MyPhone 5300 Forte

Den talande

MyPhone 5300 är en mobil för dig som inte är ute efter förströelse i form av spel eller kamera, den saknar även SOS-funktion, något som kan vara viktigt för vissa. Knapparna är stora och väl separerade.

Detta är den senaste mobilen i ”Simple life-serien” och trots att den kanske inte är snyggast i testet är den svarta varianten med orange knappsats och batterilucka rätt läcker. Är du mer försiktig väljer du silverfärgad dito, dock kan det vara lite knepigt med silver om du har nedsatt syn då de vita siffrorna inte ger tillräckligt stor kontrast. Å andra sidan finns det en röst som talar om för dig vilken siffra du slår – mycket fiffigt om synen är begränsad. Knappsatsen lyser även i mörker och du kan ställa in hur lång tid du vill att det ska ta innan knapplåset går igång.

MyPhone 5300 är en vatten- och dammtålig mobil, något som absolut kan vara bra, men har du bekymmer med värkande eller stela fingrar bör du ta i beaktning att man satt en gummilucka över ladduttaget som är rätt pillig att få upp. Här finns en ”smart-knapp” som du själv kan programmera för att vara genväg till kalkylator, alarm, radio eller noteringar. Det finns även en genvägsknapp till radion på baksidan som gör det enkelt att sätta på radion utan att leta i menyer.

Dock finns här ingen SOS- eller nödknapp vilket gör att du kanske bör fundera på om du har behov av den tryggheten eller inte innan du väljer denna mobil. Ljudet är klart och tydligt och även om displayen är en av de minsta i testet och känns lite ålderdomlig med sin svarta text på orange botten fyller den sin funktion. Bruksanvisningen är däremot under all kritik! Den är inte svår att förstå – men du får ha förstoringsglas för att se vad det står eftersom den är så otroligt liten.

Sammanfattning
Denna mobil ligger stabilt i handen men har du problem med värkande leder eller stela fingrar kommer du förmodligen irritera dig varje gång det är dags att ladda MyPhone 5300. Avsaknaden av både SOS- och nödknapp drar ned betyget här men du avgör naturligtvis själv hur viktigt det är. Är du en person som aldrig använder dig av bruksanvisningar kan du ju strunta i att den är näst intill oläslig om du inte har fullgod syn. En kul och praktisk detalj är att en röst läser upp den siffran du slår – plus i kanten för det!

Också i detta test:

Panasonic KX-TU301

Den klumpiga

Från Panasonic kommer testets största mobil som mest påminner om en vanlig handenhet till en trådlös hemtelefon och som passar dig som inte vill ha en massa ”extra-allt” som krånglar till det.

Röstbekräftande nummerslagning Bordsladdare Ficklampa SOS-knapp Priset
3,5 mm-kontakt Ljudkvaliteten

Telme F210

Den tröga

Från österrikiska Emporia kommer testets andra deltagare med lucka, Telme F210, som ser väldigt bra ut vid första anblicken, men hur lämplig är den egentligen för en person med speciella behov?

Indikationsknappar SOS-knapp Bordsladdare
Knappsatsen Inget headset Ljudkvaliteten

Doro 612

Den genomtänkta

Denna vikbara mobil känns robust och väl genomtänkt med många bra funktioner, bland annat kan du ändra textstorleken. Tack vare den lite matta ytan riskerar den inte att slinka ur handen så lätt.

Textjustering Bordsladdare Stor skärm ICE SOS
Priset Saknar ficklampa

MyPhone 1070 Chiaro

Den enkla

MyPhones första bidrag till testet heter 1070 Chiaro och är den första i ”Simple life-serien”. En mobil-serie avsedd för de som vill ha en mobil som är användarvänlig utan en massa lull-lull.

Snabbknapp till radion Överfallslarm SOS-knapp Ficklampa
Hal Ingen bordsladdare Bruksanvisningen Ljudkvaliteten

Doro 715

Den finessrika

Doro 715 är en nätt liten mobil med skjutbar lucka som passar dig som vill ha lite mer finesser. Den är utformad på ett sätt som gör att den ligger stadigt i handen och finns att få i svart eller vitt.

Textjustering Bordsladdare Stor skärm Ficklampa
Små knappar Plastig Priset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar: