MyPhone 1070 Chiaro

Den enkla

MyPhones första bidrag till testet heter 1070 Chiaro och är den första i ”Simple life-serien”. En mobil-serie avsedd för de som vill ha en mobil som är användarvänlig utan en massa lull-lull.

Testexemplaret är sobert vitt men den finns även att få i svart. När telefonen ligger på bordet ser den riktigt trevlig ut med sin silverfärgade ram och lite rundade form, men när du plockar upp den känns den lite plastig och aningen för glatt i materialet för att den ska stanna kvar säkert i handen. Knapparna är stora, tydliga och lätta att trycka på och de lyser även fint i mörker. Skärmen är en av de minsta i testet men siffrorna du slår syns relativt tydligt med sin svarta text mot orange bakgrund.

Med knapparna på mobilens sida kan du låsa tangentbordet (glömmer du detta riskerar du att ringa upp personer av misstag), sätta på ficklampan och här finns även en genvägsknapp till radion så du slipper gå in i menyerna, bara att ansluta det medföljande headsetet och lyssna – väldigt praktiskt. På baksidan finns en SOS-knapp som du inte enbart kan koppla till fyra egenvalda nummer utan som även ger ifrån sig ett varningsljud för att göra personer i omgivningen uppmärksam på att du behöver hjälp eller för att skrämma iväg en förövare.

Om telefonen är ”simple” så kan man inte säga samma sak om bruksanvisningen som är enormt svårläst på grund av sin minimala storlek och text. Det gäller att du har ett rejält förstoringsglas till hands, eller någon i din närhet med riktigt bra syn.

I jämförelse med de andra testdeltagarna är ljudkvaliteten inte något att hurra för då det knastrar och sprakar lite, visserligen svagt men det är ändå rätt störande.

Sammanfattning
Detta är en mobil för dig som bara vill kunna ha kontakt med omvärlden via samtal och sms, inte en massa annat lull-lull. Ljudkvaliteten tillhör inte den bästa i testet då det skrapar och prasslar lite. SOS-knappen på baksidan, som även fungerar som överfallslarm, gör att du kan känna dig trygg om olyckan skulle vara framme. Skärmen är liten men helt acceptabel, den känns dock lite ålderdomlig vilket drar ned betyget något. Förbered dig med ett kraftigt förstoringsglas om du vill ge dig på bruksanvisningen och prova mobilen i handen innan köp så den inte är för hal för dig.

Också i detta test:

Panasonic KX-TU301

Den klumpiga

Från Panasonic kommer testets största mobil som mest påminner om en vanlig handenhet till en trådlös hemtelefon och som passar dig som inte vill ha en massa ”extra-allt” som krånglar till det.

Röstbekräftande nummerslagning Bordsladdare Ficklampa SOS-knapp Priset
3,5 mm-kontakt Ljudkvaliteten

Telme F210

Den tröga

Från österrikiska Emporia kommer testets andra deltagare med lucka, Telme F210, som ser väldigt bra ut vid första anblicken, men hur lämplig är den egentligen för en person med speciella behov?

Indikationsknappar SOS-knapp Bordsladdare
Knappsatsen Inget headset Ljudkvaliteten

Doro 612

Den genomtänkta

Denna vikbara mobil känns robust och väl genomtänkt med många bra funktioner, bland annat kan du ändra textstorleken. Tack vare den lite matta ytan riskerar den inte att slinka ur handen så lätt.

Textjustering Bordsladdare Stor skärm ICE SOS
Priset Saknar ficklampa

Doro 715

Den finessrika

Doro 715 är en nätt liten mobil med skjutbar lucka som passar dig som vill ha lite mer finesser. Den är utformad på ett sätt som gör att den ligger stadigt i handen och finns att få i svart eller vitt.

Textjustering Bordsladdare Stor skärm Ficklampa
Små knappar Plastig Priset

MyPhone 5300 Forte

Den talande

MyPhone 5300 är en mobil för dig som inte är ute efter förströelse i form av spel eller kamera, den saknar även SOS-funktion, något som kan vara viktigt för vissa. Knapparna är stora och väl separerade.

Röstbekräftande nummerslagning Snabbknapp till radio Ergonomisk Ljudet
Ingen bordsladdare Ingen SOS-knapp Bruksanvisningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar: