: Doro 715

Den finessrika

Doro 715 är en nätt liten mobil med skjutbar lucka som passar dig som vill ha lite mer finesser. Den är utformad på ett sätt som gör att den ligger stadigt i handen och finns att få i svart eller vitt.

Doro är en stor tillverkare av mobiler för seniorer, eller för personer som av en eller annan anledning behöver, eller vill ha, en något enklare mobil utan att göra avkall på precis allt vad finesser heter. Det senaste tillskottet i Doro-familjen är PhoneEasy 715. Baksidan av mobilen är lätt räfflad vilket gör att du får ett fast och stadigt grepp om telefonen och det är lätt att skjuta upp luckan utan att den glider ur handen. Däremot känns den lite plastig och inte lika gedigen i materialet som 612:an, knapparna är dessutom mindre och sitter tätare, något som kan medföra bekymmer om du har stela fingrar. En bra sak är dock att de lyser i mörker.

Laddaren är av den praktiska usb-typen vilket gör att du kan använda samma sladd för att lägga över dina bilder som du tagit med mobilkameran till datorn. Ju färre sladdar att hålla reda på, desto bättre är det. Till mobilen får du även en bordsladdare, ett praktiskt tillbehör eftersom du slipper pilla in ladd-kontakten i mobilen varje gång den behöver laddas. Övriga praktiska saker förutom att du kan ändra storlek på texten (textjustering) samt välja mellan fyra olika färgteman för bästa kontrast, är till exempel ficklampa, ICE (nödinformation) och SOS-knapp. De sistnämna funktionerna kan underlätta i situationer där du kan behöva snabb hjälp samt om sjukvårdare skulle behöva få reda på viktig information rörande dig. Skärmen är stor och tydlig och det är bara att följa startguiden för att komma igång. Ljudkvaliteten är bra och där har vi inget att anmärka på.

Sammanfattning
Denna mobil är inte riktigt lika lätt att handskas med som Doro 612 då knapparna är mindre och sitter tätare, dessutom känns den plastigare. I övrigt har den alla finesser, såsom bordsladdare, kamera, spel, fm-radio, textjustering, ICE, SOS-knapp med mera. Ett plus i kanten för att det även finns ficklampa. Bruksanvisningen ställer inte till några större bekymmer och både skärm och ljud är klart och tydligt.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Också i detta test:

Panasonic KX-TU301

Den klumpiga

Från Panasonic kommer testets största mobil som mest påminner om en vanlig handenhet till en trådlös hemtelefon och som passar dig som inte vill ha en massa ”extra-allt” som krånglar till det.

Röstbekräftande nummerslagning Bordsladdare Ficklampa SOS-knapp Priset
3,5 mm-kontakt Ljudkvaliteten

Telme F210

Den tröga

Från österrikiska Emporia kommer testets andra deltagare med lucka, Telme F210, som ser väldigt bra ut vid första anblicken, men hur lämplig är den egentligen för en person med speciella behov?

Indikationsknappar SOS-knapp Bordsladdare
Knappsatsen Inget headset Ljudkvaliteten

Doro 612

Den genomtänkta

Denna vikbara mobil känns robust och väl genomtänkt med många bra funktioner, bland annat kan du ändra textstorleken. Tack vare den lite matta ytan riskerar den inte att slinka ur handen så lätt.

Textjustering Bordsladdare Stor skärm ICE SOS
Priset Saknar ficklampa

MyPhone 1070 Chiaro

Den enkla

MyPhones första bidrag till testet heter 1070 Chiaro och är den första i ”Simple life-serien”. En mobil-serie avsedd för de som vill ha en mobil som är användarvänlig utan en massa lull-lull.

Snabbknapp till radion Överfallslarm SOS-knapp Ficklampa
Hal Ingen bordsladdare Bruksanvisningen Ljudkvaliteten

MyPhone 5300 Forte

Den talande

MyPhone 5300 är en mobil för dig som inte är ute efter förströelse i form av spel eller kamera, den saknar även SOS-funktion, något som kan vara viktigt för vissa. Knapparna är stora och väl separerade.

Röstbekräftande nummerslagning Snabbknapp till radio Ergonomisk Ljudet
Ingen bordsladdare Ingen SOS-knapp Bruksanvisningen
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Ledvance har gett sig in i kampen om att leverera smarta lampor till det smarta hemmet. Det är lätt - och inte särskilt dyrt.
Robotdammsugaren är en självgående dator som kan dammsuga, tvätta golvet – och vakta huset.
Ring Alarm Security Kit är ett utmärkt komplett larmsystem för hemmet, det är bara att lägga ett i kundvagnen.
Apple Watch 6 är kanske den bästa smartklockan, men Apple Watch SE är det bästa köpet.
Bang & Olufsen har hämtat inspiration från 1970-talet och skapat en förtroendeingivande musikmaskin som man kan ta med sig.
Med Samsungs nya projektorer kan du få en enorm bild direkt på väggen hemma i vardagsrummet.
Här är den moderna surroundförstärkaren för dig som vill ha riktigt bra ljud i hemmabion men som vill vara förnuftig med plånboken.
Med absolut alla funktioner man behöver ger Marantz NR1711 stora hemmabioupplevelser i ett slimmat och snyggt format.
Philips ultrabreda skärm placerar dig mitt i handlingen, oavsett om du ägnar dig åt spel, film eller kalkylblad.
Elbilen Volvo XC40 är en sagolik bil, framför allt i den här versionen.
JBL Bar 5.0 är en enkel och pigg soundbar som inte behöver någon subwoofer för att spela tillräckligt med bas.
DJI Mavic Air 2 är en flygande kamera som ger dig ett helt nytt perspektiv.
Jobba hemifrån eller bara vara hemma? Den här skärmen funkar till allt!
De första aktiva trådlösa högtalarna från engelska Q Acoustics är enkla att bereda plats för i ett snyggt hem. Men ljudet når inte riktigt hela vägen.
Samsung Galaxy S21 5G är mobilen du ska köpa om du vill ha mest för pengarna.
Med samma finesser som Apples öronproppar är de även lika låsta till de egna mobilerna.