TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Sennheiser OCX 685i

Neutral

I framtagandet av OCX 685i har Sennheiser sin vana trogen fortsatt sitt lyckade samarbete med Adidas. Hur teamet lyckas denna gång återstår att se.

forfatter
Publicerad 2013-07-12 - 05:00
L&B tycker
Snygg
Oengagerat ljud
Specifikationer
 • Frekvensomfång: 18–20 000 Hz
 • Känslighet:120 dB
 • Impedans:16 ohm
 • Mick/reglage: Ja
 • Våtsäker: Ja (kan sköljas av)

De som paketerade denna lur måste haft väldigt roligt, och innan jag lyckades få loss lurarna från dess fäste i kartongen hade de gråa håren utökats med ännu ett par … Fullständigt onödigt. Med det sagt vill jag ge en eloge för en snygg och genomtänkt design. Bågarna du lägger runt örat är väldigt mjuka och det gäller att du verkligen får in luren i örat för att den inte ska trilla av. Sonys konstruktion är också lite sladdrig men tack vare att man kan reglera sladden själv vinner den över Sennheiser. Till luren får du ett etui till förvaring och det är alltid ett plus – även om materialvalet inte är lika genomtänkt för just en träningslur som hos en del andra i testet.

Saknar spelglädjen
Ljudbilden är väldigt neutral och sticker inte iväg på något håll. Mellanregistret återger röster på ett naturtroget sätt och här ges gott om utrymme både i topp och botten utan att det blir för mesigt eller för tungt. Trummor, elgitarrer och raspiga röster samspelar på ett sätt som ger mig driv i benen och ståpäls längs ryggraden. Jag kör igenom hela repertoaren med pop, rock, house, visor, klassiskt och elektropop/rock och det är bara att säga att ljudet är detaljerat och får med beröm godkänt. Inte för mycket, inte för lite, bara väldigt lagom och neutralt. Tråkigt och opersonligt säger vissa, avslappnat och skönt menar andra.

Slutsats 
Här är en träningslur vars ljudbild inte sticker iväg åt något håll. Väl balanserad, full av detaljer och lagom avvägd i både topp och botten. Den kan bli lite oengagerat och aningen tråkigt efter ett tag då den där riktiga spelglädjen inte riktigt infinner sig. Om det är bra eller dåligt är naturligtvis en smaksak men för mig hamnar det på minuskontot. Bara du själv vet vad som passar dig och är du ute efter just den ljudbilden kommer du inte bli besviken. Passformen är bra men det gäller att du får till bågarna och får in luren ordentligt i örat, annars riskerar den att trilla av.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Philips SHQ4200

Utstickaren

Philips deltar med en lur med båge runt nacken, testets enda. Ljudet påverkas knappast men hur påverkas träningsupplevensen?

Etui Passformen
Påträngande bas Ingen mick/reglage

Monster iSport Intensity

Ergonomisk

iSport från Monster har den högsta prislappen i testet och därmed de högsta kraven. Återstår att se om den är värd priset.

Etui Passformen
Priset Kinkig med musikval

Wicked Audio Helix

Överraskningen

Testets billigaste lur kanske inte är den snyggaste, även om det märks att någon försökt tänka till. Men hur ligger det till med komfort och ljud?

Priset Ljudet Passformen
Klen Saknar mick/reglage Saknar fuktmembran

Audio-Technica ATH-CKP500

Som gjuten

Här har vi ännu en lur med vingar, men med bra ljudisolering då den till skillnad från iSport och iLuv ska tryckas in i örat.

Ljudet Passformen Förlängningssladd
Saknar etui Saknar mick/reglage

Sony XBA-S65

Futuristisk

En fiffig konstruktion som gör att XBA-S65 sitter som en smäck runt örat gör luren till ett bra sällskap i träningsspåret.

Etui Ljudet Passformen
Saknar mick/reglage

iLuv Sports

Lite kräsen

iLuv kan du få i en rad olika pigga färger, men vill du inte sticka ut finns de i både svart och vitt. En lur för alla smaker med andra ord.

Priset
Passformen Saknar etui

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Äntligen CD-kvalitet via Bluetooth! NuraTrue Pro är de första trådlösa öronsnäckorna med aptX Lossless.
Vi ser fram emot dessa! Flaggskeppet PX7 ska till sist bytas ut! Nya Px7 S2 har ännu bättre ljud, bättre komfort – och bättre brusreducering.
Inzone är Sonys nya gamingmärke Sony debuterar med speltillbehör under namnet Inzone. Inledningsvis med tre headset och två bildskärmar.
Flera nya öronproppar från JBL JBL har tryckt in mer teknik i sina öronproppar och utvecklat sin egen för spel, med extremt låg latens.
Högteknologiska pluggar för spel Svenska Urbanista har gjort en par helt trådlösa öronsnäckor som är speciellt lämpliga för spel via Bluetooth.
Stax trådlösa hörlurar kostar inte en förmögenhet De trådlösa Stax Spirit S3 från Edifier använder speciella element. Men inte sådana du kanske tror.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend