Telefunken Sound Mobile

För den uthållige

Sound Mobile är en högtalare som inte är rädd för att sticka ut ifrån mängden. Vid första anblicken påminner den lite om en hjälm som skulle höra hemma på någon som bor i yttre rymden.

Mitt exemplar är vitt och härligt gräsgrönt med ett praktiskt bärhandtag, men tillhör inte grön din favoritfärg kan du i stället välja orange, gul, lila eller blå. Det är en rätt rejäl högtalare som jag nog snarare ser som resesällskap till stugan, dit man kanske tar sig med bil, än som partypolare till Thailand, något som kräver flyg och mer kompakt packning. Precis som med högtalaren från Sony är jag inte helt övertygad om att denna något plastiga och färgglada skapelse skulle tas emot med öppna armar i alla hem. Men det är inte bara utseendet som får Sound Mobile att sticka ut från mängden, på ovansidan sitter en stor solcell som gör det möjligt att njuta av din favoritmusik så länge solljuset är tillräckligt. Väldigt praktiskt om du planerar ett strandparty eller en lång dag i hängmattan, strömkällor tenderar att vara rätt ovanliga på sådana ställen. Om du av någon anledning skulle behöva ladda batterierna på annat sätt hittar du en micro-usb-kontakt placerad bredvid den enda knappen som finns på den här högtalaren – volymkontrollen – som även tjänstgör som av/på. Det som är lite begränsande är dock att du bara kan spela upp musik via Bluetooth, inget annat. Om du använder mobilen som musikkälla och den skulle börja ringa sänks ljudet och högtalartelefonen aktiveras. Ljudkvaliteten är helt okej så länge du inte spelar för högt, då blir det lätt lite väl skränigt. Robert Petterssons röst framträder fint och tydligt i ”You learn” men instrumenten är lite dämpade och basen ligger mest som ett muller i bakgrunden.

Slutsats
Att det bara går att lyssna på musik med Sound Mobile via Bluetooth drar ned betyget något, men är du bara medveten om det är det naturligtvis inget större bekymmer. Tack vare kombinationen med solcell och en batteritid på cirka 8 timmar är detta den perfekta partykompisen för utomhuskalas som troligtvis kommer att spela långt efter det att du själv har somnat.

Också i detta test:

Monster Clarity HD

Ett riktigt litet monster

Heter man Monster så har man ju lite att leva upp till. Detta är visserligen ett väldigt litet och lätt monster, men om du bortser från dess litenhet är den snarare brutal än söt. Storleken gör att den passar perfekt till att följa med i packningen både hit och dit.

Storleken Går att använda som headset
Begränsad musiksmak

Logitech Mini Boombox

För de hänsynstagande

Med sina 230 gram och nätta format är Mini Boombox är en högtalare för dig som inte har plats, eller ork för den delen, att bära med dig en jätte för att få tillgång till favoritmusiken.

Priset Storleken Kan användas som handsfree
Tycker inte om att spela högt Klen bas

Nokia Play 360

Doldisen som gärna leker

Nokia Play 360 får förmodligen ingen att höja på ögonbrynen vid första anblicken, speciellt inte om du är den försiktiga typen och väljer den svarta varianten, men faktum är att den har lite kul finesser som slår de andra deltagarna på fingrarna.

Ljudet Går att köra i stereo NFC-teknik
Trist design

Bose SoundLink

Tungviktaren

Bose SoundLink är med sina 1,5 kilo testets tyngsta deltagare. Här får du en gedigen resehögtalare som visserligen kan vara för tung för att ta med sig på tågluffen men som passar perfekt när du inte behöver bära så mycket under längre sträckor.

Stilfull design Kraftfull
Mullrig bas Hoptryckt ljud

Sony SRS-BTV25

Litte Las Vegas

Inuti den ganska stora kartongen gömmer det sig en cool liten klotformad högtalare som jag bara inte kan låta bli att le lite åt. Sonys bidrag kommer att passa perfekt i rätt miljö medan andra förmodligen kommer att välja en högtalare med ett mer konservativt utseende.

Kul design Spelar 360 grader
Ej batteridriven Ljudet

Geneva Model XS

Läcker så det räcker

Du med gott minne kommer säkert ihåg att vi hade med ett singeltest av Geneva Model XS i nummer 2/2012. Nu vill vi se vad den har att erbjuda i jämförelse med andra apparater i samma genre.

Läcker Mångsidig
Priset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar: