TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Logitech Mini Boombox

För de hänsynstagande

Med sina 230 gram och nätta format är Mini Boombox är en högtalare för dig som inte har plats, eller ork för den delen, att bära med dig en jätte för att få tillgång till favoritmusiken.

Ljud & Bild tycker
+Priset Storleken Kan användas som handsfree
-Tycker inte om att spela högt Klen bas
Specifikationer
  • Anslutningar: Bluetooth, linjeingång
  • Batteritid: Ca 10 timmar
  • Vikt: 0,23 kg
Riktpris: 800

Mini Boombox är en liten söt högtalare med mjukt rundade kanter. Exemplaret jag fick för test är svart/vitt, men den finns även att få i blått/svart, rött/svart och helsvart, allt för att tillfredsställa så många som möjligt. Boombox laddas med mini-usb-kabel, som medföljer paketet, vilket i och för sig inte är några bekymmer så länge du håller reda på din kabel. Dock kan problem uppstå om du skulle försnilla den eftersom det i dagsläget blir vanligare och vanligare med micro-usb på mobiler och andra småprylar som kommer in i hemmet. Ovansidan av högtalaren är i genomskinlig plast och därunder lyser röda touchknappar för att reglera volym, byta spår, sätta igång eller pausa musiken. Skulle din mobil ringa när du har den ihopkopplad med Boombox kan du använda högtalaren som handsfree, och det finns även en ”svara-knapp” om du inte skulle ha mobilen inom räckhåll. På baksidan av enheten hittar du on/off-reglaget, linjeingången (om du inte vill köra sladdlöst) samt kontakten för usb-laddning. Inget onödigt lull-lull med andra ord. Om du nöjer dig med att inte spela för hela grannskapet eller stranden levererar denna lilla högtalare fullt acceptabelt ljud som får min fot att börja stampa takten. Ljudbilden är klar, detaljerad och luftig men jag saknar lite kraft och bestämdhet i basen, något som inte är helt förvånande med tanke på dess storlek. Spelar du musik med mycket bas på hög volym får du göra dig beredd på att den lilla prylen börjar leva sitt eget liv och vandrar iväg över bordet.

Slutsats
Detta är en liten och nätt radio som verkligen gör skäl för namnet reseradio, den är både lätt och tar lite plats i bagaget. Mini Boombox är lätt att ha att göra med och att den även fungerar som handsfree försämrar ju inget. Ljudet är absolut helt okej så länge du väljer att inte spela för fullt, något som din omgivning kanske tackar dig för. Basen lämnar, inte helt oväntat med tanke på storleken, lite mer kvar att önska men är ändå helt acceptabel.

Också i detta test:

Monster Clarity HD

Ett riktigt litet monster

Heter man Monster så har man ju lite att leva upp till. Detta är visserligen ett väldigt litet och lätt monster, men om du bortser från dess litenhet är den snarare brutal än söt. Storleken gör att den passar perfekt till att följa med i packningen både hit och dit.

Storleken Går att använda som headset
Begränsad musiksmak

Telefunken Sound Mobile

För den uthållige

Sound Mobile är en högtalare som inte är rädd för att sticka ut ifrån mängden. Vid första anblicken påminner den lite om en hjälm som skulle höra hemma på någon som bor i yttre rymden.

Drivs av solenergi
Enbart Bluetooth Skrymmande

Nokia Play 360

Doldisen som gärna leker

Nokia Play 360 får förmodligen ingen att höja på ögonbrynen vid första anblicken, speciellt inte om du är den försiktiga typen och väljer den svarta varianten, men faktum är att den har lite kul finesser som slår de andra deltagarna på fingrarna.

Ljudet Går att köra i stereo NFC-teknik
Trist design

Bose SoundLink

Tungviktaren

Bose SoundLink är med sina 1,5 kilo testets tyngsta deltagare. Här får du en gedigen resehögtalare som visserligen kan vara för tung för att ta med sig på tågluffen men som passar perfekt när du inte behöver bära så mycket under längre sträckor.

Stilfull design Kraftfull
Mullrig bas Hoptryckt ljud

Sony SRS-BTV25

Litte Las Vegas

Inuti den ganska stora kartongen gömmer det sig en cool liten klotformad högtalare som jag bara inte kan låta bli att le lite åt. Sonys bidrag kommer att passa perfekt i rätt miljö medan andra förmodligen kommer att välja en högtalare med ett mer konservativt utseende.

Kul design Spelar 360 grader
Ej batteridriven Ljudet

Geneva Model XS

Läcker så det räcker

Du med gott minne kommer säkert ihåg att vi hade med ett singeltest av Geneva Model XS i nummer 2/2012. Nu vill vi se vad den har att erbjuda i jämförelse med andra apparater i samma genre.

Läcker Mångsidig
Priset

Lämna en kommentar

Åsa Warme


Senaste artiklar: