TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B:s Julkalender 2024 Delta här!

TEST: JLab Go Air Sport True Wireless

Budgetlur som inte behöver skämmas

Alla har inte möjlighet, eller viljan för den delen, att köpa hörlurar för flera tusen. Framförallt inte om tanken är att du ska svettas i dem.

Av / 2024-07-13 - 10:49
JLab Go Air Sport True Wireless

Home tycker

  • Priset. Batteritiden.
  • Få inställningsmöjligheter eftersom app saknas.

JLab Go Air Sport True Wireless är testets billigaste hörlur och av naturliga skäl kommer jag inte ställa samma krav på denna som på till exempel Huawei FreeClip. Du kan köpa ungefär fem par JLab istället för ett par Huawei – vilket du väljer är upp till dig.

JLab etui stängt JLab etui öppet
<
>
Etuiet sticker inte ut på något sätt och jag måste säga att det inte märks att detta är en budgetpropp såhär långt. (Foto: Åsa Warme Hallèn)

 

Trots den, i sammanhanget, låga prislappen känns varken etui eller proppar som en utpräglad budgetprodukt.

Läs också Snabbare och roligare dammsugning Med en sladdlös skaftdammsugare städar du oftare men kortare och med mindre frustration.

Att använda

Detta är en hyfsat nätt hörlur som inte tar så väldigt stor plats och det tackar mina öron speciellt för. Jag tycker att det är lite bökigt med öronbyglar men när de väl sitter på plats så rör de sig inte ur fläcken. Inte ens vid fuldans i köket eller yoga.

JLab proppar
Propparna är förseddan med öronbyglar för att de ska sitta säkert på plats. Jag personligen uppskattar den nätta formen vilket gör att jag kan lägga fokus på mitt träningspass istället för att störa mig på att det gör ont i öronen. (Foto: Åsa Warme Hallèn)

Jag kan tycka att det är lite bra att en så pass billig sportpropp är IP55-klassad vilket innebär att den är tåligare mot svett, stänk och damm än flera at de andra betydligt dyrare propparna är. Men tvätta den för guds skull inte i tvättmaskinen.

Annons

Vill du enbart använda dig av en propp i taget, för att du kanske vill höra din omgivning, går det utmärkt.

Ljudet utan app

JLab-proppen saknar app och jag blir nästan lite ställd. Hur sjutton gjorde man innan alla dessa appar som används till precis allt fanns? Går det ens att använda en produkt som man inte kan göra en massa mer eller mindre nödvändiga inställningar på via en app?

Men jodå, jag får igång propparna och jag får dem till och med att spela. Utan problem så klart. Här finns ju ingen app som ska letas fram, laddas hem och dessutom uppdateras. Halleluja!

I den lilla quick start-guiden kan jag läsa mig till att det faktiskt finns tre förinställda EQ-lägen och att jag skiftar genom att toucha tre gånger på höger eller vänster propp. Jag kan välja mellan JLab Signature, Balanced och Bass Boost. Tyvärr är det ingen röståterkoppling så jag har egentligen ingen aning om vilken inställning som är vad. Efter lite tryckande och lyssnande hittar jag ett läge som känns bäst för mig. Ett läge där den stackars artisten inte känns inlåst i en burk, ljudbilden är hyfsat homogen och diskanten inte river i öronen.

JLab etui och tillbehor
Laddkabeln är integrerad i etuiet. Rätt bra ändå kan jag tycka, en sak mindre att hålla reda på. Med i förpackningen får jag även två extra par örontoppar. (Foto: Åsa Warme Hallèn)

JLab Go Air Sport True Wireless har inte riktigt samma kaxiga självsäkerhet som Skullcandy Push Active True Wireless Earbuds, som också är med i detta test, men behöver verkligen inte skämmas för sig ändå. Jag hade däremot inte valt just denna hörlur vid ett maraton (jag skulle visserligen aldrig springa ett maraton, men ändå) eftersom risken är överhängande att öronen hade varit tröttare än benen vid målgång.

Läs också Håll koll på din hälsa – enklare än du tror Vi blir bara äldre och äldre. Men vad är det för mening med att bli äldre om jag inte håller mig frisk? Och hur vet jag att jag får till tillräckligt mycket aktivitet i förhållande till sömn och återhämtning?

Jag försöker använda hörluren vid samtal utomhus men får nobben av dottern direkt. Jag hör inte ett ord av vad du säger, mamma – det blåser för mycket. Inomhus är det däremot helt okej, även om det hörs tydligt att jag pratar i ett par hörlurar.

Slutsats

JLab Go Air Sport True Wireless framkallar varken jubel eller fanfarer men inte heller gråt och tandagnisslan. Detta är en budgetpropp med en passform som gör att den passar ypperligt för ett utmanande träningspass och ett ljud som är helt acceptabelt om du inte använder dem för länge. Vill du ha en billig träningslur, med bra batteritid, som kan peppa och driva på utan att behöva lägga tid och energi på en massa inställningar tycker jag absolut att detta kan vara ett alternativ.

Karakter
JLab Go Air Sport True Wireless
Basic

Också i detta test:

Skullcandy Push Active True Wireless Earbuds

Imponerade självförtroende och total avsaknad av självinsikt

Push Active True Wireless Earbuds från Skullcandy är testets näst billigaste deltagare men med lite roliga egenskaper, i alla fall på pappret.

Bra batteritid. Röststyrning.
Ljudet.
Läs hela testet

Sennheiser Momentum Sport

Imponerar på många sätt

Sennheiser släpper en ny hörlur dedikerad för sport och träning. Och kreativiteten har det inte varit något fel på.

Fantastiskt ljud. Bra anpassningsmöjligheter. Öronsensormätning av puls och kroppstemperatur
Priset. Batteritiden. Anti Wind är inget att hurra över.
Läs hela testet

Huawei FreeClip

Som ett välljudande smycke

Alltså det gör absolut ingenting att en produkt är snygg och/eller har ett utseende som sticker ut från mängden. Om det inte innebär att användandet försvåras eller syftet blir oklart.

Ljudet. Designen. Komforten
Passar inte dig som vill stänga ute omvärlden helt. Enbart färdiga equalizerinställningar.
Läs hela testet

JBL Soundgear Sense

En riktig tungviktare

JBL deltar med en open-ear-lur och kan stoltsera med att deras propp är tyngst i testet. Om nu det är något att skryta med.

Ljudet. Många inställningsmöjligheter
Vikten. Passformen/utförandet
Läs hela testet
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

50%

Julerbjudande - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 1 år! (Spara 925 kr)

Prova LB+ Total i 1 månad

Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-

LB+ Total 12 månader / 156 kr

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

925 kr
79 kr / för 1 månad
154 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annons

Håll öronen fria

Sparat in på fel saker

Jabra blir ännu tuffare

Inga ursäkter

Koll på pulsen

Smartklocka eller träningsarmband?

När hundradelar räknas

Bra träningssällskap

Tuff, tuffare, Jabra?

Kul lösning

Håll koll på din hälsa – enklare än du tror

Fokus på rörelse

Ljud & Bild