TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022

Creative Zen X-Fi2

Bra ljud i litet format

Creative är ett av märkena som funnits längst i branschen. De ligger kanske inte lika långt framme i media som de gjorde för bara ett par år sedan, men det betyder inte att de inte fortfarande gör utmärkta produkter.

forfatter
Publicerad 2010-07-26 - 06:00
L&B tycker
Mycket bra ljud. Bra bild.
Ingen kapacitiv skärm. Aningen slöa menyer.
Specifikationer

3-tums skärm
75 g
Radio
8 GB: 1 100 kr
16 GB: 1 400 kr
32 GB: 2 000 kr
64 GB: 2 800 kr

Riktpris: 1100Pr. 2010-07-26 Produktsida

Som så mycket annat i den här kategorin är detta en touch-styrd apparat. Skärmen är 3 tum stor, alltså ungefär lika stor som på testets telefoner. Skärmen är inte kapacitiv, vilket vi hade uppskattat att den var. Man får trycka en hel del och jämfört med Apples iPod går manövreringen lite segt. Den är däremot mycket överskådlig och spelaren är så enkel att använda att du inte behöver någon längre inlärningstid. Spelaren har en del funktioner som RSS-läsare samt kalender och kontakter. Vi hoppar däremot glatt över sådana funktioner och koncentrerar oss på det som betyder något: musik och video.

Media
Vi börjar med video. De flesta format stöds, till exempel WMV, MPEG4, XviD och DivX. För att göra detta begripligt för spelaren verkar det som om man måste köra dem genom en konvertering i programvaran först. Det verkar inte som om den gillar att man bara dumpar över filerna direkt från datorn. När filerna väl är på plats blir allt väldigt bra. Video är klart och fint. Men det är ljudet i filmerna som överraskar positivt.
Vilket för oss till musikavspelning. På detta område är Creative-spelaren en dröm att använda. Det finns en del ljudförbättringar som – till skillnad från många andra lösningar vi har provat – faktiskt förbättrar ljudet. Ljudbilden får en bättre bredd och ett bättre djup. Ljudet är många snäpp bättre än alla telefonerna.
Zen X-Fi2 levereras med Creatives EP-630-hörlurar. Även dessa håller en ganska så hög nivå i förhållande till priset. Vi testar dock med våra egna lurar som är av ännu högre kvalitet.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)

Också i detta test:

Sony Walkman A845

Trådsmal kvalitet

Även om Sony Ericsson vräker ut mobiltelefoner med avancerade musikfunktioner så fortsätter moderföretaget med sina Walkman-musikspelare.

Mycket bra ljud. Mycket bra skärm.
Aningen svag radio.

HTC Desire

En ren njutning

Här är testets fjärde operativsystem, Android. HTC Desire har mycket gemensamt med Googles Nexus One, men är betydligt bättre på många områden.

Stor och bra skärm. Bra gränssnitt.
Lite svag skärm i solljus. Dålig batterikapacitet.

Nokia X6

Inte riktigt imponerande

Detta ska vara Nokias flaggskepp i underhållningssegmentet. Det innebär att vi ställer riktigt höga krav, men X6 lyckas inte riktigt leva upp till dem.

Bra batterikapacitet. Radio. Bra ljud.
Svag i solljus. Svagt gränssnitt.

HTC HD Mini

En liten bjässe

Här är det touch som gäller. Även om HTC:s mobil heter ”Mini” så är den inte så vansinnigt liten. Det kör faktiskt Windows, vilket inte är så vanligt nu för tiden.

Liten. Router. Radio.
Dålig i solljus. Ingen kamera på fronten.

Sony Ericsson Hazel

Grön och kraftfull

Detta är en av telefonerna som märkligt nog inte har någon pekskärm. Men det hindrar den inte från att vara ett litet kraftpaket, och som bonus ingår den i Sony Ericssons miljösatsning.

Många bra funktioner. Miljö. Enkel att sköta.
Ingen minijack-kontakt.
Annons

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

På jakt efter en ny mobil till jul? Här är de 10 bästa! Här är de tio bästa mobilerna som går att köpa just nu.
Ny uppdatering för Garminanvändare Garmin släpper funktionsuppdateringar till flera av sina smarta sportklockor och cykeldatorer
En Musk-mobil? Ja tack! Elon Musk hävdar att Apple hotar att ta bort Twitter från App Store. Skulle det hända lovar teknikmiljardären att utveckla sin egen mobiltelefon. Vi ser redan fram emot det.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Kungen av vikmobiler är tillbaka Tredje gången gillt, visar Motorola Razr 2022. Äntligen lever Motorolas hopfällbara mobil upp till sin ikoniska föregångare.
Lång men medelmåttig användningstid Nokia X30 5G är den grönaste telefonen från finska HMD, men prestanda är inte imponerande.
Följ Ljud & Bild