Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

10 nya funktioner för iOS 17

Apple har just presenterat den kommande versionen av operativsystemet för iPhone. Du kan särskilt se fram emot dessa nyheter.

Av / 2023-06-08 - 16:21
10 nya funktioner för iOS 17

På måndagen lanserade Apple dussintals nya produkter på företagets årliga utvecklarkonferens, WWDC 23. Men förutom nya AR-glasögon, en ny större MacBook Air och nya Mac Studio- och Mac Pro-modeller hade Apple också massor av nyheter för din iPhone på programmet.

Läs också One more thing... De nya AR-glasögonen integrerar verkligheten med Apples appar och tjänster.

För iOS 17 är på väg, och om du har en iPhone XS eller senare, stöds din mobil och kommer att kunna dra nytta av de många nya funktionerna som uppdateringen har att erbjuda.

Du kan läsa om de viktigaste av dem här:

Telefon

Många av oss använder fortfarande våra telefoner för att ringa traditionella telefonsamtal, och med iOS 17 får telefonappen en uppdatering med personliga Contact Posters som ger dig ett nytt sätt att uttrycka dig, lovar Apple. Du kan anpassa hur de visas för att ge inkommande samtal ett helt nytt utseende, och du kan tillämpa snygga effekter på bilder och Memoji och använda eleganta typsnitt och typsnittsfärger.

iOS 17
(Foto: Apple)

Med Live Voicemail kan användare se transkribering i realtid när någon lämnar ett röstmeddelande. Man kan också bestämma om man ska svara på samtalet medan den som ringer pratar in meddelandet. Samtal som identifieras som skräpsamtal av operatören nekas direkt och visas inte som Live Voicemail.

iOS 17
(Foto: Apple)

FaceTime

FaceTime har nu stöd för ljud- och videomeddelanden så att användaren kan lämna meddelanden när den de ringer inte svarar.

FaceTime-samtal blir också mer uttrycksfulla, med reaktioner som hjärtan, ballonger, fyrverkerier, laserstrålar, regn och mer.

Läs också Äntligen större Macbook Air Apples populära lätta laptop hade ett handikapp, den lilla skärmen, men nu växer den till fullstorlek.

Meddelanden

Meddelanden får betydande uppdateringar med iOS 17, betonar Apple. Bland annat med nya emojimärken och möjligheten att skapa Live Stickers genom att lyfta ut motiv från foton.

Med ett enkelt tryck kan användaren fälla ut en meny med olika iMessage-appar, vilket ger appen Meddelanden ett elegantare utseende. Sökfunktionen blir mer kraftfull och exakt med nya sökfilter.

iOS 17
(Foto: Apple)

En ny uppföljningspil visar var du befann dig i konversationen. Om en användare delar sin plats uppdateras informationen i realtid i konversationen. När någon skickar ett ljudmeddelande transkriberas det automatiskt, så att mottagaren kan läsa det direkt eller lyssna på det senare.

Sist men inte minst introduceras incheckning, som man kan använda om man vill låta en vän eller familjemedlem veta att man har kommit fram ordentligt.

Airdrop

Med NameDrop kan användare enkelt dela kontaktinformation genom att placera sina iPhone-enheter intill varandra eller hålla en iPhone i närheten av en Apple Watch.

På samma sätt kan användare dela innehåll eller starta SharePlay för att lyssna på musik, titta på en film eller spela ett spel tillsammans när iPhone-enheterna är nära varandra.

StandBy

I iOS 17 kommer StandBy. Där visas det översiktsinformation i helskärmsläge som användaren kan se på avstånd när iPhone ligger på sidan och laddar.

iOS 17
(Foto: Apple)

StandBy funkar utmärkt på sängbordet, köksbänken eller skrivbordet och kan anpassas med elegant tidsvisning, favoritbilder eller widgetar, till exempel smarta travar, som gör att rätt widgetar visas beroende på vad klockan är.

StandBy har stöd för liveaktiviteter, Siri, inkommande samtal och större notiser.

Hälsa

Appen Hälsa innehåller nya funktioner för psykisk hälsa. Användare kan logga sina sinnesstämningar och känslor just då, upptäcka faktorer som kan påverka humöret och enkelt använda sig av självskattningstest för depression och ångest som används inom vården.

iOS 17
(Foto: Apple)

Kartor

Appen Kartor utökas med offlinekartor, så att användare kan ladda ner specifika kartområden och använda steg-för-steg-navigering, se beräknad ankomsttid, hitta platser i Kartor med mera när de är offline.

Läs också Den råaste Macen någonsin Uppdaterar Mac Studio och Mac Pro med M2 Ultra och upp till 192 GB minne.

Hem

I appen Hem kan användare visa upp till 30 dagars aktivitetshistorik för dörrlås, garagedörrar, larmsystem och kontaktsensorer. De två populära HomeKit-låsfunktionerna tryck för att låsa upp och pin-koder kan nu användas med Matter-kompatibla lås.

Siri

Användaren kan aktivera Siri genom att bara säga Siri och sedan utfärda flera kommandon utan att starta om assistenten emellan.

Safari

Safari har fått utökat skydd för Privat surfningsläge, både mot spårare under tiden som användaren surfar och mot andra personer som kan ha tillgång till användarens enhet. Det avancerade skyddet mot spårning och digitala fingeravtryck går steget längre och förhindrar att webbplatser spårar eller identifierar användarens enhet. Nu låser sig Privat surfningsläge när det inte används, vilket betyder att användaren kan gå ifrån sin enhet med alla flikar öppna.

Om du är nyfiken kan iOS 17 snart laddas ner till din iPhone i en betaversion.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Rulla till toppen