Sony SRS-BTV25

Litte Las Vegas

Inuti den ganska stora kartongen gömmer det sig en cool liten klotformad högtalare som jag bara inte kan låta bli att le lite åt. Sonys bidrag kommer att passa perfekt i rätt miljö medan andra förmodligen kommer att välja en högtalare med ett mer konservativt utseende.

Mitt vita provexemplar (finns även som svart) är som sagt väldigt coolt och även om högtalaren är rätt plastig känns den inte ömtålig eller bräcklig. Jag tycker dock det är lite synd att Sony placerat knappar och olikfärgade lampor så synligt, det blir liksom lite Las Vegas över det hela istället för coolt. Tack vare sin 360-graders utformning spelar det ingen större roll hur högtalaren är placerad, ljudet hörs bra från alla vinklar. Det enda krav som finns är att den får stå tillräckligt nära en strömkälla då den inte har något inbyggt batteri. Detta faktum gör dessvärre att den mer eller mindre diskas som hängmattekompis eller strandpolare – men får den bara ström så är den lättplacerad och klarar faktiskt av att fylla ett normalstort rum med ljud. Bakom en liten gummiflik på sidan gömmer sig en usb-kontakt som är till för att ladda din mobil vid behov, det går dock inte att spela upp musik på detta vis utan det måste fortfarande göras via linjeingången eller Bluetooth. Takidas ”You learn” levereras utan problem men jag saknar entusiasmen och spelglädjen, Sony SRS-BTV25 låter liksom inte riktigt lika spontan och rolig som den ser ut att göra. Även om basen finns där har inte mellanregister och bas snackat ihop sig och de båda möts inte utan kör sitt eget rejs. Höjer du volymen för mycket kommer antydan till distorsion och diskanten blir lite väl påträngande för att det ska kännas trivsamt.

Slutsats
Utformningen gör att Sony SRS-BTV25 inte direkt lämpar sig för att packas i handbagaget på en flygning. Att den inte har något uppladdningsbart batteri utan måste köras på nät hela tiden drar ner betyget men om du planerar att ha den inom räckhåll för ett eluttag eller i närheten av en dator när du använder den är det inget större bekymmer. Tack vare sin klotform strålas ljudet i 360 grader och gör den lättplacerad. Ljudbilden tillhör inte de mest solida i testet men fyller absolut sin funktion.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Monster Clarity HD

Ett riktigt litet monster

Heter man Monster så har man ju lite att leva upp till. Detta är visserligen ett väldigt litet och lätt monster, men om du bortser från dess litenhet är den snarare brutal än söt. Storleken gör att den passar perfekt till att följa med i packningen både hit och dit.

Storleken Går att använda som headset
Begränsad musiksmak

Telefunken Sound Mobile

För den uthållige

Sound Mobile är en högtalare som inte är rädd för att sticka ut ifrån mängden. Vid första anblicken påminner den lite om en hjälm som skulle höra hemma på någon som bor i yttre rymden.

Drivs av solenergi
Enbart Bluetooth Skrymmande

Logitech Mini Boombox

För de hänsynstagande

Med sina 230 gram och nätta format är Mini Boombox är en högtalare för dig som inte har plats, eller ork för den delen, att bära med dig en jätte för att få tillgång till favoritmusiken.

Priset Storleken Kan användas som handsfree
Tycker inte om att spela högt Klen bas

Nokia Play 360

Doldisen som gärna leker

Nokia Play 360 får förmodligen ingen att höja på ögonbrynen vid första anblicken, speciellt inte om du är den försiktiga typen och väljer den svarta varianten, men faktum är att den har lite kul finesser som slår de andra deltagarna på fingrarna.

Ljudet Går att köra i stereo NFC-teknik
Trist design

Bose SoundLink

Tungviktaren

Bose SoundLink är med sina 1,5 kilo testets tyngsta deltagare. Här får du en gedigen resehögtalare som visserligen kan vara för tung för att ta med sig på tågluffen men som passar perfekt när du inte behöver bära så mycket under längre sträckor.

Stilfull design Kraftfull
Mullrig bas Hoptryckt ljud

Geneva Model XS

Läcker så det räcker

Du med gott minne kommer säkert ihåg att vi hade med ett singeltest av Geneva Model XS i nummer 2/2012. Nu vill vi se vad den har att erbjuda i jämförelse med andra apparater i samma genre.

Läcker Mångsidig
Priset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar: