Bose SoundLink

Tungviktaren

Bose SoundLink är med sina 1,5 kilo testets tyngsta deltagare. Här får du en gedigen resehögtalare som visserligen kan vara för tung för att ta med sig på tågluffen men som passar perfekt när du inte behöver bära så mycket under längre sträckor.

I standardutförande har denna högtalare matta ytor och är försedd med ett fodral klätt i grått nylontyg, men den modige kan köpa till ett fodral i läckert rött eller piffigt lila. Är du ute efter mer flärd finns den även i kromad design med läderfodral. Fodralet fungerar även som ett stöd till högtalaren, som liksom Geneva andas cool retro samtidigt som den är modern. På ovansidan sitter sex stora knappar där det tydligt och klart framgår vilken knapp som är till vilken funktion. Allt med SoundLink är rejält tilltaget. Fäller du ihop locket när du spelar tystnar musiken, något som skiljer den från Geneva XS där musiken fortsätter spela inuti fodralet. Dock räcker det att ha locket i hopfällt en kort stund för att du ska behöva koppla ihop enheterna igen om du vill fortsätta lyssna. Håller du on/off-knappen nere finns det en indikator som visar hur mycket batteri det finns kvar.

Ljudet är inte lika öppet och klart som hos en del andra deltagare i testet, dock är det betydligt kraftigare och tyngre i basen. Rejält tilltaget som sagt. Jag börjar med Alannah Myles och ”Love Is”, hennes annars så karakteristiska röst dämpas lite i topparna och även om jag är glad över att äntligen få lite bas mullrar den lite väl bra i vissa sekvenser.  Jag provar mig fram bland olika genrer och sammanfattningsvis skulle jag säga att Bose SoundLink ser till att hålla både instrument och röster i öronen, så till den milda grad att helheten upplevs som hoptryckt och tillrättalagd utan bus. Det enda denna högtalare inte lyckas tygla riktigt är blåsinstrument, stråkar och visslingar (!) som får mycket plats att leka.

Slutsats
Detta är en välbyggd och gedigen högtalare som, med tanke på sin vikt, kanske passar bäst för dig som inte tänker fara runt så mycket. Föredrar du musik med mycket blås- eller stråkinstrument, eller uppskattar bas som mullrar rejält, kommer SoundLink förmodligen inte göra dig besviken. Tillhör du däremot skaran som njuter av luftigt och fylligt ljud där dina favoritartisters röster kommer till sin fulla rätt bör du kanske välja en annan spelkompis.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Monster Clarity HD

Ett riktigt litet monster

Heter man Monster så har man ju lite att leva upp till. Detta är visserligen ett väldigt litet och lätt monster, men om du bortser från dess litenhet är den snarare brutal än söt. Storleken gör att den passar perfekt till att följa med i packningen både hit och dit.

Storleken Går att använda som headset
Begränsad musiksmak

Telefunken Sound Mobile

För den uthållige

Sound Mobile är en högtalare som inte är rädd för att sticka ut ifrån mängden. Vid första anblicken påminner den lite om en hjälm som skulle höra hemma på någon som bor i yttre rymden.

Drivs av solenergi
Enbart Bluetooth Skrymmande

Logitech Mini Boombox

För de hänsynstagande

Med sina 230 gram och nätta format är Mini Boombox är en högtalare för dig som inte har plats, eller ork för den delen, att bära med dig en jätte för att få tillgång till favoritmusiken.

Priset Storleken Kan användas som handsfree
Tycker inte om att spela högt Klen bas

Nokia Play 360

Doldisen som gärna leker

Nokia Play 360 får förmodligen ingen att höja på ögonbrynen vid första anblicken, speciellt inte om du är den försiktiga typen och väljer den svarta varianten, men faktum är att den har lite kul finesser som slår de andra deltagarna på fingrarna.

Ljudet Går att köra i stereo NFC-teknik
Trist design

Sony SRS-BTV25

Litte Las Vegas

Inuti den ganska stora kartongen gömmer det sig en cool liten klotformad högtalare som jag bara inte kan låta bli att le lite åt. Sonys bidrag kommer att passa perfekt i rätt miljö medan andra förmodligen kommer att välja en högtalare med ett mer konservativt utseende.

Kul design Spelar 360 grader
Ej batteridriven Ljudet

Geneva Model XS

Läcker så det räcker

Du med gott minne kommer säkert ihåg att vi hade med ett singeltest av Geneva Model XS i nummer 2/2012. Nu vill vi se vad den har att erbjuda i jämförelse med andra apparater i samma genre.

Läcker Mångsidig
Priset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar: