Search
Generic filters

: Creative Zen X-Fi2

Bra ljud i litet format

Creative är ett av märkena som funnits längst i branschen. De ligger kanske inte lika långt framme i media som de gjorde för bara ett par år sedan, men det betyder inte att de inte fortfarande gör utmärkta produkter.

Ljud & Bild tycker

Mycket bra ljud. Bra bild.
Ingen kapacitiv skärm. Aningen slöa menyer.
3-tums skärm
75 g
Radio
8 GB: 1 100 kr
16 GB: 1 400 kr
32 GB: 2 000 kr
64 GB: 2 800 kr

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 1100 kr

Som så mycket annat i den här kategorin är detta en touch-styrd apparat. Skärmen är 3 tum stor, alltså ungefär lika stor som på testets telefoner. Skärmen är inte kapacitiv, vilket vi hade uppskattat att den var. Man får trycka en hel del och jämfört med Apples iPod går manövreringen lite segt. Den är däremot mycket överskådlig och spelaren är så enkel att använda att du inte behöver någon längre inlärningstid. Spelaren har en del funktioner som RSS-läsare samt kalender och kontakter. Vi hoppar däremot glatt över sådana funktioner och koncentrerar oss på det som betyder något: musik och video.

Media
Vi börjar med video. De flesta format stöds, till exempel WMV, MPEG4, XviD och DivX. För att göra detta begripligt för spelaren verkar det som om man måste köra dem genom en konvertering i programvaran först. Det verkar inte som om den gillar att man bara dumpar över filerna direkt från datorn. När filerna väl är på plats blir allt väldigt bra. Video är klart och fint. Men det är ljudet i filmerna som överraskar positivt.
Vilket för oss till musikavspelning. På detta område är Creative-spelaren en dröm att använda. Det finns en del ljudförbättringar som – till skillnad från många andra lösningar vi har provat – faktiskt förbättrar ljudet. Ljudbilden får en bättre bredd och ett bättre djup. Ljudet är många snäpp bättre än alla telefonerna.
Zen X-Fi2 levereras med Creatives EP-630-hörlurar. Även dessa håller en ganska så hög nivå i förhållande till priset. Vi testar dock med våra egna lurar som är av ännu högre kvalitet.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Sony Walkman A845 - Trådsmal kvalitet
  Även om Sony Ericsson vräker ut mobiltelefoner med avancerade musikfunktioner så fortsätter moderföretaget med sina Walkman-musikspelare.
  HTC Desire - En ren njutning
  Här är testets fjärde operativsystem, Android. HTC Desire har mycket gemensamt med Googles Nexus One, men är betydligt bättre på många områden.
  Nokia X6 - Inte riktigt imponerande
  Detta ska vara Nokias flaggskepp i underhållningssegmentet. Det innebär att vi ställer riktigt höga krav, men X6 lyckas inte riktigt leva upp till dem.
  HTC HD Mini - En liten bjässe
  Här är det touch som gäller. Även om HTC:s mobil heter ”Mini” så är den inte så vansinnigt liten. Det kör faktiskt Windows, vilket inte är så vanligt nu för tiden.
  Sony Ericsson Hazel - Grön och kraftfull
  Detta är en av telefonerna som märkligt nog inte har någon pekskärm. Men det hindrar den inte från att vara ett litet kraftpaket, och som bonus ingår den i Sony Ericssons miljösatsning.

  Läs också

  Vi frågade och ni läsare svarade. Med nästan 4 500 röster är det iPhone 11 som vinner kamerablindtestet.
  Samsung HW-Q950T är den senaste toppmodellen – och minsann ingen besvikelse. Den här soundbar-högtalaren är det krut i!
  Sonus faber Lumina III är det självklara valet av högtalare för mindre rum.
  Tack vare saftig kontrast och färgsprakande Ambilight-ljus ger Philips OLED805 riktigt häftiga bildupplevelser.
  OnePlus 8T är en kompromiss. Därför bör man hålla tungan rätt i mun om man överväger ett köp. För de flesta är OnePlus 8T en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden, men användare som har specifika behov bör leta efter något annat.
  Äntligen ett mesh-nätverk med Wi-Fi 6 som vanligt folk kan ha råd med. Är det bara att spänna fast säkerhetsbältet och göra sig beredd på superhastigheter?
  Nyson Lightcycle Morph är helt ensam i sitt slag. Den kan det mesta, men är dålig på att samarbeta.
  Om du är villig att göra avkall på Dolby Atmos och DTS:X så finns det knappast någon mer prisvärd soundbar än Samsung HW-Q66T.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  TAG Heuer Connected

  Riktpris: 21000 kr Smartklocka i lyxklassen

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!