7 resehögtalare

Sladdlös musik

Visst är det avkopplande att ligga på stranden och höra vågornas brus, men ibland kan det vara skönt att dränka ljudet av skrikande barn, skällande hundar och tjattrande människor med sin favoritmusik. För att inte tala om hur smidigt det är att kunna ta ut ljudet i trädgården utan sladdar.

Nu när semestern närmar sig med stormsteg smids det förmodligen planer i hus och hem om vad som ska hända och ske. Oavsett om du planerar att resa kors och tvärs över landet, över världen, eller bara tänker hålla dig på hemmaplan och ligga i hängmattan och pilla navelludd hela ledigheten är det smidigt och tacksamt att kunna lyssna på musik utan en massa störande sladdar. Här tittar jag närmare på högtalare som tack vare att de kan spela upp musik via Bluetooth erbjuder just detta. En sladd mindre att hålla reda på med andra ord – tack för det! Även om alla enheter i testet, utom en, kan spela upp musik via linjeingång är det på Blutooth-ljudet som fokus ligger. Förutsättningen för att få vara med att leka här är även att enheten är bärbar, men exakt hur portabel den behöver vara vet naturligtvis bara du själv. En högtalare som ska följa med i resväskan till Thailand behöver förmodligen vara både mindre, smidigare och mer stryktålig än en som ska följa med i bilen till sommarstugan eller i segelbåten. Om vi tittar rent utseendemässigt är det lätt att få känslan av att tillverkarnas designavdelningar har fått total frihet i sin kreativitet i vissa fall, då nästan ingen högtalare är den andre lik. Här finns förmodligen något för alla smaker – brutala, läckra, smäckra.

Såhär gick det till
Denna gång ville vi lägga fokus på högtalare som spelar upp ljud trådlöst, ju färre sladdar att hålla reda på, desto bättre. Och för att inte diskriminera några smartphone-användare (det finns faktiskt personer som inte äger en enda I-pryl, trots att det finns människor som betvivlar detta) ställde vi som krav att enheten skulle kunna spela upp musik via Bluetooth. Högtalarna testades med en iPhone samt en HTC laddade med blandade spellistor, allt från rock till klassiskt via eurodisco och meditationsmusik. Ingen av enheterna var svåra eller komplicerade att hantera eller använda, därför är det inget som nämns speciellt i texterna. Eftersom detta är produkter ämnade för förflyttning tittade vi närmare på kvalitet och stryktålighet, något som också tas hänsyn till i slutbetyget tillsammans med pris.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Produkter i testet

Monster Clarity HD

Ett riktigt litet monster

Heter man Monster så har man ju lite att leva upp till. Detta är visserligen ett väldigt litet och lätt monster, men om du bortser från dess litenhet är den snarare brutal än söt. Storleken gör att den passar perfekt till att följa med i packningen både hit och dit.

Storleken Går att använda som headset
Begränsad musiksmak

Telefunken Sound Mobile

För den uthållige

Sound Mobile är en högtalare som inte är rädd för att sticka ut ifrån mängden. Vid första anblicken påminner den lite om en hjälm som skulle höra hemma på någon som bor i yttre rymden.

Drivs av solenergi
Enbart Bluetooth Skrymmande

Logitech Mini Boombox

För de hänsynstagande

Med sina 230 gram och nätta format är Mini Boombox är en högtalare för dig som inte har plats, eller ork för den delen, att bära med dig en jätte för att få tillgång till favoritmusiken.

Priset Storleken Kan användas som handsfree
Tycker inte om att spela högt Klen bas

Nokia Play 360

Doldisen som gärna leker

Nokia Play 360 får förmodligen ingen att höja på ögonbrynen vid första anblicken, speciellt inte om du är den försiktiga typen och väljer den svarta varianten, men faktum är att den har lite kul finesser som slår de andra deltagarna på fingrarna.

Ljudet Går att köra i stereo NFC-teknik
Trist design

Bose SoundLink

Tungviktaren

Bose SoundLink är med sina 1,5 kilo testets tyngsta deltagare. Här får du en gedigen resehögtalare som visserligen kan vara för tung för att ta med sig på tågluffen men som passar perfekt när du inte behöver bära så mycket under längre sträckor.

Stilfull design Kraftfull
Mullrig bas Hoptryckt ljud

Sony SRS-BTV25

Litte Las Vegas

Inuti den ganska stora kartongen gömmer det sig en cool liten klotformad högtalare som jag bara inte kan låta bli att le lite åt. Sonys bidrag kommer att passa perfekt i rätt miljö medan andra förmodligen kommer att välja en högtalare med ett mer konservativt utseende.

Kul design Spelar 360 grader
Ej batteridriven Ljudet

Geneva Model XS

Läcker så det räcker

Du med gott minne kommer säkert ihåg att vi hade med ett singeltest av Geneva Model XS i nummer 2/2012. Nu vill vi se vad den har att erbjuda i jämförelse med andra apparater i samma genre.

Läcker Mångsidig
Priset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar: