TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

iLuv Sports

Lite kräsen

iLuv kan du få i en rad olika pigga färger, men vill du inte sticka ut finns de i både svart och vitt. En lur för alla smaker med andra ord.

forfatter
Publicerad 2013-07-12 - 05:00
L&B tycker
Priset
Passformen Saknar etui
Specifikationer
  • Frekvensomfång: -
  • Känslighet: -
  • Impedans: -
  • Mick/reglage: Ja
  • Våtsäker: -

iLuv föddes i New York och står för ”Innovative Lifestyle Unquestionable Value” – ”Innovativ Livsstil Odiskutabelt Värde” på svenska. Jo jag tackar … Precis som hos iSport är öronplupparna utformade med en liten pip som leder ljudet in i örat, du trycker alltså inte in den i örongången. För att hålla luren på plats är pluppen försedd med en liten vinge som ska hålla luren på plats i ytterörat, men till skillnad från den hos iSport är denna vinge lite för klen för att den ska sitta riktigt bra. Prislappen är visserligen betydligt lägre än hos många av konkurrenterna i detta test men en träningslur behöver sitta på plats. Det kravet uppfyller inte iLuv. En användarvänlig mick/reglage gör att du enkelt kan byta spår, pausa, justera volym samt svara på samtal.

Saknar luft och spänst
iLuv är en öppen lur men Gotthards Hush låter förvånande dovt och detsamma gäller för Volbeats Fallen. Mellanregistret, där rösterna oftast ligger, kan jag inte klaga på men jag saknar absolut både luft och rymd och basen är för klen. Jag byter genre och märker att elektropop gifter sig bättre med iLuv. Här finns ofta klara, höga toner och de levereras utan att det blir för påträngande eller jobbigt i längden. Dock sakas den där riktiga luftigheten även här och detsamma gäller när jag låter den ta sig an lite Beethoven. Det är först med Enyas ljuvliga Caribbean Blue som både jag och luren blir överens.

Slutsats
Konstruktionen gör att den inte ger den bästa ljudisoleringen men tränar du ofta i närheten av trafik kan det bara vara bra ur säkerhetssynpunkt. Tyvärr är vingarna lite för klena för att luren ska sitta stadigt i örat men använder du mössa, pannband eller liknande är det ju inget problem. iLuv har inga bekymmer med att återge röster men ljudbilden är genomgående dov och saknar luft och spänst. Du kan däremot flirta lite med hörluren genom att mata den med elektropop/rock eller kanske ännu hellre Enya för att pressa fram lite rymd.

 

Också i detta test:

Philips SHQ4200

Utstickaren

Philips deltar med en lur med båge runt nacken, testets enda. Ljudet påverkas knappast men hur påverkas träningsupplevensen?

Etui Passformen
Påträngande bas Ingen mick/reglage

Monster iSport Intensity

Ergonomisk

iSport från Monster har den högsta prislappen i testet och därmed de högsta kraven. Återstår att se om den är värd priset.

Etui Passformen
Priset Kinkig med musikval

Wicked Audio Helix

Överraskningen

Testets billigaste lur kanske inte är den snyggaste, även om det märks att någon försökt tänka till. Men hur ligger det till med komfort och ljud?

Priset Ljudet Passformen
Klen Saknar mick/reglage Saknar fuktmembran

Sennheiser OCX 685i

Neutral

I framtagandet av OCX 685i har Sennheiser sin vana trogen fortsatt sitt lyckade samarbete med Adidas. Hur teamet lyckas denna gång återstår att se.

Snygg
Oengagerat ljud

Audio-Technica ATH-CKP500

Som gjuten

Här har vi ännu en lur med vingar, men med bra ljudisolering då den till skillnad från iSport och iLuv ska tryckas in i örat.

Ljudet Passformen Förlängningssladd
Saknar etui Saknar mick/reglage

Sony XBA-S65

Futuristisk

En fiffig konstruktion som gör att XBA-S65 sitter som en smäck runt örat gör luren till ett bra sällskap i träningsspåret.

Etui Ljudet Passformen
Saknar mick/reglage

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
LG lanserar nya öronsnäckor LG: s nya Tone Free öronsnäckor ska sitta som gjutna och lovar fantastiska ljudupplevelser inklusive Dolby Atmos och brusreducering.
FreeBuds-familjen utökas FreeBuds-familjen utökas med Pro 2
Hörlurar från T+A: Toppmodellen är en dröm När T+A gör hörlurar menar de allvar. Toppmodellen Solitaire P är rena konstverket.
En mer tillgänglig Meze-hörlur Med 109 Pro vill Meze erbjuda många av kvaliteterna från sina flaggskepp till ett mycket lägre pris.
10 helt trådlösa öronproppar för en tusenlapp Vilka trådlösa öronproppar är bäst när du hellre spenderar dina pengar på något annat? Och ska man prioritera brusreducering i budgetklassen? Läs vårt test!
Äntligen släpper de trådlösa öronsnäckor med brusreducering Beyerdynamic Free Byrd är otroligt nog deras första helt trådlösa.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend