test : Samsung UE55HU7505

Läcker och smäcker

Samsung satsar väldigt hårt på böjda skärmar i år, ändå är den kanske mest spännande modellen fortfarande platt.

Ljud & Bild tycker

UE55HU7505 är mycket välutrustad när det gäller smarta finesser och stöder den viktiga Netflix 4K-appen. Bildkvaliteten passar perfekt till högupplöst TV-underhållning, med strålande färgåtergivning och kontrast.
Ljudkvaliteten är förhållandevis tunn, både kommentatorer och publiksorl låter lite instängt.
 • 55-tums 4K, 3840 x 2160
 • 4 HDMI, 3 USB
 • Canal Digital
 • Samsung Smart Hub
 • Pris: 24 000 kr
 • samsung.com/se
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 24000 kr

SE gullikon 2014.indd

I år ska TV:n vara böjd! Det är budskapet Samsung förmedlar med sina nya toppmodeller där skärmen är svagt insvängd mot tittaren. Den välvda formen passar dock inte alla så därför har Samsung traditionella, platta versioner också i år. Bland dem finns Samsung UExxHU7505-serien som är en av de med vassaste prestanda, med 4K-upplösning i storlekar från 48 och ända upp till 75 tum.

Användning och finesser
Till skillnad från HU8505-modellen som har en separat One Connect-kopplingsbox, har HU7505 vanliga anslutningar på baksidan (den kan dock uppgraderas med One Connect om man vill). Den har också stöd för standarderna HDMI2.0, HDCP2.2, MHL3.0 och HEVC (H.265) vilket gör den förberedd för att kunna visa äkta 4K-material. Det bekräftas ytterligare av Netflix-appen i 4K-version, som i dagsläget är den enda tjänsten som ger enkel tillgång till 4K-material. Samsung kan fortfarande skryta med det bästa app-urvalet med värdefulla tjänster som HBO, Spotify och Viaplay ombord. Samsung-skärmen har två fjärkontrollen, en vanlig och den nya Smart-fjärren med pekfunktion som gör användningen mycket behagligare. Möjligheten att sköta TV-mottagarbox via fjärrkontrollen är också värd att nämna, samt att den inbyggda processorn ger snabb start och snabba menyer.

Bildkvalitet
Samsung-skärmen är måhända plattare än sina syskon, men bilden är definitivt inte tråkig för det! Här får man en TV som tacklar allt bildmaterial på ett strålande sätt. Vi började med HD-inspelning från Champions League och imponerades av hur UE55HU7505 lyckas visa den komprimerade inspelningen med förvånansvärt många detaljer och försvinnande lite brus. Dessutom har skärmen fin kontroll på rörelser och bevarar skärpan även i snabba passningar på fotbollsplanen. I standardläget har färgåtergivningen ett visst blått skär, men filmläget är neutralt och passar utmärkt för varierat TV-tittande. När vi går vidare till Blu-ray-testskivorna avslöjar Samsung-TV:n att den även kan få Full-HD-filmer att se ännu lite skarpare ut på 4K-panelen. Uppskalningen är mycket bra och ligger nära de dyrare modellerna från Sony och Panasonic. LCD-skärmen från Samsung har också en klart godkänd svärta, med jämn och fin ljusfördelning vilket tyder på en bildpanel av hög kvalitet.

Russinet i kakan är tillgången på äkta 4K-material från Netflix. Scenerna från andra säsongen av ”House of Cards” är imponerande skarpa, och jämfört med HD-versionen känns det som att ha gjort en rejäl fönsterputsning! UE55HU7505 gav också fina resultat inkopplad till vår 4K-PC, med en synbart skarpare bild än 4K-rivalen från Philips.

Ljudkvalitet
Samsung har fått mycket skäll genom åren för sina tunna skärmar med lika tunt ljud. Årets generation har däremot blivit bättre, med bra dialogåtergivning och fylligare bas än förut. Ljudsystemet ger också ett slags omslutande, virtuell surroundeffekt när du väljer bioläget. Ändå är en ljudlimpa (till exempel någon av Samsungs trådlösa varianter) helt klart att rekommendera.

