Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: LG 55LB870

Fullträff

LG har givit sina 2014-modeller en komplett genomgång, med ny design, nytt gränssnitt och bättre bildbehandling. 55LB870 kan bli en svår motståndare i kampen om årets TV-pokal.

Publicerad 2014-06-13 - 12:55
LG 55LB870
Audun Hage

Koreanska LG utvecklar nya TV-modeller i ett rasande tempo och har lanserat en rad spännande modeller i år, inklusive flera OLED- och 4K-skärmar. 55LB870 är deras toppmodell bland LED-modellerna med Full-HD-upplösning, och det märks. Den har flera smarta lösningar som tyder på att utvecklarna har tänkt till en extra gång eller två.

Användning och finesser
55LB870 är den första TV:n med LG:s nya operativsystem WebOS. Det innebär ett grafiskt läckert och modernt gränssnitt, där man väljer vad man vill titta på från en kortlek. Genvägar till Netflix och YouTube ligger direkt på menyraden, som också kan skräddarsys med det du gillar att titta på. LG:s egen pekfjärr Magic Remote är väldigt praktisk att navigera med, inte minst för surfning. Att knappa in lösenord är också enklare än förut. LG-fjärren har nämligen inbyggd mikrofon för att tala in sökord med, och vi blev positivt överraskade: LG använder Bing Voice Search, som är en etablerad och välfungerande tjänst. Talförståelsen är imponerande god och TV:n gissade nästan alltid rätt på första försöket, till och med när vi utmanade den med svåra namn och uttryck.

Bildkvalitet
LG-skärmen har en IPS-panel med kant-LED, välkänd för sin breda betraktningsvinkel men inte alltid lika bra svärta. LG-skärmen är ändå fullt kapabel att höja och sänka bakbelysningen helt och hållet, beroende på vad bildsignalen kräver. Det blir aldrig lika exakt som med en OLED-, plasma- eller bak-LED-TV, men det bättrar på svärtan betydligt i mörka filmscener. LG-skärmen är på samma nivå som Sony 60W855 och snäppet bättre än Samsungs 6-serie när det gäller svärta. Observera att skärmytan är relativt blank, så den kan reflektera mycket av omgivningen om rummet har många lampor.

Med våra testsändningar från Champions League har LG-skärmen mycket starka och briljanta färger. I sportläget är färgmättnaden rejält uppiffad, så det blir inte hundraprocentigt neutralt, men förstärker totalupplevelsen. TV:ns sportläge ska vara speciellt anpassat för att visa föremål i rörelse, och visar sig fungera bra i praktiken: 55LB870 behåller ett skarpt fokus även när det går undan på planen. Vi kan skönja tendenser till vertikala ränder när kameran panorerar över planen, fast inte onormalt mycket. Den som föredrar att ha en så korrekt bild som möjligt rent färgmässigt kan glädja sig över ett bra bioläge, samt expertlägena ISF Dag och Natt för dem som vill kalibrera.

Ljudkvalitet
LG 55LB870 är utrustad med en extern ”ljudlimpa” som är monterad i sockeln, samt en särskild bashögtalare på baksidan. Tack vare de framåtriktade högtalarna framträder särskilt mellanregister och diskant på ett bra sätt. Basen är lite mer tillbakadragen, och även om dialoger återges rent och klart så rekommenderar vi att du kompletterar med en subbas om du vill ha extra tryck i actionfilmerna.

Slutsats
Efter ett ha utmanat 55LB870 med allt från sport och fotboll till mörk sciencefiction och Netflix-serier visar sig LG:s TV vara en ytterst bra allroundskärm. Den nya 55-tummaren utmärker sig positivt med splitter nytt menysystem och lättanvänd skötsel. Den har rikligt med smarta funktioner som fungerar väl även i praktiken. Bildkvaliteten är också övertygande, både med sport, film och annan TV-underhållning. En mycket bra totallösning som vi inte tvekar att rekommendera!

Ljud & Bild tycker

LG-skärmen har en övertygande bildkvalitet för både film och sport. Kontrast och svärta är helt i toppklassen och TV:n har mycket bra färgåtergivning och bra bildlägen, oavsett om du föredrar bilden neutral eller med lite starkare färger. Dessutom är smartfinesserna väl omhändertagna. Trots separat ljudlimpa är ljudet inte speciellt kraftfullt.

Också i detta test:

TV-apparater till fotbolls-VM

Samsung UE55H6475

Stolpe ut

På papperet är Samsungs 6-serie en mycket välutrustad TV, men bildkvaliteten håller inte riktigt måttet den här gången.

blank
Stilig smal design, bra användarvänlighet med ny pekfjärr och ett stort antal smartfinesser gör Samsung UE55H6475 till en prisvärd totallösning.
blank
Färgåtergivningen ser surrealistisk ut i fotbollsläget. Bilden präglas dessutom av tämligen medelmåttig svärta och ojämn ljusfördelning som gör att filmer saknar djup.
Läs hela testet

LG 55EA980W

TV-revolution!

LG:s OLED-TV tillhör en ny generation TV-apparater med revolutionerande bildkvalitet. Du kommer inte att tro dina ögon!

blank
LG 55LA980W är beviset på att OLED-tekniken har en överlägsen bild. Kontrasten och dynamiken är bländande, färgerna är spektakulära och svärtan är lika kolsvart som den mörkaste natt. Helt enkelt den bästa TV-bilden vi har skådat!
blank
Tyvärr är ljudet långtifrån lika potent som bilden, och den speciella välvda skärmen passar inte för väggmontering. Priset är dessutom astronomiskt – men precis som vanligt kostar det att vara först med banbrytande teknik …
Läs hela testet

Sony KDL-50W805BBN

Lyxbild till budgetpris

Sonys nya budgetmodell 50W805 har inte världens mest spännande utseende eller den tyngsta funktionslistan, men jösses en sådan bildkvalitet! Vi har knappt sett bättre för pengarna.

blank
Sony 50W805 är en mellanstor skärm med utmärkta färger och en speciellt imponerande kontrast och svärta i både ljusa och mörka omgivningar. Designen är minimalistisk men ser långtifrån ”billig” ut. Ett mycket bra köp!
blank
Ljudet är inget att skriva hem om och fjärrkontrollen har sett bättre dagar. TV:n är dessutom inte den bästa för väggmontering.
Läs hela testet

Sharp Aquos LC-70UQ10EN

Varken fågel eller fisk

Den här kolossen från Sharp är ingen vanlig HDTV, och ingen 4K-TV heller – snarare ett slags hybrid!

blank
Hur skarp Sharp-skärmen än är så når den inte riktigt upp till de äkta 4K-modellerna när man tittar på 4K-material. Den stöder inte heller 4K-versionen av Netflix.
blank
Tack vare sin stora skärmyta har LC-70UQ10EN en imponerande bild med skarpa detaljer och briljanta färger. Detta är ingen äkta 4K-TV, men tack vare avancerad skärmteknik lyckas den ändå förbättra bildkvaliteten från vanliga Full-HD-signaler.
Läs hela testet

Panasonic TX-L55AS750

TV för hela familjen

Panasonics nya L55AS750 har mycket att erbjuda familjer som gillar att titta på TV.

blank
Genomgående bra bild med bred betraktningsvinkel, synnerligen bra anslutningar och användarvänlig skötsel gör Panasonic L55AS750 till en bra allround-TV.
blank
Ljudet är inte speciellt kraftfullt och svärtan är (trots bra ljusfördelning) inte lika bra som i de allra bästa.
Läs hela testet

Philips 55PUS7809/12

Budget-4K?

Philips vill också vara med på 4K-kapplöpningen och ställer upp med en ultraskarp TV till ett angenämt pris.

blank
Philips 55PUS7809 ger 4K-bildkvalitet till ett inte alltför avskräckande pris, och den får vanliga HD-sändningar att se riktigt skarpa och stiliga ut.
blank
Bristen på stöd för Netflix 4K begränsar tillgången på det högupplösta videoformatet.
Läs hela testet

Samsung UE55HU7505

Läcker och smäcker

Samsung satsar väldigt hårt på böjda skärmar i år, ändå är den kanske mest spännande modellen fortfarande platt.

blank
UE55HU7505 är mycket välutrustad när det gäller smarta finesser och stöder den viktiga Netflix 4K-appen. Bildkvaliteten passar perfekt till högupplöst TV-underhållning, med strålande färgåtergivning och kontrast.
blank
Ljudkvaliteten är förhållandevis tunn, både kommentatorer och publiksorl låter lite instängt.
Läs hela testet

Panasonic TX-65AX800E

Knivskarp bildmästare

I åratal var Panasonics plasmaskärmar berömda för sin överlägsna bildkvalitet. Med den här nya LCD-modellen hoppas Panasonic än en gång kunna roffa åt sig bildtrofén.

blank
TX-65AX800E har en extremt fin bild som visar både HD och 4K från sin bästa sida. Skärpa och kontrast är suverän och färgåtergivningen påminner om de klassiska plasmaskärmarna.
blank
4K-skärmen stöder inte Netflix. Ljudet är inte heller speciellt bra för att vara i den här prisklassen.
Läs hela testet

Sony KD-65X9005B

4K-kungen

För dig som vill ha en komplett toppklass-TV med gnistrande skarp bild och ett riktigt ljud, är Sonys 4K-toppmodell rätt väg att gå.

blank
Sony-skärmen ger förstklassiga TV-upplevelser med en knivskarp bild och ett glasklart ljud. Bildkvaliteten är utmärkt oavsett om man tittar TV, Blu-ray eller Netflix i 4K.
blank
Betraktningsvinkeln är ganska så snäv, bilden är mattare från sidan.
Läs hela testet

Sony Bravia KDL-60W855B

Hat trick

Stor och skarp bild, smarta finesser och bra ljud. Sonys prisvärda 60-tummare är en riktig vinnare!

blank
Sony 60W855B har en ytterst övertygande bildkvalitet för både sport, film och andra TV-program. Skärpan och kontrasten är imponerande, med nästan bottenlös svärta. Ljudkvaliteten skiljer sig också från konkurrenterna, i positiv bemärkelse.
blank
Sony-skärmens kilformade kabinett är onekligen lite mer klumpigt att titta på än de tunnaste skärmarna där ute. Smartfinesserna är inte heller lika omfattande som hos LG och Samsung.
Läs hela testet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

  • Prova LB+ i 30 dagar
    Bara 49:-

    Förnyas efter 30 dagar, ingen bindningstid.

  • LB+ Total i 12 mån
    Bara 125 kr/mnd

    Du sparar 288 :-

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Knivskarp OLED-TV från Sony

Ny fullträff från Samsung

Spelarens våta dröm?

LG:s nya OLED höjer ribban

Här är LG:s utmanare till Samsung The Frame och The Serif

Mycket bild för pengarna

Rulla till toppen