Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

: Acer Iconia Tab A510

Ingen fullträff

Testets tyngsta deltagare lyckas inte leva inte upp till förväntningarna.

Publicerad 2012-10-12 - 00:00
Acer Iconia Tab A510
Peter Gotschalk

På papperet hör Iconia Tab A510 hemma bland deltagarnas övre skikt. Den får ett snyggt Geekbench-resultat och priset tillhör inte de lägsta. Tyvärr är Acers surfplatta en besvikelse på en rad punkter och känns inte som en fullträff.

Först och främst måste vi konstatera att Apples iPad 3 inte är ensam om att ge ifrån sig mycket värme. Även Iconia Tab blir nästan kokhet på baksidan efter bara ett par minuter. Men till skillnad från iPad kan inte värmen skyllas på skärmen, som inte är den bästa på Acer-plattan. Upplösningen på 1280 x 800 pixlar kan vi leva med, men själva skärmbilden befinner sig så långt från glasets yta att man nästan får tunnelseende av att titta på den, hur märkligt det än låter. Om man inte blir trött i händerna först, vill säga, för vikten på 680 gram gör detta till testets tungviktare.

Surfkänslan är godkänd med både den inbyggda webbläsaren och Google Chrome, även om Chrome hackar irriterande ibland när vi navigerar runt på skärmen. Kameran går också att leva med, även om samtliga bilder får ett mystiskt, rödlätt skär och rent allmänt blir en smula överexponerade.

Iconia Tab A510 spelar de flesta filmformat utan att knysta, men ibland upplever vi att filmen hackar och inte spelas helt flytande. Detta är dock ingenting mot ljudkvaliteten, som utan tvekan måste sägas vara sämst i testet. Acers surfplatta är utrustad med Dolby Mobile Sound, men allting låter ändå helt förfärligt – nästan som om man lyssnar på musik och film från insidan av ett oljefat! Vi försökte naturligtvis med att inaktivera Dolby samt att ändra på allsköns EQ-inställningar, men det hjälpte inte mycket. Alldeles för dåligt, Acer!

Lika usel var provspelningen av vårt testspel, Shadowgun. Vi råkade ut för fönster som frös och spelet i sig var nästan ospelbart eftersom skärmen antingen inte reagerade alls eller reagerade för långsamt på diverse touch-kommandon.

Vi kan inte komma till någon annan slutsats än att man bör hålla sig långt borta från Acer Iconia Tab A510. Den missar målet rejält.

Home tycker

Spelar de flesta videoformat För tung Blir varm Eländigt ljud Problem med video och spel Ingen 3G

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen