Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Beurer MG 185

Mest för pengarna

Många massagehuvuden och intensiteter som skapar en bra flexibilitet. På pappret verkar allt toppen!

Av / 2024-04-08 - 09:27
Beurer MG 185
Åsa Warme Hallén

Tyska Beurer deltar i testet med MG185 som levereras i en svart väska med bärhandtag. Inuti väskan ligger massagepistolen i tryggt förvar tillsammans med tillbehör, instruktionsbok och nätadapter.

Beurer MG185
Beurer MG185 är förhållandevis smidig och nätt med snygg finish. (Foto: Åsa Warme Hallén)

En traditionell massagepistol kan jag tycka, men ändå smidig och genomtänkt i sitt utförande. Själva handtaget är mjukt, nästan silkeslent och även om det kanske är att gå lite för långt att kalla massagepistolen för snygg så är den i alla fall inte helt anskrämlig.

Att komma igång och använda

Det är ingen raketforskning att komma igång och använda Beurer MG185. Jag ser bara till att ladda den med medföljande nätadapter. På undersidan hittar jag ett on/off-reglage som jag (självklart) flyttar till on för att komma igång.

Läs också Sov gott tack vare tekniken För att vakna pigg och utvilad behöver du somna gott och sova rofyllt. Något som kan vara lättare sagt än gjort.

På ovansidan har jag sedan en LED-touch-display med ytterligare en on-markering tillsammans med ett P. Trycker jag på on startar massagepistolen med lägsta intensiteten – L1. För att öka intensiteten trycker jag helt enkelt upprepade tillfällen på on-knappen. Trycker jag sedan på P startar det första av de förprogrammerade specialprogrammen – P1 – och trycker jag fler gånger på P byter jag till P2 eller P3… Ja, du förstår upplägget. Lätt som en plätt!

På LCD-displayen framgår vilken hastighet jag använder mig av och om jag har valt något av de tre programmen som finns. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Initialt tänker jag att Beurer MG185 är rätt smidig, framförallt om jag jämför med re. professional som ser ungefär likadan ut men är betydligt klumpigare i sitt utförande. Men faktum är att det efter ett tag blir rätt tungt att hålla i MG185 och jag får byta grepp rätt ofta och det silkeslena handtaget visar sig vara lite halt när jag masserat en stund. MG185 har en automatisk avstängningsfunktion som gör att den stängs av efter 10 minuters användning. Jag är inte helt säker på anledningen, å andra sidan är det en bra indikation på att inte hålla på och jobba för länge på samma område.

Tanken med utförandet är nog att jag ska kunna komma åt att massera mig själv på ryggen utan större bekymmer, men jag har liksom inte riktigt kommit på bästa sättet ännu.

Läs också När hundradelar räknas Ett par sportiga solglasögon som ska visa tempo och annan matnyttig information inne i själva glaset när jag är ute och springer eller cyklar. Kan det verkligen fungera?

Att byta massagehuvud är enkelt. Bara dra rakt ut och tryck sedan dit önskat huvud.

Jag är en typisk ”trial and error”-person men när det kommer till min kropp är jag lite petig. Jag vill verkligen inte riskera att skada muskler eller göra några andra tokigheter som kan skada. Därför är jag extra glad över Beurers bruksanvisning (som finns på nordiska språken) som på ett kort, men pedagogiskt, vis talar om för mig hur jag ska tänka och göra. Bra jobbat, Beurer!

Batteritid

Beurer själva uppger batteritiden till upp till 5,5 timmar vilket är riktigt bra. Jag ska erkänna att jag inte gått in stenhårt för att undersöka om detta stämmer överens med verkligheten men jag kan absolut gå i god för att batteritiden är väl godkänd.

Beurer
Hela fem olika massagehuvuden följer med. Generöst! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Tillbehör

Här får jag hela fem olika tillbehör och i instruktionsboken framgår det klart och tydligt vilket massagehuvud som lämpar sig till vilken del av kroppen.

Tillbehören är av plast och känns därmed också lite ”plastiga”. Tre av fem upplevs som väldigt stumma och hårda medan två (kulhuvud samt huvud med luftkudde) är något mjukare. Skulle jag vilja använda massageolja i samband med massage rekommenderar tillverkaren att jag undviker det på de två senaste.

Läs också Laga mat som på restaurang Från kockarnas hemliga teknik till något vi alla kan göra hemma för ett perfekt resultat. Sous vide har blivit vardagsmat.

Hastighetsinställningar

Beurer MG185 har nio olika hastighetsinställningar, eller intensiteter, och är den enda deltagaren där jag kan välja olika program direkt på displayen på massagepistolen. Här finns ett som ska lämpa sig bäst för progressiv muskelavslappning/djup avslappning. Ett för att göra musklerna mjuka och avslappnade före och efter träning och ett för att öka genomblödning och stödja återhämtning vid muskelvärk. Oavsett vilket av dessa jag väljer så växlar det mellan tre olika intensiteter utan att jag själv behöver göra mer än att bara försöka slappna av och låta apparaten göra jobbet.

Slutsats

Beurer MG185 är den deltagare i testet som är mest generös med tillbehören. Massagepistolen är enkel att använda och förstå. Det finns absolut tillräckligt många hastighetsalternativ och bruksanvisningen har bra information om vad du bör tänka på för att inte göra mer skada än nytta. Ett riktigt bra köp med andra ord.

Karakter
Beurer MG 185
Premium

Home tycker

Många tillbehör. Informativ instruktionsbok. Lite halt handtag.

Också i detta test:

3 massagepistoler

Therabody Theragun mini (gen 2)

Liten & nätt

Testets minsta och nättaste massagepistol kommer från Therabody. Har den verkligen något att komma med?

Liten och smidig. Lätt att ha med på resa.
Lite snålt med tillbehör och inte lika kraftfull som de övriga i testet.
Läs hela testet

re. Professional massagepistol

Robust muskelknådare

Testets kraftfullaste deltagare presenteras av re. Ett företag som lagt fokus på massage och hälsoprodukter.

Greppvänlig och stabil. Informativ instruktionsbok. Kraftfullast i testet.
Stor och tung.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Torktumlaren som gör nästan allt

Nytt ansikte med ström och massage

Så bra att jag måste köpa den!

Freo X Ultra hjälper till, men klarar sig inte själv

Elektriska tandborstar i kamp: Smart, smartare och ännu bättre

Ett riktigt familjekylskåp

Rymlig tvättmaskin med många funktioner

Massage när och var du vill

Pallar du trycket?

Hjärtat på rätt plats

Hemmets vinkällare skämmer bort druvorna

Hitta dina tillhörigheter

Rulla till toppen