Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Monster iSport Intensity

Ergonomisk

iSport från Monster har den högsta prislappen i testet och därmed de högsta kraven. Återstår att se om den är värd priset.

Av / 2013-07-12 - 05:00
Monster iSport Intensity
Åsa Warme Senaste artiklar:
Åsa Warme

Man kan inte bli annat än glad vid blotta åsynen av denna lur. Den pigga limegröna färgen gör att det spritter i benen. Både hörluren (den del du sätter in emot örongången) och det skyddande limegröna gummihöljet är format så att ljudet leds in i örat genom en liten ”pip”. Du behöver alltså inte trycka in en plupp i örat, något som gör detta till en väldigt bekväm och ergonomisk lur som kan användas länge. Nackdelen med konstruktionen kan vara att ljudisoleringen inte är bra, näst intill obefintlig, men tillhör du gruppen som tränar i trafikerad miljö kan det vara en fördel ur ren säkerhetssynpunkt.

På den läckra limegröna platta sladden sitter reglage för att höja, sänka, pausa och byta spår. iSport-luren går även att använda som headset, även om du kanske inte känner för att ta ett samtal mitt under löp- eller cykelturen.

Inget för rockaren
I musik där det finns för mycket att hålla reda på, såsom olika instrument och fler olika röster tenderar ljudbilden att tryckas ihop och det dynamiska utrymmet blir begränsat. I Gotthards Hush får iSport kämpa med skiftningar i rytm och instrument och helheten blir lite krystad och seg, samma sak med Swedish house mafias Don’t you worry child. Ljudet är väldigt varmt, lite väl varmt faktiskt, och du behöver mata luren med ljusa kvinnoröster och rena klara toner som ligger i det övre mellanregistret för att det ska bli riktigt bra.

Slutsats
En träningslur måste klara tuffa tag – det gör iSport. En grymt skön och behaglig lur, genomtänkt in i minsta detalj skulle kunna göra iSport till testets vinnare om det inte vore för den hoptryckta ljudbilden. Med testets högsta prislapp måste man vara en allätare för att nå pallplats. Du kan dock väcka spelglädjen om du väljer musik med få instrument, höga toner och kvinnlig sångare. Vill du ha god ljudisolering bör du välja en annan lur men tränar du ofta i starkt trafikerad miljö kan det ju vara en livförsäkring.

Ljud & Bild tycker

Etui Passformen Priset Kinkig med musikval

Också i detta test:

Hörlurar för träning

Philips SHQ4200

Utstickaren

Philips deltar med en lur med båge runt nacken, testets enda. Ljudet påverkas knappast men hur påverkas träningsupplevensen?

Etui Passformen
Påträngande bas Ingen mick/reglage
Läs hela testet

Wicked Audio Helix

Överraskningen

Testets billigaste lur kanske inte är den snyggaste, även om det märks att någon försökt tänka till. Men hur ligger det till med komfort och ljud?

Priset Ljudet Passformen
Klen Saknar mick/reglage Saknar fuktmembran
Läs hela testet

Sennheiser OCX 685i

Neutral

I framtagandet av OCX 685i har Sennheiser sin vana trogen fortsatt sitt lyckade samarbete med Adidas. Hur teamet lyckas denna gång återstår att se.

Snygg
Oengagerat ljud
Läs hela testet

Audio-Technica ATH-CKP500

Som gjuten

Här har vi ännu en lur med vingar, men med bra ljudisolering då den till skillnad från iSport och iLuv ska tryckas in i örat.

Ljudet Passformen Förlängningssladd
Saknar etui Saknar mick/reglage
Läs hela testet

Sony XBA-S65

Futuristisk

En fiffig konstruktion som gör att XBA-S65 sitter som en smäck runt örat gör luren till ett bra sällskap i träningsspåret.

Etui Ljudet Passformen
Saknar mick/reglage
Läs hela testet

iLuv Sports

Lite kräsen

iLuv kan du få i en rad olika pigga färger, men vill du inte sticka ut finns de i både svart och vitt. En lur för alla smaker med andra ord.

Priset
Passformen Saknar etui
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Yamaha håller inte hela vägen

Bäst ljud för pengarna

Köp föregångaren i stället

Så enkelt – så mästerligt!

Äntligen ”lossless” från Bose

Guldljud

Riktigt bra från Bose

Hör musiken för första gången

B&W höjer ribban – igen

Sagolikt bra för lite pengar

AirPods Pro är de smartaste öronpropparna

Jabras klart bästa – men inte för alla

Ljud & Bild
Rulla till toppen