Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

MWC 2024: HMD bekänner färg och den är rosa

Mobilföretaget HMD avslöjar sina planer och först ut är en Barbie-mobil!

Av / 2024-02-26 - 15:08
MWC 2024: HMD bekänner färg och den är rosa

Nyligen spreds det rykten om att HMD, företaget som idag har varumärket Nokia, skulle börja släppa mobiler i eget namn. Därmed skulle Nokia försvinna, sa skvallret på nätet. Företaget tvingades gå ut med en dementi och försäkra att de skulle fortsätta producera det ikoniska märket. Förmodligen hade de tänkt vänta med att berätta till det officiella tillkännagivandet, som kommer nu.

Läs också Är detta slutet för Nokia? HMD ska släppa mobiler i eget namn, men här är sanningen om Nokias framtid.

De avslöjar nu att förkortningen HMD står för Human Mobile Devices, alltså mänskliga mobila enheter. Vad de menar med det är miljövänliga mobiler som man har råd med, men som ändå är snygga. Och sådana kommer de att börja tillverka under eget märke. De kommer även fortsätta tillverka reparerbara mobiler och lanserar i sommar gör-det-själv kit för att byta trasiga skärmar.

Snacka om att vara luddiga

Under vår sju år långa resa har samarbete och stöd gjort det möjligt för oss att åstadkomma så mycket. Och vi planerar att göra så mycket mer när vi presenterar nya HMD för världen. Vi kommer att vara en katalysator för positiva och lönsamma förändringar genom en strategi med flera varumärken: skapa nya HMD-originalenheter, skapa Nokia-telefoner och samarbeta med välkända partner, säger Jean-Francois Baril, medgrundare, styrelseordförande och VD på HMD.

Foto: Mattel/HMD

De ger väldigt luddiga ledtrådar om att det ska komma en mobil i maj och ytterligare tre i juli. Men den första konkreta mobilen blir lite överraskande en Barbie-fliphone! Även här håller man korten nära bröstet och det enda konkreta HMD egentligen säger är att det kommer bli en feature phone, det vill säga motsatsen till en smartmobil, utan sociala medier. Det kanske verkar korkat, men taggen #bringbackfliphones har 60 miljoner visningar på tiktok hos en generation som har börjat oroa sig över all skärmtid. HDM säger att deras försäljning av feature phones har fördubblats.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen