Nokia Play 360

Doldisen som gärna leker

Nokia Play 360 får förmodligen ingen att höja på ögonbrynen vid första anblicken, speciellt inte om du är den försiktiga typen och väljer den svarta varianten, men faktum är att den har lite kul finesser som slår de andra deltagarna på fingrarna.

Denna högtalare går även att få i grått, men om du vågar sticka ut hakan lite finns Play 360 i härligt blått.  Är du ute efter stereoljud kan du köpa två högtalare och koppla ihop dem för att få just detta, ändrar du ljudet på den ena högtalaren följer ljudet på den andra med, samma sak gäller om du styr via mobilen. Detta är inte det enda finurliga med Play 360, har du en N9- eller Nexus S-mobil, som är två av flera mobiler som stöder NFC-teknik (Near Field Communication, ett gränssnitt för trådlös kommunikation), behöver mobil och högtalare bara vidröra varandra för att kopplas ihop. Vill du sedan koppla ifrån låter du de bara vidröra varandra igen, enklare kan det knappast bli. På baksidan samsas usb-kontakt (micro), linjeingång samt av/på-knapp, och på framsidan hittar du Bluetooth-indikatorn samt volym upp och ned. Inga konstigheter här inte! Det enda som möjligen skulle kunna dra till sig uppmärksamheten rent visuellt är det blå LED-ljus som sitter runt Bluetooth-indikatorn och som lyser med fast sken när högtalare och musikuppspelare fått kontakt. Lynyrd Skynyrds ”Skynyrd Nation” levereras med riktigt härlig spelglädje och det börjar rycka lite i partytarmen. Det är lite orättvist att ställa höga krav på basen på högtalarna i detta test då alla är förhållandevis små, men sin storlek till trots är basen på Play 360 faktiskt helt okej, på högtalarens ena sidan sitter en basport, och placerar du den närmare väggen får du ännu mer tryck i de lägre tonerna.

Slutsats
Nokia Play 360 har inget behov av att visa upp sig, den nöjer sig med att den låter bra – åt alla håll. Att den stöder NFC-teknik (Near Field Communication), ett gränssnitt för trådlös kommunikation, är naturligtvis inte livsviktigt men trots allt en finess som läggs på plus-sidan. Om du känner att det är värt pengen kan du köpa till en extra högtalare för att få stereo. Placera högtalarens basport mot en vägg så lyckas du locka fram en förhållandevis kraftfull bas.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Monster Clarity HD

Ett riktigt litet monster

Heter man Monster så har man ju lite att leva upp till. Detta är visserligen ett väldigt litet och lätt monster, men om du bortser från dess litenhet är den snarare brutal än söt. Storleken gör att den passar perfekt till att följa med i packningen både hit och dit.

Storleken Går att använda som headset
Begränsad musiksmak

Telefunken Sound Mobile

För den uthållige

Sound Mobile är en högtalare som inte är rädd för att sticka ut ifrån mängden. Vid första anblicken påminner den lite om en hjälm som skulle höra hemma på någon som bor i yttre rymden.

Drivs av solenergi
Enbart Bluetooth Skrymmande

Logitech Mini Boombox

För de hänsynstagande

Med sina 230 gram och nätta format är Mini Boombox är en högtalare för dig som inte har plats, eller ork för den delen, att bära med dig en jätte för att få tillgång till favoritmusiken.

Priset Storleken Kan användas som handsfree
Tycker inte om att spela högt Klen bas

Bose SoundLink

Tungviktaren

Bose SoundLink är med sina 1,5 kilo testets tyngsta deltagare. Här får du en gedigen resehögtalare som visserligen kan vara för tung för att ta med sig på tågluffen men som passar perfekt när du inte behöver bära så mycket under längre sträckor.

Stilfull design Kraftfull
Mullrig bas Hoptryckt ljud

Sony SRS-BTV25

Litte Las Vegas

Inuti den ganska stora kartongen gömmer det sig en cool liten klotformad högtalare som jag bara inte kan låta bli att le lite åt. Sonys bidrag kommer att passa perfekt i rätt miljö medan andra förmodligen kommer att välja en högtalare med ett mer konservativt utseende.

Kul design Spelar 360 grader
Ej batteridriven Ljudet

Geneva Model XS

Läcker så det räcker

Du med gott minne kommer säkert ihåg att vi hade med ett singeltest av Geneva Model XS i nummer 2/2012. Nu vill vi se vad den har att erbjuda i jämförelse med andra apparater i samma genre.

Läcker Mångsidig
Priset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar: