Geneva Model XS

Läcker så det räcker

Du med gott minne kommer säkert ihåg att vi hade med ett singeltest av Geneva Model XS i nummer 2/2012. Nu vill vi se vad den har att erbjuda i jämförelse med andra apparater i samma genre.

Detta är en högtalare med många strängar på sin lyra. Inte nog med att den spelar upp musik trådlöst, den har klocka, radio och alarm också. Som grädde på moset är den även en snygg inredningsdetalj, om du nu tillhör skaran som anser att det spelar någon roll. Mitt testexemplar är läckert rött och bor i ett hårt läderliknande skal, som tjänstgör som stativ när högtalaren används. Model XS andas retro lång väg och tankarna går lätt till de äldre reseväckaruren. Tycker du att rött är för vågat kan du välja stilrent vitt eller sobert svart.  I uppfällt läge ser du displayen på framsidan genom gallret som skyddar högtalarens element. På ovansidan hittar du touch-knappar som styr de olika inställningar du behöver. Jag väljer en av mina absoluta favoriter, Takidas ”You learn” från albumet The burning heart, och Robert Petterssons röst framträder väldigt självklart och naturligt i ljudbilden. En nyupptäckt favorit är Alannah Myles vars hesa, sexiga men samtidigt sårbara röst får bekanta sig med Geneva XS i ”Black Velvet”. Både röster och instrument får ta plats i denna högtalare vilket tyder på att mellanregistret gör sitt jobb. Även om basen finns där hade den gärna fått ta lite mer plats. Jag lyder min kollegas råd från testet i nummer 2/2012 och puttar in Geneva mot väggen för att om möjligt få lite mer tryck i basen, och visst funkar det – men Patrick Swayzes legendariska replik ”Nobody puts Baby in a corner” från filmen Dirty Dancing blixtrar förbi i mitt huvud. Det känns helt enkelt inte helt ok att ”gömma undan” XS genom att placera den mot en vägg – det är den för läcker för.

Slutsats
Detta är inte den lättaste, minsta eller billigaste deltagaren i testet – men det är den mest mångsidiga. Tack vare den smidiga förvaringen, som samtidigt tjänstgör som stativ när man vill använda den, är Geneva XS en perfekt reskamrat. Kvaliteten känns gedigen och konceptet genomtänkt. Med tanke på prislappen kanske den inte fått följa med mig till sandstranden på semestern, men på rummet eller vid polen hade den fått både artister och sig själv att glänsa.

Också i detta test:

Monster Clarity HD

Ett riktigt litet monster

Heter man Monster så har man ju lite att leva upp till. Detta är visserligen ett väldigt litet och lätt monster, men om du bortser från dess litenhet är den snarare brutal än söt. Storleken gör att den passar perfekt till att följa med i packningen både hit och dit.

Storleken Går att använda som headset
Begränsad musiksmak

Telefunken Sound Mobile

För den uthållige

Sound Mobile är en högtalare som inte är rädd för att sticka ut ifrån mängden. Vid första anblicken påminner den lite om en hjälm som skulle höra hemma på någon som bor i yttre rymden.

Drivs av solenergi
Enbart Bluetooth Skrymmande

Logitech Mini Boombox

För de hänsynstagande

Med sina 230 gram och nätta format är Mini Boombox är en högtalare för dig som inte har plats, eller ork för den delen, att bära med dig en jätte för att få tillgång till favoritmusiken.

Priset Storleken Kan användas som handsfree
Tycker inte om att spela högt Klen bas

Nokia Play 360

Doldisen som gärna leker

Nokia Play 360 får förmodligen ingen att höja på ögonbrynen vid första anblicken, speciellt inte om du är den försiktiga typen och väljer den svarta varianten, men faktum är att den har lite kul finesser som slår de andra deltagarna på fingrarna.

Ljudet Går att köra i stereo NFC-teknik
Trist design

Bose SoundLink

Tungviktaren

Bose SoundLink är med sina 1,5 kilo testets tyngsta deltagare. Här får du en gedigen resehögtalare som visserligen kan vara för tung för att ta med sig på tågluffen men som passar perfekt när du inte behöver bära så mycket under längre sträckor.

Stilfull design Kraftfull
Mullrig bas Hoptryckt ljud

Sony SRS-BTV25

Litte Las Vegas

Inuti den ganska stora kartongen gömmer det sig en cool liten klotformad högtalare som jag bara inte kan låta bli att le lite åt. Sonys bidrag kommer att passa perfekt i rätt miljö medan andra förmodligen kommer att välja en högtalare med ett mer konservativt utseende.

Kul design Spelar 360 grader
Ej batteridriven Ljudet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar: