Premiär för Paramount+

Den nya internationella strömningstjänsten Paramount+ har kommit till Norden.
Annons
Annons
forfatter

I och med premiären av Disney+ i Norden har kampen om den attraktiva strömningspubliken verkligen hårdnat.

Netflix har (med god hjälp av lockdown under corona-pandemin) redan passerat 200 miljoner abonnenter, och ”nykomlingen” Disney+ närmar sig 100 miljoner – på bara lite mer än ett år.

För två dagar sedan breddade Disney+ sitt utbud rejält med det nya vuxen-segmentet ”Star”.

Som vi redan har berättat hoppar nu ännu en internationell aktör på strömningståget. Tjänsten CBS All Access lanseras som Paramount+ i USA och kommer till i dag.

Paramount+
Jordan Peele i “The Twilight Zone”, kommer på Paramount+ (Foto: Paramount)

Den nya strömningstjänsten kommer att vara tillgänglig via Apple TV-kanalerna i Apple TV-appen från och med idag. Appen finns i Norden till iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch och MacBook. Smart-TV-apparater med appen är Samsung, LG och Sony samt spelkonsolerna PlayStation och Xbox.

Annons

Paramount + är nu också tillgängligt via partnerplattformarna Telenor, Allente och Comhem Play+ och kommer sedan att finnas tillgängligt via “Paramount +” -appen, och Android, senare i april.

Alla kunder med strömningspaketet Comhem Play+, Com Hems TV Guld- eller TV Silver+-paket och Boxers TV Max-paket får tillgång till Paramount+ direkt i Comhem Play-appen eller via sin digital-TV-box.

Paramount+
Paramount+

Efter den nordiska lanseringen får abonnenterna tillgång till fler än 6 000 filmer och serieavsnitt från Paramount Pictures, Showtime, Comedy Central, MTV och Nickelodeon. Desto viktigare är att alla framtida serier från bland annat Showtime bara kommer att kunna ses på Paramount+.

Paramount+ kommer att erbjuda en underhållningsupplevelse i toppklass till ett pris som är betydligt lägre än andra streamingtjänsters, något som är viktigt både för konsumenterna och våra distributionspartners.

– Kelly Day, President of Streaming, ViacomCBS Int.

Annons

Nyligen avslöjade Paramount+ att månadskostnaden hamnar på hyggliga 69 kronor.

Nya abonnenter kommer att kunna titta på tjänsten gratis under en sjudagars provperiod.

Undrar hur Paramount klarar sig prismässigt mot de andra strömningstjänst? Läs vår stora strömningsguide här.

Läs också
”Arya Stark” släpps lös i civilisationen! Nykomlingen Paramount+ lanseras med Maisie Williams som snabbkäftad eremit som plötsligt släpps lös i det fria. Roligt, men lite oförlöst.

Från och med i dag är Paramount+ exklusivt hem för alla kommande Showtime-produktioner, inklusive First Ladies, med Viola Davis i rollen som Michelle Obama. Serien har premiär på Paramount+ senare i år.

Chefen för ViacomCBS i Norden, Jesper Dahl, säger så här i ett pressmeddelande:

Annons

Vi ser fram emot att återlansera Paramount+ i Norden genom att addera nytt och exklusivt innehåll till vårt nuvarande erbjudande, något som är attraktivt både för konsumenter och våra partners. I och med den här återlanseringen kommer vi att bli en storspelare på streamingmarknaden och en självklar underhållningsplattform för tittare i alla åldrar.

Efter premiären kommer tittarna att kunna se alla tre säsongerna av den smått upphaussade (moderna) västernserien Yellowstone med Kevin Costner i huvudrollen som hal kofösar-tycoon. Paramount+ har exklusiva visningsrättigheter för säsong 3 i Norden, vilket innebär att lokala strömningstjänster kommer att tappa både Homeland och Yellowstone.

 

Ett antal originalproduktioner från CBS All Access får exklusiva premiärer på Paramount+, bland annat Guilty Party (med Kate Beckinsale) och The Harper House.

