Doro 612

Den genomtänkta

Denna vikbara mobil känns robust och väl genomtänkt med många bra funktioner, bland annat kan du ändra textstorleken. Tack vare den lite matta ytan riskerar den inte att slinka ur handen så lätt.

Även denna mobil från Doro har lucka, men till skillnad från 715 är 612 vikbar. Vad du föredrar är självklart en fråga om tycke och smak, prova dig fram. Du kan få den i svart eller i läckert aubergine och i förpackningen finns en smart bordsladdare där du snabbt och lätt kan placera din mobil när du inte använder den. På så vis har mobilen sin fasta plats och du behöver inte pilla med att få in kontakten på ladd-sladden i mobilen varje gång det är dags för laddning.

Mobilen är enkel att komma igång med. Följ bara instruktionerna i startguiden, allt är smidigt och lättförståeligt och skärmen är stor och tydlig. En mycket bra detalj är att du kan välja mellan normal och stor textstorlek (textjustering). Du kan även välja mellan fyra olika teman (färg på bakgrund samt text) för att få det så tydligt som möjligt. Mobilen är bland annat utrustad med kamera, spel, fm-radio och knapparna sitter tillräckligt brett isär för att inte skapa bekymmer med feltryckningar och befinner du dig på en mörkare plats lyser knapparna och siffrorna.

Telefonen är utrustad med ICE (nödinformation) vilket kan underlätta för till exempel sjukvårdspersonal att få fram relevant information rörande dig i händelse av en olycka.

På baksidan av telefonen sitter en nödsamtalsknapp som du kan koppla till upp till fem kontakter som gör det enkelt för dig att ringa upp om du skulle hamna i ett utsatt läge och behöva hjälp. Ljudet är väldigt klart, tydligt och detaljerat.

Sammanfattning
Vill du göra mer än bara ringa och sms:a kan detta vara ett alternativ för dig. Med kameran kan du ta bilder som du sedan kan skicka till vänner och bekanta. Du kan välja textstorlek, spela spel och även lyssna på radio i det medföljande headsetet. Bruksanvisningen är relativt enkel att förstå sig på och Doro imponerar med sitt säkerhetstänk både när det gäller ICE (nödinformationen) och SOS-knappen på baksidan. Det enda som saknas är en ficklampa, något som är ett mycket bra hjälpmedel i många situationer. Trots sitt höga pris vinner Doro 612 på grund av genomtänkta finesser väl anpassade för målgruppen.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Panasonic KX-TU301

Den klumpiga

Från Panasonic kommer testets största mobil som mest påminner om en vanlig handenhet till en trådlös hemtelefon och som passar dig som inte vill ha en massa ”extra-allt” som krånglar till det.

Röstbekräftande nummerslagning Bordsladdare Ficklampa SOS-knapp Priset
3,5 mm-kontakt Ljudkvaliteten

Telme F210

Den tröga

Från österrikiska Emporia kommer testets andra deltagare med lucka, Telme F210, som ser väldigt bra ut vid första anblicken, men hur lämplig är den egentligen för en person med speciella behov?

Indikationsknappar SOS-knapp Bordsladdare
Knappsatsen Inget headset Ljudkvaliteten

MyPhone 1070 Chiaro

Den enkla

MyPhones första bidrag till testet heter 1070 Chiaro och är den första i ”Simple life-serien”. En mobil-serie avsedd för de som vill ha en mobil som är användarvänlig utan en massa lull-lull.

Snabbknapp till radion Överfallslarm SOS-knapp Ficklampa
Hal Ingen bordsladdare Bruksanvisningen Ljudkvaliteten

Doro 715

Den finessrika

Doro 715 är en nätt liten mobil med skjutbar lucka som passar dig som vill ha lite mer finesser. Den är utformad på ett sätt som gör att den ligger stadigt i handen och finns att få i svart eller vitt.

Textjustering Bordsladdare Stor skärm Ficklampa
Små knappar Plastig Priset

MyPhone 5300 Forte

Den talande

MyPhone 5300 är en mobil för dig som inte är ute efter förströelse i form av spel eller kamera, den saknar även SOS-funktion, något som kan vara viktigt för vissa. Knapparna är stora och väl separerade.

Röstbekräftande nummerslagning Snabbknapp till radio Ergonomisk Ljudet
Ingen bordsladdare Ingen SOS-knapp Bruksanvisningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar: