Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

HMD avslöjar den första mobilkollektionen under eget namn

De tre nya mobilerna heter HMD Pulse Pro, HMD Pulse Plus och HMD Pulse.

Av / 2024-04-25 - 16:01
HMD avslöjar den första mobilkollektionen under eget namn

Du kanske känner till Human Mobile Devices (HMD) som det finska företaget som tillverkar smartphones under Nokia-namnet. Till exempel modeller som Nokia X30 tillverkas av HMD.

För några månader sedan började dock rykten cirkulera om att HMD skulle lansera smartphones under eget namn, och att Nokia-telefoner därför skulle försvinna från marknaden. HMD var tvungna att begrava det ryktet och under våren har företaget både hjälpt till att lansera en ‘Barbie’ flip-mobil samt en dito av den sort som kallas ‘The Boring Phone’ i samarbete med Heineken.

Läs också Är detta slutet för Nokia? HMD ska släppa mobiler i eget namn, men här är sanningen om Nokias framtid.

Men nu kommer äntligen de utlovade HMD-mobilerna. Och det är tre modeller det rör sig om, nämligen HMD Pulse Pro, HMD Pulse Plus och HMD Pulse.

Läs också Heineken lanserar trist mobil En korkad mobil för unga som är vill bryta sitt beroende av sociala medier.

Gemensamt för alla tre är att de ska vara lätta att reparera, så att användaren enkelt kan byta ut en trasig skärm, ett gammalt batteri eller en böjd laddingång med hjälp av en iFixit reparationssats, som köps separat.

Vi har fingret på pulsen och är mycket medvetna om konsumenternas behov och de trender som uppstår på marknaden. Reparation är en hörnsten för oss och ett viktigt nytt kapitel för smartphone-innovation. Vi kommer att tänka om det normala med en helt ny era av smartphones som förenar sofistikering med substans”, säger Lars Silbarbauer, CMO för Human Mobile Device, i ett pressmeddelande.

Specifikationer

HMD Pulse Pro har en 6,56″ skärm med 90 Hz uppdateringsfrekvens och en upplösning på 1 612 x 720 pixlar. Under skalet hittar man en Unisoc T606-processor, 6 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme, som kan utökas via microSD-kort.

HMD Pulse Pro
HMD Pulse Pro lanseras bland annat i färgen Glacier Green. (Foto: HMD)

Mobilen har även en 50 Mp vidvinkelkamera, en 2 Mp djupkamera och en 50 Mp frontkamera. Batteriet är på 5 000 mAh, medan operativsystemet är Android 14, som kommer att uppdateras två gånger, enligt HMD.

Läs också Come on, Barbie, let's go party Mobilföretaget HMD avslöjar sina planer och först ut är en Barbie-mobil!

HMD Pulse Plus och HMD Pulse har båda samma processor och skärmtyp som Pulse Pro, och Pulse Plus har samma konfiguration och primärkamera som Pro-modellen, men måste nöja sig med en 8 Mp frontkamera, medan HMD Pulse har en 13 Mp kamera på baksidan och 8 Mp selfiekamera. HMD Pulse erbjuder dessutom endast 4 GB RAM och 64 GB inbyggt lagringsutrymme.

Alla tre mobilerna kommer att få säkerhetsuppdateringar en gång i kvartalet under tre år.

HMD Pulse Plus
HMD Pulse Plus kommer bland annat i färgen Apricot Crush. (Foto: HMD)

Pris och tillgänglighet

Alla tre modellerna är tillgängliga nu. HMD Pulse Pro kostar 2 299 SEK för den tidigare nämnda konfigurationen med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme.

HMD Pulse Plus kostar 1 990 SEK för en liknande konfiguration, medan den billigaste modellen, HMD Pulse, kostar 1 790 SEK för konfigurationen med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt lagringsutrymme.

Reparationssatser måste som nämnts köpas separat och är tillgängliga från iFixit från 49 EUR.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

1 reaktion på ”HMD avslöjar den första mobilkollektionen under eget namn”

  1. Micke löderstedt

    Hej
    Är hmd pluset + en bra mobiltelefon gentemot andra mobiltelefoner och kan jag använda nfc i hmd pulse + i Asien på min semester eller inte
    Tack på förhand
    Micke

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen