Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: re. Professional massagepistol

Robust muskelknådare

Testets kraftfullaste deltagare presenteras av re. Ett företag som lagt fokus på massage och hälsoprodukter.

Av / 2024-04-08 - 09:27
re. Professional massagepistol
Åsa Warme Hallén

re. Professional massagegun är testets tyngsta deltagare. Den känns verkligen gedigen och robust, på gränsen till klumpig. Precis som deltagaren från Beurer så levereras den tillsammans med en svart väska med bärhandtag. Förutom själva massagepistolen hittar jag här en instruktionsbok, på samtliga nordiska språk, fyra olika massagehuvuden och en nätadapter.

re. professional massagegun är en kraftfull massagepistol som jag upplever som lite grovhuggen och faktiskt lite klumpig. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Att komma igång och använda

När den väl blivit fulladdad är det bara att köra igång. På undersidan sätter jag igång apparaten genom att flytta reglaget till on för att sedan trycka på on-symbolen på touchskärmen. Här finns ett + och ett –. Rätt självinstruerande. På samma display finns även en indikator för batterinivån.

På displayen framgår tydligt vilken intensitetsnivå jag använder mig av samt batterinivån. Eftersom hela apparaten vibrerar när den är igång har jag fotat med den avstängd, det blir liksom inte så bra annars… (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jag är rätt noga med att läsa på i instruktionsboken om vilket massagehuvud som rekommenderas till vilken muskelgrupp. Och jag är tacksam över att tillverkaren är informativ och pedagogisk. Jag vill inte gärna orsaka någon skada!

Att byta massagehuvud är enkelt, bara att dra det som sitter där rakt ut och ersätta med det som passar bäst för ändamålet.

Läs också Är dammsugare och skurhink ett minne blott? Med sitt flaggskepp Deeebot X2 Omni sticker Ecovacs ut hakan och lovar att det nu är dags att säga farväl till manuell städning.

Efter en stunds användande börjar det bli rätt tungt och otympligt. Eftersom hela apparaten vibrerar (naturligtvis) blir det extra utmanande att fokusera. Jag är dock tacksam att re. tänkt till lite och valt ett material med lite struktur till handtaget. Det gör att det inte blir fullt så halt som det som på Beurer.

Utförandet med handtag gör att det är något lättare att komma åt på till exempel ryggen än med Theragun mini, men generellt tycker jag att det är utmanande att massera mig själv på rygg, axlar och skuldror.

Batteritid

Batteritiden beror såklart på vilken intensitetsnivå jag väljer. Tillverkaren själva uppger den till mellan två till sex timmar och det anser jag är fullt godkänt. Jag har inte klockat batteritiden själv men efter ett tags användande kan jag nog ändå påstå att tillverkarens uppgift stämmer rätt bra.

Läs också En klocka för träning Otroligt tålig träningsklocka med en batteritid som slår de flesta på fingrarna. Att den dessutom både är klimatsmart och snygg gör inget.

Tillbehör

re. skickar med fyra olika massagehuvuden. Tre av dem känns väldigt plastiga och hårda medan det fjärde, som enligt instruktionsboken heter runt huvud, är något mjukare.

I den svarta väskan som massagepistolen tillbringar sin tid i när jag inte använder den finns även fyra olika massagehuvuden för olika användningsområden och kroppsdelar. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Som jag nämnt tidigare framgår det klart och tydligt i instruktionsboken vilket massagehuvud som bör användas till vilken kroppsdel.  Man har även gått så långt som att rekommendera vilket massagehuvud som är bäst beroende på vilken fysisk aktivitet jag ägnar mig åt. Det runda huvudet passar tydligen bäst om jag yogar, dansar eller tränar aerobics. Gillar jag att träna mag- och bröstmuskler ska jag däremot satsa på det platta huvudet. Intressant.

Läs också Vad är det som väger? Vikten är verkligen bara en siffra. Det som är intressant på riktigt är vad som egentligen väger i våra kroppar.

Hastighetsinställningar

Här snålar man inte med hastighetsinställningarna utan erbjuder hela 20 olika mellan 1400-3300 RPM. Och om re. var informativa om sina massagehuvuden och dess användande skriver de inte ett ord om vilka intensiteter de rekommenderar eller när och var.

Slutsats

re. Proffesional massagegun är en kraftfull massagepistol med gott om tillbehör och väldigt många hastighetsalternativ. Instruktionsboken är informativ när det gäller de olika tillbehören och tummen upp för att den finns på de nordiska språken. Den är absolut inte dålig! Men i just detta startfält är den lite för stor och lite för klumpig. Det blir därmed en bronsplats.

Karakter
re. Professional massagepistol
Premium

Home tycker

Greppvänlig och stabil. Informativ instruktionsbok. Kraftfullast i testet. Stor och tung.

Också i detta test:

3 massagepistoler

Therabody Theragun mini (gen 2)

Liten & nätt

Testets minsta och nättaste massagepistol kommer från Therabody. Har den verkligen något att komma med?

Liten och smidig. Lätt att ha med på resa.
Lite snålt med tillbehör och inte lika kraftfull som de övriga i testet.
Läs hela testet

Beurer MG 185

Mest för pengarna

Många massagehuvuden och intensiteter som skapar en bra flexibilitet. På pappret verkar allt toppen!

Många tillbehör. Informativ instruktionsbok.
Lite halt handtag.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Så bra att jag måste köpa den!

Freo X Ultra hjälper till, men klarar sig inte själv

Elektriska tandborstar i kamp: Smart, smartare och ännu bättre

Ett riktigt familjekylskåp

Rymlig tvättmaskin med många funktioner

Massage när och var du vill

Pallar du trycket?

Hjärtat på rätt plats

Hemmets vinkällare skämmer bort druvorna

Hitta dina tillhörigheter

Kraftverket du inte visste att du behövde

Nya Nespresso är ett dyrt nöje

Ljud & Bild
Rulla till toppen