Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Huawei Scale 3

Pålitlig och prisvärd

Med tanke på prislappen är inte förväntningarna så höga. Men av erfarenhet vet jag att Huawei brukar överraska.

Av / 2023-08-13 - 11:14
Huawei Scale 3
Åsa Warme Hallén

Huawei deltar med testets näst billigaste våg – Huawei Scale 3. När jag packar upp vågen finns det absolut inget som skvallrar om den, i sammanhanget, låga prislappen. Själva plattan är av härdat glas och den både känns och ser stabil och gedigen ut.

Vågen, ett garantikort och en snabbstartsguide, det är vad som finns i paketet. Däremot inga batterier. Jag får helt enkelt rota fram fyra AAA-batterier för att kunna komma igång. Ingen större skada skedd men faktiskt lite snopet eftersom det inte framgår på förpackningen att det inte ingår. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Onödigt krångligt

Vid det här laget kanske du är insatt i att Huawei har ett eget operativsystem (Harmony OS) och att du därmed behöver gå via deras egen app-butik, AppGallery för att hitta relevanta appar till Huawei-produkter. I detta fall Huawei Health. Beroende på vilka inställningar du har på din mobil kan du behöva ändra säkerhetsinställningar för att din telefon ens ska överväga att låta dig göra installationen.

Läs också Effektiv hårborttagning Effektiv hårborttagning utan att behöva lägga tid och pengar på att gå på salong. Och det absolut bästa av allt – det ska vara smärtfritt!

Är du Huawei-användare sedan tidigare är detta naturligtvis solklart men är du bara intresserad av att köpa en bra smart-våg till rimlig peng kan det skapa ett par extra gråa hår innan du förstår vad det är som är galet. Min upplevelse är nämligen att Huawei, av någon anledning, fortfarande inte är helt transparenta med detta.

På displayen visas vikt, kroppsfett och puls. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Mätvärden

Huawei Scale 3 är en av de två vågar som ligger närmast referensmätningen i samtliga värden. Utom fettmassan där den ligger något högt. Den är även en av två vågar i testet som mäter protein och en av tre som mäter basal ämnesomsättning – med ett acceptabelt resultat på båda i förhållande till referensmätningen. Min basala ämnesomsättning var till exempel 1481 kcal på referensmätningen och 1368 kcal på Scale 3.

Jag får en bra och lättöverskådlig vy om vad det är som väger i min kropp. (Skärmdump från app)
Klickar jag in mig på respektive värde ser jag tendens över tid tillsammans med beskrivande text. Jag får däremot ingen direkt indikation på om mina värden är bra eller dåliga. (Skärmdump från app)
Läs också Svårslagen Ett aktivitetsarmband med stor och tydlig skärm, bra batteritid som dessutom inte gräver ett alltför stort hål i plånboken. Är det för bra för att vara sant?

Slutsats

Huawei Scale 3 har inget att skämmas för. Den har visserligen inte den coolaste displayen som ger dig som användare mest information, men informationen den ger dig i appen är lättöverskådlig, gedigen och bra. Tyvärr har man missat den lilla detaljen som talar om hur bra, eller dåliga, mina värden är. Tack vare referensmätningen vet jag att jag ligger bra till och att denna våg faktiskt är en av de som över lag ligger närmast ”sanningen”. Med priset i åtanke går det att blunda för vissa småfadäser och det är bara att buga och bocka!

Karakter
Huawei Scale 3
Basic

Home tycker

Priset. Du kan använda den till att mäta statiska föremål så länge de väger över 50 g. Batteri medföljer ej. Är inte transparenta med att de använder eget operativsystem vilket kan göra det onödigt krångligt.

Också i detta test:

5 smarta personvågar

Garmin Index S2 Smart Scale

Stabil och användarvänlig

Testets största och dyraste våg kommer från Garmin. Appen är, som alltid, Garmins starka kort. Men här verkar det ändå som om de har missat en viktig ingrediens.

Många användare. Lättförståeliga grafer och trender.
Priset. Bristfällig information om vad värdena egentligen betyder.
Läs hela testet

Beurer BF 980 WIFI

Rak och tydlig

Deltagaren från Beurer är ensam i testet om att ha fysiska knappar vilket gör att man som användare faktiskt inte är bunden till en app. Bra start!

Tydlig display med stora siffror. Fysiska knappar vilket gör att du kan använda den fullt ut utan app. Uppladdningsbart batteri.
Displayen är visserligen stor men kunde varit lite roligare.
Läs hela testet

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Inget att lita på

Xiaomi ställer upp med testets billigaste smarta personvåg. Priset behöver inte alls vara en indikation på att något är dåligt. Men i vissa fall är det just det.

Priset. Många användare. Går att väga statiska föremål om de väger över 50 g.
Enbart Bluetooth. Fullständigt opålitliga mätvärden.
Läs hela testet

Withings Body Smart

Tro inte på precis allt du ser

Testets mellanprisvåg kommer från Withings. Här får du nöja dig med att appen inte finns på de nordiska språken och vissa av mätningarna är riktiga glädjemätningar.

Väldigt trevlig och informativ skärm.
Appen finns inte på de nordiska språken
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Smart kassaskåp med brister

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Söndag förmiddag är räddad

Två giganter i en duell: Vem tar hand om smutsen?

Ett lågt pris kan snabbt ge gråa hår

Torktumlaren som gör nästan allt

Nytt ansikte med ström och massage

Så bra att jag måste köpa den!

Freo X Ultra hjälper till, men klarar sig inte själv

Elektriska tandborstar i kamp: Smart, smartare och ännu bättre

Rulla till toppen