Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Slätstruken

Galaxy Tab 2 7.0 känns billigare än den faktiskt behöver vara för de här pengarna.

På papperet borde Galaxy Tab 2 utan vidare kunna hänga med rivaler som Acer Iconia Tab A510 och Fujitsu Stylistic M532, men i verkligheten är saker och ting annorlunda. Det slutar med testets näst sämsta Geekbench-resultat, dessutom bör det påpekas att Sony Tablet S, som klarar sig allra sämst i Geekbench-testet, är förra årsmodellen som nu uppdaterats med Android 4. Dessutom har Galaxy Tab med sina 905 poäng väldigt långt upp till Acer Iconia Tab A510, som med sina 1351 poäng får testets tredje sämsta – eller fjärde bästa, om man så vill – Geekbench-resultat.

Dessbättre gör inte surfplattans låga prestanda utslag på vare sig en långsam eller hackig användning. Det gäller både när man navigerar runt mellan hemskärmarna och när man surfar på internet. Vårt testspel, Shadowgun, körs också mjukt men det bästa av allt är Samsungs egen mediespelare som klarar det mesta och glatt spelar upp alla mystiska format och kodekar vi kastar på den!

Allt visas dessvärre på testets sämsta skärm, som får nöja sig med en upplösning på 1024 x 600 pixlar. Färgerna är matta och allting ser en smula oskarpt ut, vilket skärmen för övrigt har gemensamt med bilderna som tas med surfplattans 3 Mp-kamera, som också är testets sämsta. Kameran har en bedrövlig autofokus som ger oskarpa motiv, och kamera-appen är inte heller något att skriva hem om. Trots Android 4 verkar det som om Samsung har behållit kamera-appen från Android 3 (Honeycomb), den är långt ifrån lika lättanvänd.

Två poäng får dock Galaxy Tab 2 7.0 för sin hårdvara. Den ena får den för 3G (HSPA+) och den andra för att Samsung-plattan är den enda i testet som stöder microSD-kort på upp till 64 GB och inte bara 32 GB!

Sammantaget är dock Galaxy Tab 2 7.0 ändå en liten besvikelse, så om man absolut vill att det ska stå Samsung på surfplattan skulle vi vilja rekommendera att man antingen köper 10,1-tumsversionen (som vi testade i Ljud & Bild nr 6/7) eller, ännu hellre, helt nya Samsung Galaxy Note 10.1 som just har släppts och som därför inte hann komma med i detta test.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Google Nexus 7

Ett litet genidrag

Att säga att man får mycket för pengarna med Google Nexus 7 vore årets underdrift. Den här surfplattan omdefinierar begreppet ”bang for the buck”!

Android 4.1 Jelly Bean Rena fyndet för 2 500 kronor Höga prestanda och blixtsnabb Läcker skärm
Max 16 GB, inget SD-kort Ingen ordentlig kamera Stöder få videoformat

Fujitsu Stylistic M532

Till arbete och vardags

Fujitsu har försökt bygga en surfplatta som både kan användas på jobbet och därhemma. Det har de lyckats delvis med.

Både Wi-Fi och 3G Lysande kamera Bra för arbete
För mycket crapware Uselt ljud

Sony Tablet S

Nytt vin på gammal flaska

Sony Tablet S kom ut 2011 men går nu att uppdateras till Android 4. Det mår den (bara) en smula bättre av.

Kilformad design Briljant ljud PlayStation-kompatibel
Billig finish Dålig kamera-app Stöder få medieformat Hackande surfning

Acer Iconia Tab A510

Ingen fullträff

Testets tyngsta deltagare lyckas inte leva inte upp till förväntningarna.

Spelar de flesta videoformat
För tung Blir varm Eländigt ljud Problem med video och spel Ingen 3G

ASUS Transformer Pad Infinity

En äkta iPad-dödare

Om Samsung är kungen av Android-mobiler så är Asus kungen av Android-surfplattor. Det bekräftar Transformer Pad Infinity med bred marginal!

Snyggaste Android-skärmen Osedvanligt bra ljud Lätt och tunn Blixtsnabb
Super IPS+ drar mycket ström Ganska dyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.