TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Sony XBA-S65

Futuristisk

En fiffig konstruktion som gör att XBA-S65 sitter som en smäck runt örat gör luren till ett bra sällskap i träningsspåret.

forfatter
Publicerad 2013-07-12 - 05:00
L&B tycker
Etui Ljudet Passformen
Saknar mick/reglage
Specifikationer
  • Frekvensomfång: 6–24 000 Hz
  • Känslighet: 105 dB
  • Impedans: 24 ohm
  • Mick/reglage: Nej
  • Våtsäker: Ja

A och O för en bra träningslur är att den sitter på plats för att inte bli ett störande moment. Där får Sonys lur klart godkänt. Reglerbara öglor runt öronen gör att du genom att dra lite lätt i sladden anpassar öglan runt ditt öra. Dessutom ger den god ljudisolering eftersom det är en lur som ska tryckas in i örat. Till hörluren får du, förutom fyra par öronpluppar, en lite nätpåse för förvaring. Att välja nät är ett bra beslut av Sony eftersom fukten transporteras ut på ett bra sätt. Lurens svaga punkt är absolut sladden, speciellt där den fäster i själva öglan för hörluren. Luren känns lite futuristisk med sin blandning av färgval och material. Snygg? Nja, jag skulle nog kalla den speciell …

Behöver tid
Vid första lyssningen blev jag väldigt förvånad över det övre mellanregistret och diskanten som tog över scenen helt. Obehagligt. Men efter att ha fått ligga i en hörna och spela över natten rättade XBA-S65 in sig i ledet. Med bravur! Denna hörlur levererar en dynamisk, men ändå sammanhängande, ljudbild oavsett om du utmanar med rock, pop, house eller ljuvliga Enya. Instrument och röster samspelar på ett behagligt sätt och gör detta till en lur som kan lyssnas till länge utan att man tröttnar.

Slutsats
Vill du ha en hörlur som sitter som en smäck och har bra ljudisolering kan jag varmt rekommendera XBA-S65 från Sony. Öglorna som fästs runt öronen är genialiska. Tyvärr har man sparat in på mick/reglage, som faktiskt är smidigt i många lägen och kvalitetskänslan dras ned av både en rätt klen sladd samt att fästet mellan den och öglan som fästs runt örat inte känns direkt hållbart. Ge denna hörlur lite tid att bli varm i kläderna så kommer den kunna leverera de flesta musikgenrer på ett alldeles lysande sätt.

 

Också i detta test:

Philips SHQ4200

Utstickaren

Philips deltar med en lur med båge runt nacken, testets enda. Ljudet påverkas knappast men hur påverkas träningsupplevensen?

Etui Passformen
Påträngande bas Ingen mick/reglage

Monster iSport Intensity

Ergonomisk

iSport från Monster har den högsta prislappen i testet och därmed de högsta kraven. Återstår att se om den är värd priset.

Etui Passformen
Priset Kinkig med musikval

Wicked Audio Helix

Överraskningen

Testets billigaste lur kanske inte är den snyggaste, även om det märks att någon försökt tänka till. Men hur ligger det till med komfort och ljud?

Priset Ljudet Passformen
Klen Saknar mick/reglage Saknar fuktmembran

Sennheiser OCX 685i

Neutral

I framtagandet av OCX 685i har Sennheiser sin vana trogen fortsatt sitt lyckade samarbete med Adidas. Hur teamet lyckas denna gång återstår att se.

Snygg
Oengagerat ljud

Audio-Technica ATH-CKP500

Som gjuten

Här har vi ännu en lur med vingar, men med bra ljudisolering då den till skillnad från iSport och iLuv ska tryckas in i örat.

Ljudet Passformen Förlängningssladd
Saknar etui Saknar mick/reglage

iLuv Sports

Lite kräsen

iLuv kan du få i en rad olika pigga färger, men vill du inte sticka ut finns de i både svart och vitt. En lur för alla smaker med andra ord.

Priset
Passformen Saknar etui

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
LG lanserar nya öronsnäckor LG: s nya Tone Free öronsnäckor ska sitta som gjutna och lovar fantastiska ljudupplevelser inklusive Dolby Atmos och brusreducering.
FreeBuds-familjen utökas FreeBuds-familjen utökas med Pro 2
Hörlurar från T+A: Toppmodellen är en dröm När T+A gör hörlurar menar de allvar. Toppmodellen Solitaire P är rena konstverket.
En mer tillgänglig Meze-hörlur Med 109 Pro vill Meze erbjuda många av kvaliteterna från sina flaggskepp till ett mycket lägre pris.
10 helt trådlösa öronproppar för en tusenlapp Vilka trådlösa öronproppar är bäst när du hellre spenderar dina pengar på något annat? Och ska man prioritera brusreducering i budgetklassen? Läs vårt test!
Äntligen släpper de trådlösa öronsnäckor med brusreducering Beyerdynamic Free Byrd är otroligt nog deras första helt trådlösa.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend