TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

Sony Walkman A845

Trådsmal kvalitet

Även om Sony Ericsson vräker ut mobiltelefoner med avancerade musikfunktioner så fortsätter moderföretaget med sina Walkman-musikspelare.

forfatter
Publicerad 2010-07-26 - 06:00
L&B tyckerblank
blank Mycket bra ljud. Mycket bra skärm.
blank Aningen svag radio.
Specifikationerblank

3-tums skärm
75 g
Radio 16 GB
Pris: 2 000 kr

Riktpris: 2000Pr. 2010-07-26 Produktsida

Den här modellen är bara 7 mm tunn, och det är verkligen inte mycket. Det syns kanske inte på bilden, men skärmen är faktiskt på 2,8 tum. Och inte nog med det, den är en OLED-skärm. Vi kan slå fast med en gång att det handlar om hög kvalitet.

Bra grejor
Skärmen är ingen pekskärm. Det skulle man kanske kunna tro är en nackdel i dessa dagar, men så är det faktiskt inte. Skärmen är så genomtänkt och enkel att manövrera runt i att du inte saknar touch-känslan över huvud taget. Det är däremot ljudet och ljudförbättringen som gör detta till en extremt bra spelare. Sony använder sig av ytterst avancerad teknik för att få tillbaka dynamiken i platta och livlösa MP3-filer. Och det lyckas faktiskt. Spelaren höjer kvaliteten på en del inte alltför imponerande filer. Det gillar vi. Clear Bass-funktionen gör faktiskt ett bra jobb med att lyfta något som inte brukar fungera särskilt väl.
Det ingår hörlurar av synnerligen hög kvalitet. Spelaren har dessutom aktiv brusreducering, vilket också bidrar till att höja kvalitetsintrycket.
Man skulle kanske kunna tro att en sådan liten skärm inte passar till video. Men OLED-skärmen är så bra att det ändå fungerar riktigt bra. Bilden är ren och klar, men vi skulle ändå inte rekommendera att man försöker titta på en hel film med den. En kortare episod av en TV-serie går däremot utmärkt.
Walkman A845 har radio också, men vi är inte helt nöjda med mottagningen, och det är en smula överraskande. Radio är trots allt något som Sony borde kunna ut i fingerspetsarna.

Också i detta test:

Creative Zen X-Fi2

Bra ljud i litet format

Creative är ett av märkena som funnits längst i branschen. De ligger kanske inte lika långt framme i media som de gjorde för bara ett par år sedan, men det betyder inte att de inte fortfarande gör utmärkta produkter.

Mycket bra ljud. Bra bild.
Ingen kapacitiv skärm. Aningen slöa menyer.

HTC Desire

En ren njutning

Här är testets fjärde operativsystem, Android. HTC Desire har mycket gemensamt med Googles Nexus One, men är betydligt bättre på många områden.

Stor och bra skärm. Bra gränssnitt.
Lite svag skärm i solljus. Dålig batterikapacitet.

Nokia X6

Inte riktigt imponerande

Detta ska vara Nokias flaggskepp i underhållningssegmentet. Det innebär att vi ställer riktigt höga krav, men X6 lyckas inte riktigt leva upp till dem.

Bra batterikapacitet. Radio. Bra ljud.
Svag i solljus. Svagt gränssnitt.

HTC HD Mini

En liten bjässe

Här är det touch som gäller. Även om HTC:s mobil heter ”Mini” så är den inte så vansinnigt liten. Det kör faktiskt Windows, vilket inte är så vanligt nu för tiden.

Liten. Router. Radio.
Dålig i solljus. Ingen kamera på fronten.

Sony Ericsson Hazel

Grön och kraftfull

Detta är en av telefonerna som märkligt nog inte har någon pekskärm. Men det hindrar den inte från att vara ett litet kraftpaket, och som bonus ingår den i Sony Ericssons miljösatsning.

Många bra funktioner. Miljö. Enkel att sköta.
Ingen minijack-kontakt.

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Senaste artiklar:

blank
Google överöser dig med pixlar Google Pixel-telefonen är bara början. Pixel ska vara en stor familj av enheter i alla storlekar. Om du tycker att det liknar Apple är det knappast en slump.
Här är Google Pixel 7 och Pixel 7 Pro De nya Google-telefonerna är nu tillgängliga för förbeställning och börjar säljas 13 oktober.
Håll ögonen öppna när Google lanserar Pixel idag Vad kommer vi att få se när Google lanserar ny hårdvara idag? Vi är självklart på plats, men du kan också hänga med på skärmen hemma.
Nya kinesiska mobiler på den svenska marknaden Xiaomi 12T Pro har en 200 Mp-kamera, medan den vanliga Xiaomi 12T måste "nöja sig" med 108 Mp.
Google säger adjö till spelströmning Den 18 januari 2023 stängs Googles molnbaserade speltjänst Användare får tillbaka sina pengar.
blank
Nu är USB-C-lagen antagen Konsumenterna kommer snart att kunna använda en enda laddningslösning för sina elektroniska enheter, meddelar EU-parlamentet.
Följ Ljud & Bild