Monster Clarity HD

Ett riktigt litet monster

Heter man Monster så har man ju lite att leva upp till. Detta är visserligen ett väldigt litet och lätt monster, men om du bortser från dess litenhet är den snarare brutal än söt. Storleken gör att den passar perfekt till att följa med i packningen både hit och dit.

Monster Clarity HD finns i blått och svart och är i samma format som Boombox men med en lite råare och tuffare utsida. Ovansidan är glansig, och går att använda som spegel om man skulle vilja det, kul detalj så länge man håller fingrarna i styr – fingeravtryck är aldrig snyggt! På baksidan hittar du on/off-knapp tillsammans med en linjeingång samt usb-kontakt för laddning. Av någon anledning har Monster, liksom Logitech, valt mini-usb, något som kan ställa till det något om sladden skulle försvinna. Trots att det finns diverse olika mobiler i min närhet märker jag att varken SonyEricsson, Samsung eller HTC kan hjälpa mig om olyckan skulle vara framme. På ena sidan sitter de reglage du behöver för att kunna hantera det lilla monstret och här hittar du även en knapp för handsfree. Handsfree-funktionen passar ju bra om du lyssnar på musik samtidigt som du är sysselsatt med att sköta grillen inför kvällens middagsbjudning. Ingen vill ju ha vidbränd mat på grund av att du stod och pratade med mobilen i ena handen. Trots sin storlek är ljudet absolut helt godkänt. Jag hade visserligen önskat en lite luftigare ljudbild och i musik med mycket blås och stråkar saknar jag det rätta engagemanget och spelglädjen. Basen är, inte helt oväntat, lite klen men vill du få ut det bästa av ditt monster ska du ändå mata den med taktfast rock med lite bas och action. Du bör vara lite försiktig med var du ställer den om du tänker spela högt, den har nämligen en förmåga att förflytta sig av egen maskin.

Slutsats
Detta är en riktigt praktiskt liten högtalare för dig som vet med dig att du kommer vara på resande fot, eller har ont om plats i din packning. Gillar du dessutom rock har ni absolut något gemensamt. Vet du med dig att det främst är klassiska stycken eller musik som innehåller mycket stråk- eller blåsinstrument bör du kanske välja en annan reskamrat eftersom Clarity HD inte riktigt hittar samma spelglädje i detta. Att den går att använda som handsfree är naturligtvis ett plus.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Telefunken Sound Mobile

För den uthållige

Sound Mobile är en högtalare som inte är rädd för att sticka ut ifrån mängden. Vid första anblicken påminner den lite om en hjälm som skulle höra hemma på någon som bor i yttre rymden.

Drivs av solenergi
Enbart Bluetooth Skrymmande

Logitech Mini Boombox

För de hänsynstagande

Med sina 230 gram och nätta format är Mini Boombox är en högtalare för dig som inte har plats, eller ork för den delen, att bära med dig en jätte för att få tillgång till favoritmusiken.

Priset Storleken Kan användas som handsfree
Tycker inte om att spela högt Klen bas

Nokia Play 360

Doldisen som gärna leker

Nokia Play 360 får förmodligen ingen att höja på ögonbrynen vid första anblicken, speciellt inte om du är den försiktiga typen och väljer den svarta varianten, men faktum är att den har lite kul finesser som slår de andra deltagarna på fingrarna.

Ljudet Går att köra i stereo NFC-teknik
Trist design

Bose SoundLink

Tungviktaren

Bose SoundLink är med sina 1,5 kilo testets tyngsta deltagare. Här får du en gedigen resehögtalare som visserligen kan vara för tung för att ta med sig på tågluffen men som passar perfekt när du inte behöver bära så mycket under längre sträckor.

Stilfull design Kraftfull
Mullrig bas Hoptryckt ljud

Sony SRS-BTV25

Litte Las Vegas

Inuti den ganska stora kartongen gömmer det sig en cool liten klotformad högtalare som jag bara inte kan låta bli att le lite åt. Sonys bidrag kommer att passa perfekt i rätt miljö medan andra förmodligen kommer att välja en högtalare med ett mer konservativt utseende.

Kul design Spelar 360 grader
Ej batteridriven Ljudet

Geneva Model XS

Läcker så det räcker

Du med gott minne kommer säkert ihåg att vi hade med ett singeltest av Geneva Model XS i nummer 2/2012. Nu vill vi se vad den har att erbjuda i jämförelse med andra apparater i samma genre.

Läcker Mångsidig
Priset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar: