Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Wicked Audio Helix

Överraskningen

Testets billigaste lur kanske inte är den snyggaste, även om det märks att någon försökt tänka till. Men hur ligger det till med komfort och ljud?

Av / 2013-07-12 - 05:00
Wicked Audio Helix
Åsa Warme Senaste artiklar:
Åsa Warme

Helix är inte en hörlur som andas kvalitet utan känns rätt plastig och klen. Speciellt fästet mellan sladd och själva öronsnäckan känns som en svag punkt där jag kommer vara lite extra försiktig när jag plockar upp den ur väskan. Ett medföljande etui hade inte skadat.

Du fäster luren runt örat med en liten öronkrok och själva hörluren som du stoppar in i örat går att rotera runt sin egen axel vilket medför bra passform för de flesta öron. Tyvärr saknar Helix reglage som göra att du kan höja, sänka, pausa och byta spår utan att plocka fram din musikspelare, men å andra sidan kan du inte begära allt för denna summa. Den saknar även fuktmembran (men klassas som träningslur) och det drar ned betyget eftersom det kan vara en nackdel om du tränar mycket och svettas en del.

Allätaren
Får du bara till lurarna så de sitter fast rejält i örat kan du räkna med ett förvånade tryck och ljud. Basen är fullt godkänd, små detaljer i ljudbilden framgår på ett tydligt sätt och här finns både rymd och tyngt på ett väl avvägt sätt. Mellanregistret gör sitt jobb och levererar röster på ett behagligt sätt. Jag matar med rock och pop. I Royal Rebublics Tommy-Gun händer det mycket hela tiden och Helix levererar med liv och lust. Jag lugnar ned tempot med Mando Diaos Strövtåg i hembygden från plattan Infruset med tonsättningar av Gustafs Frödings dikter, och lugnet sprider sig i kroppen.

Slutsats
Detta är förmodligen testets största överraskning. Rent kvalitetsmässigt är det inte mycket att hänga i julgranen, klent och plastigt och saknar dessutom fuktmembran. Ett reglage för hantering av volym och spårbyte på sladden hade varit önskvärt. Den sitter dock på plats under hela träningspasset och ljudet lär inte göra någon besviken – oavsett vilken genre du föredrar. Har du en begränsad budget och kan tänka dig att vara lite försiktig med din hörlur kan jag varmt rekommendera Helix.

 

Ljud & Bild tycker

Priset Ljudet Passformen Klen Saknar mick/reglage Saknar fuktmembran

Också i detta test:

Hörlurar för träning

Philips SHQ4200

Utstickaren

Philips deltar med en lur med båge runt nacken, testets enda. Ljudet påverkas knappast men hur påverkas träningsupplevensen?

Etui Passformen
Påträngande bas Ingen mick/reglage
Läs hela testet

Monster iSport Intensity

Ergonomisk

iSport från Monster har den högsta prislappen i testet och därmed de högsta kraven. Återstår att se om den är värd priset.

Etui Passformen
Priset Kinkig med musikval
Läs hela testet

Sennheiser OCX 685i

Neutral

I framtagandet av OCX 685i har Sennheiser sin vana trogen fortsatt sitt lyckade samarbete med Adidas. Hur teamet lyckas denna gång återstår att se.

Snygg
Oengagerat ljud
Läs hela testet

Audio-Technica ATH-CKP500

Som gjuten

Här har vi ännu en lur med vingar, men med bra ljudisolering då den till skillnad från iSport och iLuv ska tryckas in i örat.

Ljudet Passformen Förlängningssladd
Saknar etui Saknar mick/reglage
Läs hela testet

Sony XBA-S65

Futuristisk

En fiffig konstruktion som gör att XBA-S65 sitter som en smäck runt örat gör luren till ett bra sällskap i träningsspåret.

Etui Ljudet Passformen
Saknar mick/reglage
Läs hela testet

iLuv Sports

Lite kräsen

iLuv kan du få i en rad olika pigga färger, men vill du inte sticka ut finns de i både svart och vitt. En lur för alla smaker med andra ord.

Priset
Passformen Saknar etui
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Yamaha håller inte hela vägen

Bäst ljud för pengarna

Köp föregångaren i stället

Så enkelt – så mästerligt!

Äntligen ”lossless” från Bose

Guldljud

Riktigt bra från Bose

Hör musiken för första gången

B&W höjer ribban – igen

Sagolikt bra för lite pengar

AirPods Pro är de smartaste öronpropparna

Jabras klart bästa – men inte för alla

Ljud & Bild
Rulla till toppen