Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Apple medger att iPhone-larmet inte fungerar

I flera månader har iOS-användare klagat på att iPhone-väckarklockorna inte ringer. Nu har Apple officiellt erkänt felet och kommenterar det för första gången.

Av / 2024-05-03 - 14:38
Apple medger att iPhone-larmet inte fungerar

Apple har officiellt bekräftat en bugg i iOS 17 som hindrar iPhone-larm från att ringa, vilket har orsakat frustration bland användare – bland annat på sociala medier-sajten Reddit – i flera månader. Problemet har uppenbarligen plågat vissa iPhone-användare sedan slutet av förra året, då många iPhones uppdaterades till iOS 17.

Till Wall Street Journals reporter Joanna Stern har Apple bekräftat att en bugg i iOS 17 gör att larm aktiveras utan ljud. Företaget arbetar på en fix, men har ännu inte meddelat en tidsplan för en uppdatering.

Under tiden har uppfinningsrika iOS-användare försökt att diagnostisera och åtgärda problemet själva. Många har pekat på Face ID-funktionen ”Uppmärksamhetsfunktioner” som en möjlig orsak. Funktionen, som säkerställer att användaren faktiskt tittar på sin iPhone innan Face ID fungerar, har varit en del av iOS i flera år, men verkar inte fungera korrekt i version 17, särskilt inte i kombination med det nya standby-läget.

Därmed lär det finnas en tillfällig lösning på problemet tills Apple släpper en officiell uppdatering. Att inaktivera ”Uppmärksamhetsfunktioner” under ”Face ID och lösenkod” bör lösa problemet med tyst alarm.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Ljud & Bild
Rulla till toppen