På grunn av coronakrisen har Kate Beckinsale ersatt Isla Fisher i huvudrollen i den kommande Paramount+-serien “Guilty Party” (Foto: Paramount)

Följande exklusiva titlar kommer att vara tillgängliga efter den nordiska premiären:

Annons

 

Maisie Williams i “Two Weeks to Live” (Foto: Paramount)

Kommande Paramount+ Originals och exklusiva serier som får premiär på Paramount+ i Norden är:

  • The Man Who Fell to Earth med Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave och The Old Guard) i huvudrollen. Serien är baserad på Walter Tevis roman med samma namn och den ikoniska filmen med David Bowie i huvudrollen. Serien kommer att följa en ny alien som kommer till jorden vid en vändpunkt i den mänskliga evolutionen och måste konfrontera sitt eget förflutna för att avgöra vår framtid
  • Mayor of Kingstown, gjord av den Oscar-nominerade serieskaparen Taylor Sheridan som tar en närmare titt på USA:s fängelser.
  • Lioness, också av serieskapare Taylor Sheridan
  • The Offer, en miniserie om inspelningen av The Godfather – en av de mest legendariska filmerna i Paramounts historia.
  • Guilty Party, serie, med Kate Beckinsale i huvudrollen.
  • The Harper House.
  • Y:1883, en prequelserie till Yellowstone.

Paramount+ kommer också att ha nya originalserier, till exempel American Rust och Halo.

Halo, säsong 1 (Foto: Paramount)

Paramount utlovar också lokalproducerat, nordiskt innehåll. Det enda de hittills har annonserat (en dansk tecknad barnserie, Hunden Ib, som redan går på SVT) vittnar dock inte om några större ambitioner på detta område, som domineras av Netflix och HBO.

Sedan 2016 (Marseille, säsong 1) har Netflix lett den här kapplöpningen. Redan för tre år sedan kom deras första nordiska serie, danska The Rain (som förra året kom med sin tredje säsong).

Annons

Därefter har Netflix lanserat norska Home for Christmas (säsong 1 och 2), Ragnarök och Kadaver, samt svenska Störst av allt och den njutbara Kärlek & Anarki. I Danmark kom vid nyår Equinox och de har redan annonserat kommande Chosen.

HBO Nordic har släppt de två svenska serierna Gösta och Björnstad samt norska Beforeigners och den kommande Welcome to Utmark.

Tom Cruise, här i lite trubbel i bergen ovanför en norsk fjord i i “Mission: Impossible – Fallout” (Foto: Paramount)

Paramount+ kommer också att vara hem till en rad storfilmsserier som Mission Impossible, Indiana Jones, Gudfadern-trilogin, samt nya exklusiva premiärer vid lanseringen, till exempel Light of my Life, Tesla, Capone, Survive the Night, Wild Rose, Escape from Pretoria och Trouble.

 

Annons

I och med Paramount+ blir strömningsmarknaden ännu mer fragmenterad, fler och fler aktörer har exklusiva rättigheter till ”egna” filmer och serier, både nya och äldre titlar

Den stora frågan är väl vad de mindre, nationella strömningstjänsterna som Viaplay kommer att kunna erbjuda för innehåll i framtiden, när alla stora internationella filmbolag drar tillbaka sitt innehåll för att i stället visa det exklusivt i sina egna tjänster.

Och är publiken verkligen villiga att betala för 3–5 streamingtjänster?

För att du ska kunna fatta ett kvalificerat beslut om vilken tjänst du helt enkelt måste abonnera på har vi testat alla de stora. Läs vår guide här!

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Annons
Annons

Läs också

Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.
Uppdaterad drönare med 1-tums kamera och 5,4K-video.
B&W PI5 och PI7 är äntligen här. Båda med aktiv brusreducering och toppmodellen har några extra coola funktioner.
En hittills hemlig rapport avslöjar att Huawei hade obegränsad tillgång till alla samtal i nederländska mobilnätet.
Får dessutom 5G och 12,9-tums Liquid Retina XDR-skärm.
Och 4K HDR och Dolby Vision för en bättre bild.
Äntligen kommer det en smart bricka till Apple-användare som gör att man kan hitta sina nycklar!
Touch ID, bättre ljud, fler färger och 4,5K-skärm.
475 kilometers räckvidd och ”kantig” komfort med plats för sju personer.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.