[wmts id=”91264″]

Det här är Ljud & Bild

Ljud & Bild är Nordens största medieaktör inom tester och recensioner av hemelektronik. Genom våra webbplatser samt digitala och tryckta tidningar ger vi dig som läsare kunskap så att du kan göra kvalificerade val och hitta rätt tusentals produkter – så att det du väljer på allra bästa sätt passar dina behov och din budget.

Ljud & Bilds journalister väljer ut och utför grundliga tester av ungefär 475–500 produkter varje år. Vi testar det mesta som går på ström – allt från TV-apparater, högtalare, bärbart ljud, hifi, kameror och hemmabio till mobiltelefoner, ultrabooks, smartklockor och surfplattor.

De testade produkterna är en blandning av välkända, stora märken och mer okända pärlor. Våra fasta journalister från hela Norden har under flera årtionden skaffat sig en unik erfarenhet och expertis, och kan skilja agnarna från vetet och hjälpa läsarna att hitta rätt i den oöverskådliga djungeln av produkter.

Ljud & Bild testar främst produkter för ”vanligt folk” men skriver också om drömprodukter, så kallade ”Ferrari-historier”.

När redaktionen gör sin långsiktiga testplanering återspeglar den marknadstrenderna och inte minst marknadens bredd. Utifrån givna kriterier som pris, användningsområde och tekniska egenskaper sätter redaktionen ihop tester med de mest relevanta och intressanta produkterna.

Ljud & Bilds popularitet är resultatet av många års testande och våra journalister följer pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Alla tester kvalitetssäkras av en samlad redaktion, från idé till verkställande, och den ansvariga journalisten tar sin integritet på största allvar. Redaktionen arbetar helt oberoende, och urvalet av produkter görs på en fristående journalistisk grund.

På Ljud & Bilds hemsida hittar du Nordens största databas med tester av hemelektronikprodukter, plus guider, råd och tips. Användarvänlighet och seriös journalistik har gjort Ljud & Bilds hemsida till ett föredraget media i hela Norden.

Ljud & Bilds mål är att alltid ge aktuell kunskap till dig som vill ha expertråd om ljud- och bildprodukter!

L&B – vi testar för dig!

Det här betyder våra betyg:

Alla produkter som testas får ett enda totalbetyg, från 1 till 6 stjärnor:

 • 1 stjärna: Undvik till varje pris!
 • 2 stjärnor: Har för stora brister för att kunna rekommenderas
 • 3 stjärnor: Inte utan kvaliteter – men de är väldigt få
 • 4 stjärnor: Absolut godkänd, men med reservationer
 • 5 stjärnor: Mycket bra på det allra mesta – klar rekommendation
 • 6 stjärnor: Bland de allra, allra bästa i sin klass

Produkterna delas in i följande kategorier:

 • Basic: Budgetklass, de billigaste produkterna i sin klass
 • Premium: Mer påkostade produkter med högre prestanda
 • High-end: De mest exklusiva produkterna, där priset inte spelar någon roll

Vi delar (eventuellt) ut följande utmärkelser:

 • Särskilt rekommenderad: ”Editor’s Choice” – Extra prisvärd, eller har speciella egenskaper som sticker ut
 • Bästa köp: Bästa produkten i förhållande till priset, gärna till ett betydligt lägre pris än motsvarande konkurrenter
 • Bäst i test: Testets allra bästa produkt