Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Garmin Index S2 Smart Scale

Stabil och användarvänlig

Testets största och dyraste våg kommer från Garmin. Appen är, som alltid, Garmins starka kort. Men här verkar det ändå som om de har missat en viktig ingrediens.

Av / 2023-08-13 - 11:14
Garmin Index S2 Smart Scale
Åsa Warme Hallén

Vågen jag packar upp är stilrent vit med lätt rundade kanter och har en sober Garmin-logga placerad precis under själva displayen.

I kartongen gömmer sig, förutom själva vågen, fyra batterier och en snabbstartsguide på svenska som är enkel att följa. Här finns även fyra “fötter” som du kan montera på undersidan av vågen om du använder den på en matta som inte är ett lika stabilt underlag. (Foto: Åsa Warme Hallén).

En smart våg behöver en smart app, och i detta fall är det naturligtvis Garmin connect. En app som, för mig, är känd som användarvänlig och informativ.

Läs också Håll koll på din hälsa – enklare än du tror Vi blir bara äldre och äldre. Men vad är det för mening med att bli äldre om jag inte håller mig frisk? Och hur vet jag att jag får till tillräckligt mycket aktivitet i förhållande till sömn och återhämtning?

Det är inga bekymmer med att via hemmets wifi koppla ihop Garmin Index S2 Smart Scale med Garmin-appen och när jag vägt mig vid ett par tillfällen får jag vikt-graf och värden direkt på LCD-displayen. Även om det inte är något fel på displayen så upplever jag den kanske som lite stolpig och omodern. Framförallt i jämförelse med Withings som visar sina värden och grafer på ungefär samma sätt.

I appen kan jag själv ställa in vilka värden jag vill ska visas på displayen när jag väger mig. En lite kul, men egentligen inte alls avgörande i sammanhanget, är att vågen kan visa dagens väder. Men jag väljer att se det som en indikation på vad jag ska ta på mig på morgonpromenaden.

Det jag kan sakna, som Garmin annars brukar vara så bra på, är mer ingående information om vad varje värde egentligen betyder. Jag kan ju se att jag har 32 % kroppsfett – men är det mycket eller lite? Inom vilka ramar bör man ligga? Detta brukar generellt Garmin vara väldigt bra på och jag tänker att det finns lite utvecklingspotential här. (Skärmdump från app).
Läs också Vardagslyx En fönsterputsrobot!? Finns det ens och kan det verkligen fungera i praktiken? Frågorna är många och jag ska se om jag lyckas få fram några svar.

Hur väl stämmer mätningarna överens?

Själva vikten och därmed även BMI stämmer väl överens med referensmätningen. Skelettmuskelmassan vid referensmätningen var 27,8 kg (av 67,1 kg) och fettmassan 16,8 kg. Garmin uppger 21,6 kg samt 32 %. Lite förvirrande att de blandar kg och % men det är ingen unikt i sammanhanget. Tyvärr.

Här presenterar Garmin Index S2 Smart Scale en finfin graf över hur min vikt förändrat sig sedan jag började använda vågen. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Slutsats

Garmin Index S2 Smart Scale är en riktigt användarvänlig och gedigen våg som klarar hela 16 användare. Relevansen på mätningarna är inte helt galna, även om du behöver ta dem med en liten nypa salt. Jag får många mätvärden och i appen kan jag se trenden och utvecklingen över tid på ett föredömligt sätt. Med prislappen i åtanke störs jag däremot av att jag inte hittar djupare information om vad siffrorna egentligen betyder. Var bör jag ligga i förhållande till min längd, vikt, ålder och kön? Garmin som brukar vara så duktiga på detta verkar helt ha missat denna detalj. Synd eftersom det sänker betyget på en annars bra våg.

Karakter
Garmin Index S2 Smart Scale
Premium

Home tycker

Många användare. Lättförståeliga grafer och trender. Priset. Bristfällig information om vad värdena egentligen betyder.

Också i detta test:

5 smarta personvågar

Huawei Scale 3

Pålitlig och prisvärd

Med tanke på prislappen är inte förväntningarna så höga. Men av erfarenhet vet jag att Huawei brukar överraska.

Priset. Du kan använda den till att mäta statiska föremål så länge de väger över 50 g.
Batteri medföljer ej. Är inte transparenta med att de använder eget operativsystem vilket kan göra det onödigt krångligt.
Läs hela testet

Beurer BF 980 WIFI

Rak och tydlig

Deltagaren från Beurer är ensam i testet om att ha fysiska knappar vilket gör att man som användare faktiskt inte är bunden till en app. Bra start!

Tydlig display med stora siffror. Fysiska knappar vilket gör att du kan använda den fullt ut utan app. Uppladdningsbart batteri.
Displayen är visserligen stor men kunde varit lite roligare.
Läs hela testet

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Inget att lita på

Xiaomi ställer upp med testets billigaste smarta personvåg. Priset behöver inte alls vara en indikation på att något är dåligt. Men i vissa fall är det just det.

Priset. Många användare. Går att väga statiska föremål om de väger över 50 g.
Enbart Bluetooth. Fullständigt opålitliga mätvärden.
Läs hela testet

Withings Body Smart

Tro inte på precis allt du ser

Testets mellanprisvåg kommer från Withings. Här får du nöja dig med att appen inte finns på de nordiska språken och vissa av mätningarna är riktiga glädjemätningar.

Väldigt trevlig och informativ skärm.
Appen finns inte på de nordiska språken
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Trådlös övervakning av hemmet

Kör fryspizza i airfryern

Håll små fingrar borta från flaskorna

Smart styrning av gräsklippningen

När du vill se bra ut

Ljusmagi för husfasaden

Sodastream i nya japanska kläder

Blir bättre och bättre

Smart kassaskåp med brister

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Rulla till toppen