TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022

Monster iSport Intensity

Ergonomisk

iSport från Monster har den högsta prislappen i testet och därmed de högsta kraven. Återstår att se om den är värd priset.

forfatter
Publicerad 2013-07-12 - 05:00
L&B tycker
Etui Passformen
Priset Kinkig med musikval
Specifikationer
 • Frekvensomfång: -
 • Känslighet:-
 • Impedans:-
 • Mick/reglage: Ja
 • Våtsäker: Ja (kan tvättas i maskin)
Riktpris: 1000Pr. 2013-07-12 Produktsida

Man kan inte bli annat än glad vid blotta åsynen av denna lur. Den pigga limegröna färgen gör att det spritter i benen. Både hörluren (den del du sätter in emot örongången) och det skyddande limegröna gummihöljet är format så att ljudet leds in i örat genom en liten ”pip”. Du behöver alltså inte trycka in en plupp i örat, något som gör detta till en väldigt bekväm och ergonomisk lur som kan användas länge. Nackdelen med konstruktionen kan vara att ljudisoleringen inte är bra, näst intill obefintlig, men tillhör du gruppen som tränar i trafikerad miljö kan det vara en fördel ur ren säkerhetssynpunkt.

På den läckra limegröna platta sladden sitter reglage för att höja, sänka, pausa och byta spår. iSport-luren går även att använda som headset, även om du kanske inte känner för att ta ett samtal mitt under löp- eller cykelturen.

Inget för rockaren
I musik där det finns för mycket att hålla reda på, såsom olika instrument och fler olika röster tenderar ljudbilden att tryckas ihop och det dynamiska utrymmet blir begränsat. I Gotthards Hush får iSport kämpa med skiftningar i rytm och instrument och helheten blir lite krystad och seg, samma sak med Swedish house mafias Don’t you worry child. Ljudet är väldigt varmt, lite väl varmt faktiskt, och du behöver mata luren med ljusa kvinnoröster och rena klara toner som ligger i det övre mellanregistret för att det ska bli riktigt bra.

Slutsats
En träningslur måste klara tuffa tag – det gör iSport. En grymt skön och behaglig lur, genomtänkt in i minsta detalj skulle kunna göra iSport till testets vinnare om det inte vore för den hoptryckta ljudbilden. Med testets högsta prislapp måste man vara en allätare för att nå pallplats. Du kan dock väcka spelglädjen om du väljer musik med få instrument, höga toner och kvinnlig sångare. Vill du ha god ljudisolering bör du välja en annan lur men tränar du ofta i starkt trafikerad miljö kan det ju vara en livförsäkring.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)

Också i detta test:

Philips SHQ4200

Utstickaren

Philips deltar med en lur med båge runt nacken, testets enda. Ljudet påverkas knappast men hur påverkas träningsupplevensen?

Etui Passformen
Påträngande bas Ingen mick/reglage

Wicked Audio Helix

Överraskningen

Testets billigaste lur kanske inte är den snyggaste, även om det märks att någon försökt tänka till. Men hur ligger det till med komfort och ljud?

Priset Ljudet Passformen
Klen Saknar mick/reglage Saknar fuktmembran

Sennheiser OCX 685i

Neutral

I framtagandet av OCX 685i har Sennheiser sin vana trogen fortsatt sitt lyckade samarbete med Adidas. Hur teamet lyckas denna gång återstår att se.

Snygg
Oengagerat ljud

Audio-Technica ATH-CKP500

Som gjuten

Här har vi ännu en lur med vingar, men med bra ljudisolering då den till skillnad från iSport och iLuv ska tryckas in i örat.

Ljudet Passformen Förlängningssladd
Saknar etui Saknar mick/reglage

Sony XBA-S65

Futuristisk

En fiffig konstruktion som gör att XBA-S65 sitter som en smäck runt örat gör luren till ett bra sällskap i träningsspåret.

Etui Ljudet Passformen
Saknar mick/reglage

iLuv Sports

Lite kräsen

iLuv kan du få i en rad olika pigga färger, men vill du inte sticka ut finns de i både svart och vitt. En lur för alla smaker med andra ord.

Priset
Passformen Saknar etui
Annons

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Kolla in de läckra hörlurarna! Notera namnet YH-5000SE. Yamahas mest ambitiösa flaggskepp bland hörlurar.
Ingenting bör låta så Ingen bas, ingen trådlös laddning, ingen brusreducering. Ljudet av ingenting är inte imponerande.
... Kosta vad det kosta vill Mark Levinson har aldrig gjort billiga saker och de tänker inte börja nu. Här är deras första trådlösa, brusreducerande hörlurar. Men hur bra är de?
Hör mer av din omgivning med dessa öronsnäckor Många människor är mest intresserade av ljuddämpning i öronsnäckorna. Men ibland behöver man faktiskt höra sin omgivning. Creative Sensemore Air går längre än de flesta.
Sticker ut En, i sammanhanget, tung och stor sportpropp som levererar både med komfort och ljud.
Förbaskat bra från Focal Focal Bathys är en ”måste ha”-produkt med exceptionell ljudkvalitet, fantastisk komfort och strålande brusreducering.
Följ Ljud & Bild