Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

: Sony Walkman A845

Trådsmal kvalitet

Även om Sony Ericsson vräker ut mobiltelefoner med avancerade musikfunktioner så fortsätter moderföretaget med sina Walkman-musikspelare.

Av / 2010-07-26 - 06:00
Sony Walkman A845
Marius

Den här modellen är bara 7 mm tunn, och det är verkligen inte mycket. Det syns kanske inte på bilden, men skärmen är faktiskt på 2,8 tum. Och inte nog med det, den är en OLED-skärm. Vi kan slå fast med en gång att det handlar om hög kvalitet.

Bra grejor
Skärmen är ingen pekskärm. Det skulle man kanske kunna tro är en nackdel i dessa dagar, men så är det faktiskt inte. Skärmen är så genomtänkt och enkel att manövrera runt i att du inte saknar touch-känslan över huvud taget. Det är däremot ljudet och ljudförbättringen som gör detta till en extremt bra spelare. Sony använder sig av ytterst avancerad teknik för att få tillbaka dynamiken i platta och livlösa MP3-filer. Och det lyckas faktiskt. Spelaren höjer kvaliteten på en del inte alltför imponerande filer. Det gillar vi. Clear Bass-funktionen gör faktiskt ett bra jobb med att lyfta något som inte brukar fungera särskilt väl.
Det ingår hörlurar av synnerligen hög kvalitet. Spelaren har dessutom aktiv brusreducering, vilket också bidrar till att höja kvalitetsintrycket.
Man skulle kanske kunna tro att en sådan liten skärm inte passar till video. Men OLED-skärmen är så bra att det ändå fungerar riktigt bra. Bilden är ren och klar, men vi skulle ändå inte rekommendera att man försöker titta på en hel film med den. En kortare episod av en TV-serie går däremot utmärkt.
Walkman A845 har radio också, men vi är inte helt nöjda med mottagningen, och det är en smula överraskande. Radio är trots allt något som Sony borde kunna ut i fingerspetsarna.

Home tycker

Mycket bra ljud. Mycket bra skärm. Aningen svag radio.

Också i detta test:

Test av Mobiltelefoner och spelare

Creative Zen X-Fi2

Bra ljud i litet format

Creative är ett av märkena som funnits längst i branschen. De ligger kanske inte lika långt framme i media som de gjorde för bara ett par år sedan, men det betyder inte att de inte fortfarande gör utmärkta produkter.

Mycket bra ljud. Bra bild.
Ingen kapacitiv skärm. Aningen slöa menyer.
Läs hela testet

HTC Desire

En ren njutning

Här är testets fjärde operativsystem, Android. HTC Desire har mycket gemensamt med Googles Nexus One, men är betydligt bättre på många områden.

Stor och bra skärm. Bra gränssnitt.
Lite svag skärm i solljus. Dålig batterikapacitet.
Läs hela testet

Nokia X6

Inte riktigt imponerande

Detta ska vara Nokias flaggskepp i underhållningssegmentet. Det innebär att vi ställer riktigt höga krav, men X6 lyckas inte riktigt leva upp till dem.

Bra batterikapacitet. Radio. Bra ljud.
Svag i solljus. Svagt gränssnitt.
Läs hela testet

HTC HD Mini

En liten bjässe

Här är det touch som gäller. Även om HTC:s mobil heter ”Mini” så är den inte så vansinnigt liten. Det kör faktiskt Windows, vilket inte är så vanligt nu för tiden.

Liten. Router. Radio.
Dålig i solljus. Ingen kamera på fronten.
Läs hela testet

Sony Ericsson Hazel

Grön och kraftfull

Detta är en av telefonerna som märkligt nog inte har någon pekskärm. Men det hindrar den inte från att vara ett litet kraftpaket, och som bonus ingår den i Sony Ericssons miljösatsning.

Många bra funktioner. Miljö. Enkel att sköta.
Ingen minijack-kontakt.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hur mycket mer Nothing är det i Nothing Phone (2a)?

Budget-supermobil

Snygg comeback, OnePlus!

Liten men kraftfull

Inte riktigt hela vägen, men potentialen för AI är enorm.

Inte helt såld

Oneplus konkurrerar med sig själva

Gaming-mobilen som är ett hastighetsmonster

Är det verkligen en ny modell?

OnePlus 12 går ett steg längre

Smartklockan för män (och andra med stora handleder)

Lika stark som sin storebror

Ljud & Bild
Rulla till toppen