Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Inget att lita på

Xiaomi ställer upp med testets billigaste smarta personvåg. Priset behöver inte alls vara en indikation på att något är dåligt. Men i vissa fall är det just det.

Av / 2023-08-13 - 11:14
Xiaomi Mi Body Composition Scale 2
Åsa Warme Hallén

Mi Body Composition Scale 2 från Xiaomi är en liten nätt våg och med tanke på prislappen hade jag nästan förväntat mig en ”budgetkänsla” men den varken ser eller känns billig och det ger ett plus kanten.

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 är visserligen, i sammanhanget, en billig våg men jag kan ändå tycka att det är lite snålt att det inte medföljer batterier. Det framgår dessutom inte på paketet att det inte gör det. I förpackningen hittar jag därmed enbart en våg och ett pyttelitet häfte som troligen ska vara någon form av instruktionsbok. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det framgår inte vilken app jag ska ladda ned men i det lilla häftet finns en qr-kod och när jag skannar den kommer jag till Zepp Life. Är du obekant med Xiaomis produkter sedan tidigare kan detta kännas lite förvirrande, men det är faktiskt helt korrekt.

Läs också Inte helt i mål Snyggt och smidigt aktivitetsarmband med en skärm som får leendet att växa. Men hur är det att använda?

Vågen kan ha hela 16 olika användare och får du en gäst som insisterar på att väga sig kan du skapa en gästanvändare för att inte den personens värde ska ”hoppa in” i din profil.

På själva vågen kan du enbart avläsa din vikt, så önskar du mer ingående information är appen ett måste.

Snacket mellan våg och mobil sker via Bluetooth så när jag väger mig behöver jag ha mobilen tillräckligt nära för att värdena på vågen ska dyka upp i appen. För mig personligen är det inget bekymmer men är ändå värt att nämna.

Efter vägning får jag en sammanfattning över min kroppssammansättning. Här får jag en överblick över hur mina värden ligger. (Skärmdump från app).

Vid varje värde kan jag klicka in mig för mer ingående information. Dels ser jag hur jag själv ligger till och dels får jag en mer detaljerad förklaring om vad värdena betyder. (Skärmdump från app).

Relevant resultat?

Enligt Mi Body Composition Scale 2 är 43,9 kg av mina uppmätta 67,2 kg muskler – ja du förstår ju själv hur otroligt muskulös jag är! Nej, det är ju naturligtvis helt galet…

Detta är en av två vågar som mäter både protein och basal ämnesomsättning. Men tyvärr ligger värdena lite väl långt ifrån referensmätningens. Aj, aj, aj.

Vikt Mi kroppstyp
<
>
Domen blir att jag ska gå ned i vikt. Trots att jag (enligt vågen) är yngre än min faktiska ålder, har en kroppstyp som är balanserad muskulös och nästa samtliga mina värden ligger på ”standard”. Jag personligen känner mig trygg i min kropp och med min vikt – men för de som inte gör det kan nog detta trigga rejält. (Skärmdump från app).
Läs också Noll hål! Oral-B iO10 använder artificiell intelligens för att guida dig i realtid när du borstar tänderna.

Slutsats

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 är en våg som ger sin användare otroligt mycket ingående information som skulle kunna vara både intressant och bra – om den varit mer korrekt. Har du ett problematiskt förhållande till din kropp och din vikt bör du välja en annan våg som inte är fullt lika rakt på sak. Att prislappen är låg räddar dessvärre inte betyget.

Karakter
Xiaomi Mi Body Composition Scale 2
Basic

Home tycker

Priset. Många användare. Går att väga statiska föremål om de väger över 50 g. Enbart Bluetooth. Fullständigt opålitliga mätvärden.

Också i detta test:

5 smarta personvågar

Huawei Scale 3

Pålitlig och prisvärd

Med tanke på prislappen är inte förväntningarna så höga. Men av erfarenhet vet jag att Huawei brukar överraska.

Priset. Du kan använda den till att mäta statiska föremål så länge de väger över 50 g.
Batteri medföljer ej. Är inte transparenta med att de använder eget operativsystem vilket kan göra det onödigt krångligt.
Läs hela testet

Garmin Index S2 Smart Scale

Stabil och användarvänlig

Testets största och dyraste våg kommer från Garmin. Appen är, som alltid, Garmins starka kort. Men här verkar det ändå som om de har missat en viktig ingrediens.

Många användare. Lättförståeliga grafer och trender.
Priset. Bristfällig information om vad värdena egentligen betyder.
Läs hela testet

Beurer BF 980 WIFI

Rak och tydlig

Deltagaren från Beurer är ensam i testet om att ha fysiska knappar vilket gör att man som användare faktiskt inte är bunden till en app. Bra start!

Tydlig display med stora siffror. Fysiska knappar vilket gör att du kan använda den fullt ut utan app. Uppladdningsbart batteri.
Displayen är visserligen stor men kunde varit lite roligare.
Läs hela testet

Withings Body Smart

Tro inte på precis allt du ser

Testets mellanprisvåg kommer från Withings. Här får du nöja dig med att appen inte finns på de nordiska språken och vissa av mätningarna är riktiga glädjemätningar.

Väldigt trevlig och informativ skärm.
Appen finns inte på de nordiska språken
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Kör fryspizza i airfryern

Håll små fingrar borta från flaskorna

Smart styrning av gräsklippningen

När du vill se bra ut

Ljusmagi för husfasaden

Sodastream i nya japanska kläder

Blir bättre och bättre

Smart kassaskåp med brister

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Söndag förmiddag är räddad

Rulla till toppen