Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro

Skrivet av / 2019-10-31 - 08:14
Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro

Powerbeats Pro har samma fantastiska trådlösa räckvidd som AirPods Pro (vi stegade upp exakt samma avstånd i vårt test: drygt 50 meter!), är vatten- och dammtäta och kopplas enkelt till iPhone genom att man håller dem i närheten. Och de laddas med Lightning-kontakt. Powerbeats Pro riktar sig också till Android-användare, för de enda funktionerna som är reserverade för Apple-användare är ovan nämnda anslutningsmetod och att Google Assistant inte kan aktiveras.

Beats har inte Apples brusreduceringsfunktion, och du kan inte använda Hitta min iPhone-appen för att hitta dem om du har lagt till dem på något klurigt ställe. Och eftersom mikrofonerna inte sticker ut kommer motparten inte att höra dig lika tydligt när du pratar i telefon.

Powerbeats Pro har längre batteritid än AirPods Pro: hela 9 timmar i propparna. 15 timmar extra i fodralet är också bra. Fodralet är visserligen lite för stort forbyxfickan, för att ge plats för öronbyglarna. Det får vi tåla.

 

Passform och användning

Anslutningen är som sagt otroligt enkel. Passformen gillar jag också. Här finns öronbyglar som går hela vägen runt örat och gör det omöjligt för propparna att trilla ur när du väl har fått dem på plats. Det gör att topparna håller sig riktigt bra på plats, så det är väldigt lite gnisselljud som kommer in i hörselgången. Även när du tränar! Vilket återigen gör det mycket bekvämare att lyssna på de här än många andra.

 

Ljudkvalitet

Apple AirPods Pro tycker jag har mycket energi i det nedre diskantområdet som gör att de låter lite hårt med musik, men så är inte fallet med Powerbeats Pro. De är däremot en energibomb av stora mått i mellanregistret och kan följa upp det med djupbas. Popmusik låter otroligt engagerande och rock trycker till med stenhårda gitarrer.

Det finns också en strålande snärt och snabbhet i flygel och piano, lyssna bara på Maurizio Pollinis tolkning av Chopins Nocturne i F-moll (Opus 55 nr 1). Visst, vi får inte samma stora luftiga rymd som med Beoplay E8 2.0, men jag gillar balansen väldigt bra och Powerbeats Pro engagerar mer med musiken jag har i spellistan på fritiden (fortfarande ung i sinnet och allt det där).

 

Slutsats

Jag inser att öronbygeln inte är något för alla. Men jag rekommenderar att prova Powerbeats Pro, för om du gillar hur de sitter så trillar de aldrig ur. Och du belönas med ljud från enbart musiken eftersom de i princip är helt befriade från gnisslande.

Anslutningen är superstabil, bäst i klassen (tillsammans med AirPods Pro). Vi hörde inte ett enda ljudbortfall under hela testperioden. Den trådlösa räckvidden är suverän, batteritiden likaså.

Ljudet är välbalanserat och mycket rytmiskt och engagerande. Det enda vi saknar är lite mer luft i toppen, men sammantaget är de så bra att om jag skulle lägga mina pengar på ett par helt trådlösa öronproppar så hade jag valt de här.

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Guide

10 tips bra och billiga presenter till Fars dag

Har du inte kommit på något bra att ge till far på söndag? Ingen fara, vi har tio suveräna tips!
Läs mer
Ljud & Bild
Rulla till toppen