Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Therabody Theragun mini (gen 2)

Liten & nätt

Testets minsta och nättaste massagepistol kommer från Therabody. Har den verkligen något att komma med?

Av / 2024-04-08 - 09:27
Therabody Theragun mini (gen 2)
Åsa Warme Hallén

Therabodys Theragun mini ser inte ut som de övriga deltagarna. Den är betydligt mindre, smidigare och nättare. Här finns inget handtag utan apparaten är ergonomiskt utformad för att ligga i handen.

Tack vare sitt utförande ligger Theragun mini skönt i handen och jag upplever att jag får ett bra grepp som jag kan hålla länge. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jag tänker direkt att Theragun mini funkar kanon till att följa med på resor eller i träningsväskan eftersom den, i sammanhanget, är så liten.

Att komma igång

Theragun mini är den enda deltagaren i testet som har en tillhörande app och som dessutom kan koppla upp sig mot appen tack vare Bluetooth (enbart generation 2). Jag behöver skapa ett konto, hitta rätt produkt i listan på appen och sedan är det bara att köra. Smidigt.

Läs också Vad är det som väger? Vikten är verkligen bara en siffra. Det som är intressant på riktigt är vad som egentligen väger i våra kroppar.

Batteritid

Theragun mini är den minsta av alla deltagare och har även kortast batteritid med sina två timmar. Personligen upplever jag inte att det är speciellt kort utan fullt tillräckligt för mig och mina behov. I appen kan jag se hur mycket batteri som finns kvar, vilket är bra eftersom jag på så vis kan undvika att batteriet dör mitt under en välgörande massage.

Theragun mini laddas med medföljande USB-C-kabel men själva strömadaptern/väggkontakten medföljer inte.

Standardboll: Ett fastare alternativ än dämparen. Perfekt för övergripande användning på både stora och små muskelgrupper. Tumme: Designad för att efterlikna den mänskliga tummen. Används mest för triggerpunkter och nedre delen av ryggen, Dämpare: Fast men ändå skonsam, det mest universella fästet för användning på större delen av kroppen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Tillbehör

Theragun mini är lite snålare med tillbehören än sina medtävlare och skickar enbart med tre massagehuvuden. Ett som de kallar standardboll, ett har fått namnet dämpare och sist har vi tummen. Samtliga tre känns lite följsammare, mjukare och något mindre ”plastiga” än de som följer med de andra testdeltagarna.

I den medföljande instruktionsboken, som dessvärre inte finns på de nordiska språken, framgår det hyfsat tydligt vilket tillbehör som passar på vilken kroppsdel eller muskelgrupp. Det framgår även att de inte absorberar svett, lotion eller olja vilket betyder att det bör fungera finfint att använda massageolja om jag så önskar.

Läs också Sov gott tack vare tekniken För att vakna pigg och utvilad behöver du somna gott och sova rofyllt. Något som kan vara lättare sagt än gjort.

Hastighetsinställningar

Här får jag enbart tre olika intensitetsnivåer att jobba med där den kraftigaste är 2 400 RPM. Jag upplever inte detta som ett bekymmer men det kan ju vara bra att ta hänsyn till om du vet med dig att din massör brukar påtala att dina muskler behöver lite tuffare tag.

Att använda

Jag uppskattar verkligen Therabody-appen. Här finns skräddarsydda program som guidar mig hur, och var, jag bör massera för att till exempel värma upp min kropp inför en viss typ av träning. Eller hur jag ska göra för att hjälpa mina muskler att återhämta sig efter ett spinpass. Det framgår klart och tydligt vilket massagehuvud som gäller. Intensiteten regleras automatiskt och det visas även en film för att jag enklare ska kunna hänga med. Hur pedagogiskt som helst!

Therabody använda Therabody använda 1 Therabody använda 2 Therabody använda 3
<
>
I appen finns en rad olika programupplägg som är enkla att starta och följa. Jag kan välja om jag vill värma upp kroppen innan ett träningspass eller om jag vill hjälpa kroppen med återhämtning. (Skärmdumpar från app)

Theragun mini är lättast och smidigast i testet vilket faktiskt är en fördel när man använder den en stund. Utformandet gör visserligen att det kan vara lite svårare att komma åt på till exempel ryggen om man ska massera sig själv – men rent generellt är min upplevelse att det är en utmaning även med de andra deltagarna.

Slutsats

Theragun mini (gen 2) är en riktig favorit för mig i detta startfält. Liten och smidig med fantastiskt pedagogisk app. Den har visserligen enbart tre massagehuvuden och tre olika hastigheter men för min del är det fullt tillräckligt. Att den dessutom är så pass liten att den lätt får plats i en resväska är ett stort plus!

Karakter
Therabody Theragun mini (gen 2)
Premium

Home tycker

Liten och smidig. Lätt att ha med på resa. Lite snålt med tillbehör och inte lika kraftfull som de övriga i testet.

Också i detta test:

3 massagepistoler

Beurer MG 185

Mest för pengarna

Många massagehuvuden och intensiteter som skapar en bra flexibilitet. På pappret verkar allt toppen!

Många tillbehör. Informativ instruktionsbok.
Lite halt handtag.
Läs hela testet

re. Professional massagepistol

Robust muskelknådare

Testets kraftfullaste deltagare presenteras av re. Ett företag som lagt fokus på massage och hälsoprodukter.

Greppvänlig och stabil. Informativ instruktionsbok. Kraftfullast i testet.
Stor och tung.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Torktumlaren som gör nästan allt

Nytt ansikte med ström och massage

Så bra att jag måste köpa den!

Freo X Ultra hjälper till, men klarar sig inte själv

Elektriska tandborstar i kamp: Smart, smartare och ännu bättre

Ett riktigt familjekylskåp

Rymlig tvättmaskin med många funktioner

Massage när och var du vill

Pallar du trycket?

Hjärtat på rätt plats

Hemmets vinkällare skämmer bort druvorna

Hitta dina tillhörigheter

Rulla till toppen