: Sony Ericsson Hazel

Grön och kraftfull

Detta är en av telefonerna som märkligt nog inte har någon pekskärm. Men det hindrar den inte från att vara ett litet kraftpaket, och som bonus ingår den i Sony Ericssons miljösatsning.

Hazel är en del av Green Heart-serien. Det betyder att den är gjord av återvunnet material, och det är ju helt rätt i dessa dagar. Telefonen är väldigt lik en del andra modeller vi sett från Sony Ericsson den senaste tiden, till exempel Elm som kom för inte så länge sedan. Vad som skiljer Hazel är att den har mer eller mindre allt du behöver och du kan göra det mesta med en knapptryckning eller två.

Social
Hazel har tillgång till både Facebook och Twitter och funktioner som MySpace via så kallade Widgets. Dessa når du direkt från standby-skärmen. Hazel är en skjuttelefon och döljer tangentbordet när du inte behöver det. Den har också en kamera på framsidan så att du kan ringa videosamtal direkt från hängmattan.
Även om Hazel är användbar till det mesta så är skärmen ganska så liten. Du har bara 2,6 tum till förfogande, så att titta på video är en liten utmaning. De flesta föredrar nog en större skärm till sådant. Kameran fungerar däremot fint. Den går utmärkt att använda för att dokumentera små semesterminnen. 5 megapixlar och funktioner som ansiktsigenkänning, geo-taggning och leende-igenkänning, gör Hazel till en väldigt praktisk kameratelefon.

Underhållning
Även om skärmen är lite för liten för video så kan Hazel massor av annat, och den gör det mesta riktigt bra. Den har en användbar musikspelare, även om vi inte riktigt begriper varför Sony Ericsson inte har givit telefonen en 3,5-millimeters minijack-utgång utan tvingar dig att använda deras egen kontakt. Det är nog dags att begrava den för gott nu. Detta innebär också att laddningen inte görs via MicroUSB.
Detta är som sagt en bra musiktelefon men du vill nog investera i ett minneskort till musiken. Upp till 16 GB stöds. Telefonen stöder också A2DP, så om du har ett bluetooth-headset med stereo så går det utmärkt att använda det. Radio är nästan en självklarhet i varje Ericsson-telefon, det finns här också. Dessutom har Hazel GPS. Ännu intressantare är att den stöder DLNA, så att den kan spela musik som ligger lagrad på datorn utan att först föra över filerna.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 49 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Också i detta test:

Creative Zen X-Fi2

Bra ljud i litet format

Creative är ett av märkena som funnits längst i branschen. De ligger kanske inte lika långt framme i media som de gjorde för bara ett par år sedan, men det betyder inte att de inte fortfarande gör utmärkta produkter.

Mycket bra ljud. Bra bild.
Ingen kapacitiv skärm. Aningen slöa menyer.

Sony Walkman A845

Trådsmal kvalitet

Även om Sony Ericsson vräker ut mobiltelefoner med avancerade musikfunktioner så fortsätter moderföretaget med sina Walkman-musikspelare.

Mycket bra ljud. Mycket bra skärm.
Aningen svag radio.

HTC Desire

En ren njutning

Här är testets fjärde operativsystem, Android. HTC Desire har mycket gemensamt med Googles Nexus One, men är betydligt bättre på många områden.

Stor och bra skärm. Bra gränssnitt.
Lite svag skärm i solljus. Dålig batterikapacitet.

Nokia X6

Inte riktigt imponerande

Detta ska vara Nokias flaggskepp i underhållningssegmentet. Det innebär att vi ställer riktigt höga krav, men X6 lyckas inte riktigt leva upp till dem.

Bra batterikapacitet. Radio. Bra ljud.
Svag i solljus. Svagt gränssnitt.

HTC HD Mini

En liten bjässe

Här är det touch som gäller. Även om HTC:s mobil heter ”Mini” så är den inte så vansinnigt liten. Det kör faktiskt Windows, vilket inte är så vanligt nu för tiden.

Liten. Router. Radio.
Dålig i solljus. Ingen kamera på fronten.
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Annons
Annons

Läs också

För somliga kommer Yamaha-förstärkaren att sakna något väsentligt, men då menar vi inte i ljudkvaliteten.
Mola Mola Kula är en helt unik förstärkare. Vi har nog aldrig hört ett sådant överflöd av detaljer!
Årets Samsung Galaxy S21-serie finns i tre olika versioner: S21, S21+ och S21 Ultra. Här kan du läsa om vilken modell som passar dig bäst.
Bang & Olufsen har hämtat inspiration från 1970-talet och skapat en förtroendeingivande musikmaskin som man kan ta med sig.
Med Samsungs nya projektorer kan du få en enorm bild direkt på väggen hemma i vardagsrummet.
Här är den moderna surroundförstärkaren för dig som vill ha riktigt bra ljud i hemmabion men som vill vara förnuftig med plånboken.
Med absolut alla funktioner man behöver ger Marantz NR1711 stora hemmabioupplevelser i ett slimmat och snyggt format.
Philips ultrabreda skärm placerar dig mitt i handlingen, oavsett om du ägnar dig åt spel, film eller kalkylblad.
Elbilen Volvo XC40 är en sagolik bil, framför allt i den här versionen.
JBL Bar 5.0 är en enkel och pigg soundbar som inte behöver någon subwoofer för att spela tillräckligt med bas.
DJI Mavic Air 2 är en flygande kamera som ger dig ett helt nytt perspektiv.
Jobba hemifrån eller bara vara hemma? Den här skärmen funkar till allt!