Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips SHQ4200

Utstickaren

Philips deltar med en lur med båge runt nacken, testets enda. Ljudet påverkas knappast men hur påverkas träningsupplevensen?

Av / 2013-07-12 - 05:00
Philips SHQ4200
Åsa Warme Senaste artiklar:
Åsa Warme

Kombinationen grått och orange är en fullträff och piggar upp vilken trist träningsoutfit som helst. Bågen lägger du runt nacken, kroken runt örat och så in med den orange öronpluppen. Jag kan inte påstå att detta är den mest kvalitativa lur jag haft i mina händer. Även om bågen känns flexibel är jag instinktivt rädd att den ska brytas. I den trista plastförpackningen medföljer, förutom två extra par orange öronpluppar, ett förvaringsetui som påminner om en skopåse. Här har Philips tänkt till och använder ett perforerat tyg vilket gör att fukten från lurarna inte stängs inne. Smart. Ännu en smart och genomtänkt detalj är den lilla loggan som sitter mitt bak på bågen (som hamnar i din nacke), det är nämligen en reflex!

Basrik
Gillar du bas är Philips SHQ4200 förmodligen det bästa valet för dig. Trots att luren levererar ett nyansrikt ljud med väl avvägt mellanregister och detaljer i både topp och djup skriker mina öron efter ett tags lyssnande på Volbeat och Gotthard efter något inte fullt så basrikt. Och detta trots att jag i vanliga fall uppskattar djup bas … Jag provar med Maniana, Sash! och Mando Diao och även om det absolut inte är något fel på varken dynamik eller rymd, är basen lite väl påträngande för att det ska kännas behagligt i längden.

Slutsats
Philips SHQ4200 är en snygg och praktisk lur där man tänkt på det där lilla extra såsom reflex i nacken och etui av ett material som gör att fukten försvinner. Passformen är riktigt bra och det är en fördel att bara ha en sladd att hålla reda på. Ljudbilden är full av detaljer och du kan egentligen lägga vilka låtar som helst på din låtlista oavsett genre – så länge du uppskattar en djup bas. För finns det minsta lilla bas i låten så fångar Philips-luren upp det och ser till att du inte missar en ton.

 

Ljud & Bild tycker

Etui Passformen Påträngande bas Ingen mick/reglage

Också i detta test:

Hörlurar för träning

Monster iSport Intensity

Ergonomisk

iSport från Monster har den högsta prislappen i testet och därmed de högsta kraven. Återstår att se om den är värd priset.

Etui Passformen
Priset Kinkig med musikval
Läs hela testet

Wicked Audio Helix

Överraskningen

Testets billigaste lur kanske inte är den snyggaste, även om det märks att någon försökt tänka till. Men hur ligger det till med komfort och ljud?

Priset Ljudet Passformen
Klen Saknar mick/reglage Saknar fuktmembran
Läs hela testet

Sennheiser OCX 685i

Neutral

I framtagandet av OCX 685i har Sennheiser sin vana trogen fortsatt sitt lyckade samarbete med Adidas. Hur teamet lyckas denna gång återstår att se.

Snygg
Oengagerat ljud
Läs hela testet

Audio-Technica ATH-CKP500

Som gjuten

Här har vi ännu en lur med vingar, men med bra ljudisolering då den till skillnad från iSport och iLuv ska tryckas in i örat.

Ljudet Passformen Förlängningssladd
Saknar etui Saknar mick/reglage
Läs hela testet

Sony XBA-S65

Futuristisk

En fiffig konstruktion som gör att XBA-S65 sitter som en smäck runt örat gör luren till ett bra sällskap i träningsspåret.

Etui Ljudet Passformen
Saknar mick/reglage
Läs hela testet

iLuv Sports

Lite kräsen

iLuv kan du få i en rad olika pigga färger, men vill du inte sticka ut finns de i både svart och vitt. En lur för alla smaker med andra ord.

Priset
Passformen Saknar etui
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Yamaha håller inte hela vägen

Bäst ljud för pengarna

Köp föregångaren i stället

Så enkelt – så mästerligt!

Äntligen ”lossless” från Bose

Guldljud

Riktigt bra från Bose

Hör musiken för första gången

B&W höjer ribban – igen

Sagolikt bra för lite pengar

AirPods Pro är de smartaste öronpropparna

Jabras klart bästa – men inte för alla

Ljud & Bild
Rulla till toppen