Slutsats
Samsung har satsat mycket på den nydanande böjda formen i år, men enligt vår åsikt är den här platta UHD-modellen en av de intressantaste hittills. UE55HU7505 är en snygg totallösning med fin design och bildkvalitet. Den har fullt stöd för de senaste bildformaten och många fina smart-tjänster ombord. I kombination med en bra fjärrkontroll och en helt godkänd ljudkvalitet är detta en TV som är värd att rekommendera.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
21 kommentarer

Kommentarer är stängda.

  Också i detta test:
  Samsung UE55H6475 - Stolpe ut
  På papperet är Samsungs 6-serie en mycket välutrustad TV, men bildkvaliteten håller inte riktigt måttet den här gången.
  LG 55EA980W - TV-revolution!
  LG:s OLED-TV tillhör en ny generation TV-apparater med revolutionerande bildkvalitet. Du kommer inte att tro dina ögon!
  Sony KDL-50W805BBN - Lyxbild till budgetpris
  Sonys nya budgetmodell 50W805 har inte världens mest spännande utseende eller den tyngsta funktionslistan, men jösses en sådan bildkvalitet! Vi har knappt sett bättre för pengarna.
  Sharp Aquos LC-70UQ10EN - Varken fågel eller fisk
  Den här kolossen från Sharp är ingen vanlig HDTV, och ingen 4K-TV heller – snarare ett slags hybrid!
  Panasonic TX-L55AS750 - TV för hela familjen
  Panasonics nya L55AS750 har mycket att erbjuda familjer som gillar att titta på TV.
  LG 55LB870 - Fullträff
  LG har givit sina 2014-modeller en komplett genomgång, med ny design, nytt gränssnitt och bättre bildbehandling. 55LB870 kan bli en svår motståndare i kampen om årets TV-pokal.
  Philips 55PUS7809/12 - Budget-4K?
  Philips vill också vara med på 4K-kapplöpningen och ställer upp med en ultraskarp TV till ett angenämt pris.
  Panasonic TX-65AX800E - Knivskarp bildmästare
  I åratal var Panasonics plasmaskärmar berömda för sin överlägsna bildkvalitet. Med den här nya LCD-modellen hoppas Panasonic än en gång kunna roffa åt sig bildtrofén.
  Sony KD-65X9005B - 4K-kungen
  För dig som vill ha en komplett toppklass-TV med gnistrande skarp bild och ett riktigt ljud, är Sonys 4K-toppmodell rätt väg att gå.
  Sony Bravia KDL-60W855B - Hat trick
  Stor och skarp bild, smarta finesser och bra ljud. Sonys prisvärda 60-tummare är en riktig vinnare!

  Läs också

  Huaweis första hifi-högtalare imponerar. Inte så konstigt, med tanke på att det är Devialet som ligger bakom ljudet.
  Mercedes EQC är en tyst, silkeslen och ultra-bekväm körupplevelse. Det enda som bryter tystnaden är den saftiga ljudanläggningen från Burmester!
  LG SN8YG är en premium-soundbar som har all utrustning du behöver och rent ljudmässigt har LG skärpt till sig. Men hur i hela friden tänkte de med appen?
  Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
  Det fanns en tid när Apples MacBook Air var det naturligaste valet om man skulle ha en prisvärd och ultratunn bärbar dator. Är det fortfarande så?
  Marantz Model 30 är en magnifik förstärkare för både ögon och öron, och byggkvaliteten överträffar det mesta.
  En nätverksspecialist och ett highend-märke har gått ihop och skapat en smarthögtalare av hifi-kvalitet.
  Ljudet från den enorma V8:an lyckas inte överrösta ljudanläggningen, som är ett självklart val i en BMW.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Philips OLED805 (65OLED805)

  Riktpris: 32000 kr En riktig färgbomb

  TCL C815 (65C815)

  Riktpris: 12000 kr Fräck och fräsch budget-TV

  Panasonic HZ2000 (TX-65HZ2000E)

  Riktpris: 45000 kr Mästarnas mästare

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Riktpris: 80000 kr Knivskarp dröm-TV
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.