ASUS Transformer Pad Infinity

En äkta iPad-dödare

Om Samsung är kungen av Android-mobiler så är Asus kungen av Android-surfplattor. Det bekräftar Transformer Pad Infinity med bred marginal!

Att kalla en bra Android-surfplatta för iPad-dödare kan verka som den största klyschan som finns, för det är något som överentusiastiska journalister har kallat mången iPad-konkurrent, men den här gången är det berättigat. Asus Transformer Pad Infinity är inget mindre än den bästa Android-surfplattan genom tiderna!

Vi har testat Wi-Fi-modellen med GHz Nvidia Tegra 3 quadcore-processor, men Transformer Pad Infinity finns även i en version med 3G och 1,5 GHz Snapdragon dualcore-processor. Båda varianterna finns med 32 eller 64 GB minne, som till och kan utökas till 96 GB med hjälp av microSD-kort. Dessutom går det att köpa surfplattan med en mobildocka som på samma gång är ett komplett tangentbord, men det tillbehöret ingår inte till den testade modellen.

Det gör däremot supersmal design, imponerande prestanda, en enastående kamera och en imponerande skärm! Skärmen har dock inte riktigt samma höga upplösning som Retina-skärmen på Apples senaste iPad, men tack vare en upplösning på 1920 x 1200 pixlar (224 ppi) är Asus ändå med i toppen. I synnerhet eftersom skärmen är utrustad med ett så kallat IPS+-läge som gör den extra ljusstark och knivskarp så att den kan användas utomhus även om solen skiner. Och det fungerar faktiskt, även om det suger en hel del batteri.

Kameran med 8 Mp har LED-blixt och tar fina, skarpa bilder med naturliga färger, och på det stora taget går det inte att klaga på den hardware Asus har stoppat in mellan glasfronten och baksidan av metall med en stilren och läckert rundad design som i det närmaste tigger om en stämning från Apple!

Transformer Pad Infinity får högsta poäng i vårt Geekbench-mätning, vilket gör utslag i en felfri surfning. Vi noterar särskilt hur snabbt även tunga sidor laddas, både i den inbyggda webbläsaren och i Chrome.

När det gäller medier så är Infinity snudd på allätande, både vad det gäller musik och film, men det allra bästa är ljudet, som har volym och fyllighet samtidigt som det är lent som en nypudrad barnrumpa. Vårt testspel körde helt mjukt och gav dessutom den fina skärmen en fin möjlighet att visa oss hur bra datorgrafik faktiskt kan se ut.

Sammantaget finns det inte mycket negativt att säga om Asus Transformer Pad Infinity, förutom att den är testets dyraste. Blir den uppdaterad till Jelly Bean blir den kanske om möjligt ännu bättre än den redan är, men det får man i så fall leva med!

Också i detta test:

Google Nexus 7

Ett litet genidrag

Att säga att man får mycket för pengarna med Google Nexus 7 vore årets underdrift. Den här surfplattan omdefinierar begreppet ”bang for the buck”!

Android 4.1 Jelly Bean Rena fyndet för 2 500 kronor Höga prestanda och blixtsnabb Läcker skärm
Max 16 GB, inget SD-kort Ingen ordentlig kamera Stöder få videoformat

Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Slätstruken

Galaxy Tab 2 7.0 känns billigare än den faktiskt behöver vara för de här pengarna.

Stöder 64 GB microSD Mediespelaren klarar många format Snabb webbläsning
Dålig skärm med låg upplösning Dålig kamera och app

Fujitsu Stylistic M532

Till arbete och vardags

Fujitsu har försökt bygga en surfplatta som både kan användas på jobbet och därhemma. Det har de lyckats delvis med.

Både Wi-Fi och 3G Lysande kamera Bra för arbete
För mycket crapware Uselt ljud

Sony Tablet S

Nytt vin på gammal flaska

Sony Tablet S kom ut 2011 men går nu att uppdateras till Android 4. Det mår den (bara) en smula bättre av.

Kilformad design Briljant ljud PlayStation-kompatibel
Billig finish Dålig kamera-app Stöder få medieformat Hackande surfning

Acer Iconia Tab A510

Ingen fullträff

Testets tyngsta deltagare lyckas inte leva inte upp till förväntningarna.

Spelar de flesta videoformat
För tung Blir varm Eländigt ljud Problem med video och spel Ingen 3G

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.