Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Withings Body Smart

Tro inte på precis allt du ser

Testets mellanprisvåg kommer från Withings. Här får du nöja dig med att appen inte finns på de nordiska språken och vissa av mätningarna är riktiga glädjemätningar.

Skrivet av / 2023-08-13 - 11:14
Withings Body Smart
Åsa Warme Hallén

Den Withings Body Smart jag packar upp är läckert svart och sober. Jag inser att den är som en spegel, precis som testkompisen från Beurer, och bestämmer mig därmed för att väga mig med kläder på när jag fotar – för allas bästa!

I paketet finns vågen, en snabbstartsguide på engelska, tyska och franska samt ett par fötter som är tänkta att skruvas fast på vågens undersida om du använder vågen på en matta. Nakenkatten Harry låg inte i paketet och ingår inte i köpet… (foto: Åsa Warme Hallén).

När jag startar vågen kommer det upp en qr-kod på displayen. Bara att skanna och köra igång. Inga konstigheter alls.

Att väga mig

När jag ställer mig på vågen visar den mig vikt, muskelmassa, visceralt fett, puls, väder och luftkvalitet. Då vågen fått de värden den behöver kommer det upp en liten hand som vinkar bye, bye.  Onödig men lite kul detalj.

Appen Witings Health +

Det är första gången jag använder denna app och naturligtvis tar det ett litet tag att få koll på strukturen. Men jag måste säga att den är logisk och hyfsat lättanvänd. Här finns en rad olika ”utbildningar” som förklarar för mig när jag bör väga mig, vad som är den ideala vikten för mig, hur jag kan bestämma rimliga mål med mera. Gillar du att grotta, analysera och vrida och vända på saker har du kommit helt rätt. Du kan även få dagens insikt där du får lite information om hur din utvecklingskurva ligger.

Jag kunde inte hitta någon inställning där jag kunde ändra språket i appen till något av de nordiska. Detta behöver ju inte alls vara ett bekymmer men jag känner ändå att det är värt att lyftas fram och jag ser det som en utvecklingspotential inför kommande uppdateringar.

När jag använt vågen ett par gånger får jag en fin graf som visar min trend över tid. (foto: Åsa Warme Hallén).
I appen kan jag sedan se värde för värde, samt få mer ingående information om vad de egentligen betyder. (Skärmdump från app).

Hur rimlig?

I min referensmätning är min skelettmuskelmassa 27,8 kg (av 67,1 kg) och enligt WHOs referensvärden är det tummen upp och fullt godkänt. Withings mäter samma enhet till 71 % (!). Här behöver jag ju inte vara Einstein för att förstå att det inte är InBody-mätningen som är fel…

Vikt, och därmed även BMI känns helt relevanta och även uppmätt fettmassa på Withings Body Smart ligger nära referensmätningen.

Läs också Städa med hjälp av laser Jag har sagt det förr, och jag säger det igen – det finns roligare saker än att städa. Men som tur väl är så finns det människor som faktiskt gör sitt yttersta för att göra det hela både enklare och skojigare.

Slutsats

Withings Body Smart är en snygg och praktisk våg med väldigt läcker och informativ display. Appen innehåller mycket mer eller mindre nyttig information och kan upplevas som rörig innan man får koll på allt. Man måste ju inte kika på allt. När det gäller mätvärdena får du vara realist och inte tro på precis allt du ser.

Karakter
Withings Body Smart
Premium

Home tycker

Väldigt trevlig och informativ skärm. Appen finns inte på de nordiska språken

Också i detta test:

5 smarta personvågar

Huawei Scale 3

Pålitlig och prisvärd

Med tanke på prislappen är inte förväntningarna så höga. Men av erfarenhet vet jag att Huawei brukar överraska.

Priset. Du kan använda den till att mäta statiska föremål så länge de väger över 50 g.
Batteri medföljer ej. Är inte transparenta med att de använder eget operativsystem vilket kan göra det onödigt krångligt.
Läs hela testet

Garmin Index S2 Smart Scale

Stabil och användarvänlig

Testets största och dyraste våg kommer från Garmin. Appen är, som alltid, Garmins starka kort. Men här verkar det ändå som om de har missat en viktig ingrediens.

Många användare. Lättförståeliga grafer och trender.
Priset. Bristfällig information om vad värdena egentligen betyder.
Läs hela testet

Beurer BF 980 WIFI

Rak och tydlig

Deltagaren från Beurer är ensam i testet om att ha fysiska knappar vilket gör att man som användare faktiskt inte är bunden till en app. Bra start!

Tydlig display med stora siffror. Fysiska knappar vilket gör att du kan använda den fullt ut utan app. Uppladdningsbart batteri.
Displayen är visserligen stor men kunde varit lite roligare.
Läs hela testet

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Inget att lita på

Xiaomi ställer upp med testets billigaste smarta personvåg. Priset behöver inte alls vara en indikation på att något är dåligt. Men i vissa fall är det just det.

Priset. Många användare. Går att väga statiska föremål om de väger över 50 g.
Enbart Bluetooth. Fullständigt opålitliga mätvärden.
Läs hela testet

1 reaktion på ”Withings Body Smart”

 1. Erik Nygren

  Muskelmassa som Withings mäter den är inte bara skelettmuskelmassan. Precis som det låter, eftersom de inte specificerar något enskilt, så är det den totala muskelmassan. Därav betydligt högre procent än du fick från InBody.

  Se:
  https://www.withings.com/us/en/health-insights/about-body-composition

  Note: when measured via bioelectrical impedance, ”muscle mass” usually includes skeletal muscle, smooth muscle and the water contained in these muscles.

  Samt:
  https://www.withings.com/hk/zh/health-insights/about-muscle-mass-benefits

  Women
  Age 20-39: 63-75.5%
  Age 40-59: 62-73.5%
  Age 60-79: 60-72.5%

  Men
  Age 20-39: 75-89%
  Age 40-59: 73-86%
  Age 60-79: 70-84%

  Så du ligger bra till i muskelmassa. För mig stämde Withings bra med datan från en större hälsoundersökning. Inte exakt jämförbart punkt för punkt, men övergripande om hur jag låg till stämde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

 • Prova LB+ i 14 dagar
  Bara 14:-

  Förnyas efter 14 dagar, ingen bindningstid.

 • LB+ Total i 12 mån
  Bara 125 kr/mnd

  Du sparar 288 :-

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Vi ersätter hela ditt kök

Är det inte tvättdags snart?

Handhållen rengöring på flera sätt

Smartare svalka för sommaren

Cold brew på under 5 minuter

Den lilla hemhjälpen kan själv - nästan

Rulla till toppen