Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

På nätet sprids rykten om att HMD lägger ner Nokia

HMD ska släppa mobiler i eget namn, men här är sanningen om Nokias framtid.

Skrivet av / 2024-02-03 - 16:15
På nätet sprids rykten om att HMD lägger ner Nokia

I åratal har Nokia (mobiltelefonerna alltså) bara varit ett märke som ägs av det finska företaget HMD, som köpte tillbaka den mobilverksamhet som Nokia sålde till Microsoft 2014. Det är i princip Nokia, då många i ledningen har ett förflutet inom Nokia. Namnet HMD har bara använts inom affärsverksamheten, inte som ett konsumentmärke. Men det är det slut med nu.

Nu har företaget nämligen beslutat att officiellt kalla sig Humane Mobile Devices och börja släppa mobila produkter i eget namn, i stället för att bara vara en licenstagare. Detta har de hintat om på nätet och i pressmeddelanden. Misstaget var att inte samtidigt förtydliga vad det skulle innebära för Nokia-märket.

Läs också Nokia är äntligen tillbaka Återuppstår med läckra Android-mobiler och cool nostalgi

Alltså började många teknikmedier gapa om att ”nu är det slutet på en era”, ”Nokia läggs ner” och andra sensationsrubriker. Så är inte alls fallet. Nu har HMD nämligen tvingats skicka ut dementier för att ”släcka alla bränder”.

Today is a big day for HMD as we move from being a brand licensee to a brand owner, a big step in our journey! This means you will get to see unique HMD originals, the Nokia phones that you’ve always loved, and some super exciting partnerships that we can’t wait to reveal. We’re excited about the opportunities this presents, and I invite you all to stay tuned for the unfolding chapters. Your unwavering support fuels our commitment to delivering excellence, and together, we’re telling a compelling story of innovation and progress, Ravi Kunwar, VP, India & APAC, HMD Global.

HMD kommer helt enkelt att bredda sin produktportfölj genom att både släppa produkter i eget namn, och fortsätta sälja mobilprodukter under Nokia-märket. Allt annat vore ju vansinne, då Nokia är ett inarbetat namn som många av oss har en positiv uppfattning om.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Här är Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Ultra

Torka inte mobilen i ris

Får din gamla Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi + Leica = sant

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen