Audio-Technica ATH-CKP500

Som gjuten

Här har vi ännu en lur med vingar, men med bra ljudisolering då den till skillnad från iSport och iLuv ska tryckas in i örat.
Ljud & Bild tycker
Ljudet Passformen Förlängningssladd
Saknar etui Saknar mick/reglage
Specifikationer
  • Frekvensomfång: 20–23 000 Hz
  • Känslighet: 100 dB
  • Impedans: 16 ohm
  • Mick/reglage: Nej
  • Våtsäker: Ja
forfatter

Den första reflektionen är att sladden är kort, något som jag faktiskt uppskattar då jag gärna tränar med musikkällan i en ”väska” fäst på överarmen. Det blir liksom mindre sladd att trolla bort. Föredrar du längre sladd finns det en förlängningssladd med i paketet. Själva vingen är en mitt-emellan-variant mellan grymt ergonomiska iSport och väldigt klena iLuv. Audio Technica sitter som gjutet i örat och det enda som kan bli bekymmer är när du ska ta av dig den. Så bra sitter den. Kvaliteten på själva hörlursdelen är gedigen, däremot håller inte sladden, och speciellt inte fästet mellan sladd och själva hörluren, samma goda kvalitet. Något den inte är ensam om i detta test. Tyvärr.

Musikälskaren
Ett behagligt mellanregister och en detaljrik ljudbild utan att vara för mycket varken i topp eller i botten kännetecknar dessa träningslurar. Volbeats Fallen har riktigt härligt tryck och här finns gott om dynamik. Både röster och instrument får den plats de behöver för att komma till sin rätt. Samma sak gäller för Sashs La Primavera som faktiskt ger mig lite gåshud (om det inte beror på kylan). Jag laddar med Gotthards Hush och blir tillräckligt peppad för att orka de sista kilometrarna hem. Jag stretchar och varvar ned till Beethoven och inser efter en stund att jag slutit ögonen och bara står och njuter. Precis så som det ska vara!

Slutsats
Med Audio Technica ATH-CKP500 i öronen blir träningen en ren fröjd. Hörluren sitter som gjuten i örat och här återges en homogen ljudbild med både djup och luft oberoende om du väljer att drivas fram av pop, rock, house, elektropop/rock eller väljer den lite lugnare vägen med klassiska stycken eller visor. Ljudet är kanske inte fullständigt felfritt

in i minsta detalj men spelglädjen som dessa lurar förmedlar går inte att ta miste på och gör att de placerar sig högst upp på pallen precis framför Sennheiser.

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Philips SHQ4200

Utstickaren

Philips deltar med en lur med båge runt nacken, testets enda. Ljudet påverkas knappast men hur påverkas träningsupplevensen?

Etui Passformen
Påträngande bas Ingen mick/reglage

Monster iSport Intensity

Ergonomisk

iSport från Monster har den högsta prislappen i testet och därmed de högsta kraven. Återstår att se om den är värd priset.

Etui Passformen
Priset Kinkig med musikval

Wicked Audio Helix

Överraskningen

Testets billigaste lur kanske inte är den snyggaste, även om det märks att någon försökt tänka till. Men hur ligger det till med komfort och ljud?

Priset Ljudet Passformen
Klen Saknar mick/reglage Saknar fuktmembran

Sennheiser OCX 685i

Neutral

I framtagandet av OCX 685i har Sennheiser sin vana trogen fortsatt sitt lyckade samarbete med Adidas. Hur teamet lyckas denna gång återstår att se.

Snygg
Oengagerat ljud

Sony XBA-S65

Futuristisk

En fiffig konstruktion som gör att XBA-S65 sitter som en smäck runt örat gör luren till ett bra sällskap i träningsspåret.

Etui Ljudet Passformen
Saknar mick/reglage

iLuv Sports

Lite kräsen

iLuv kan du få i en rad olika pigga färger, men vill du inte sticka ut finns de i både svart och vitt. En lur för alla smaker med andra ord.

Priset
Passformen Saknar etui

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar: