Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

1923, säsong 2 – inspelningen är äntligen igång

SkyShowtimes högsta ledning bekräftar att både Ford och Mirren arbetar hårt med inspelningen av säsong 2 av Yellowstone-prequeln.

Av / 2024-06-23 - 09:41
1923, säsong 2 – inspelningen är äntligen igång

Nu kan vi äntligen se fram emot säsong två av ursprungshistorien om Dutton-dynastin.

Under det senaste året har Yellowstone-serien plågats av bråk, utskällningar i media, offentliga uthängningar, stämningar och skådespelare som antingen har fått sparken eller slutat.

Läs också Game over! Paramount bekräftar nu att Yellowstone-serien inte får någon fortsättning.

Konflikten mellan seriens skapare Taylor Sheridan och huvudrollsinnehavaren Kevin Costner (som porträtterar familjeöverhuvudet och boskapsbaron John Dutton) kulminerade i maj förra året, då Paramount Networks meddelade att serien skulle läggas ned! Visserligen har en ny spin-off-serie utannonserats, med Matthew McConaughey i huvudrollen.

Och förmodligen kommer det att bli en final på säsong 5, utan Costner, någon gång i år – men vi tror inte på det förrän vi ser det…

Läs också Väntan är över! Paramount bekräftar nu att den sista delen av Yellowstone säsong 5 verkligen kommer.

Då ser vi mycket mer fram emot den mycket bättre prequel-serien till Yellowstone: 1923.

 

I prequelserien 1883 (premiär i januari 2022) gav serieskaparen Taylor Sheridan oss den fascinerande bakgrundshistorien om familjen Dutton och deras strapatsrika resa för att etablera sig i den amerikanska vildmarken under det nya millenniet. I februari -22 meddelade Paramount att de hade beställt fler avsnitt av 1883. Men vad betydde det egentligen? För till Deadline berättade Taylor följande:

We wanted to make a 10-hour movie that ended, and that’s what we did. For me, as a storyteller it feels close ended. I’m going to peek through the window of a different era and see what I see then.

Och när Sheridan säger något, så blir det så. Så den mångbegåvade författaren kom på idén att följa Dutton-klanen i nästa generation, 40 år senare. Et voilà: 1923!

Harrison Ford och Helen Mirren, ”1923, säsong 1” (Foto: SkyShowtime)

I 1923 följer vi en ny generation av familjen Dutton under den stora depressionen och förbudstiden i USA.

Alltså inte med samma karaktärer som vi lärde känna 1883 – men fortfarande med Kevin Costners förfäder, Dutton-klanen, i händelsernas centrum.

Huvudrollerna spelas av inga mindre än de två legendarerna Helen Mirren och Harrison Ford, samt nykomlingarna Brandon Sklenar och Julia Schlaepfer.

Brandon Sklenar och Julia Schlaepfer, ”1923, säsong 1” (Foto: SkyShowtime)

Det nya kapitlet om Dutton-klanen kretsar kring patriarken Jacob Dutton (Ford) och hans ståndaktiga fru Cara (Mirren), i deras strävan att leda familjen genom en tuff och svår period i amerikansk historia. Jacob är bror till James Dutton (Tim McGraw), som var en av huvudpersonerna i 1883.

Säsong 1 avslutades på ett dramatiskt sätt, med familjen Duttons ranch under attack och Spencer (Sklenar) och Alex (Schlaepfer) separerade på sin väg till Montana för att hjälpa familjen.

Läs också Sheridan gör det igen! Med Taylor Sheridan som serieskapare och duon Harrison Ford och Helen Mirren i huvudrollerna hade vi skyhöga förväntningar på 1923.

Sheridan antydde inledningsvis att 1923 skulle bli en miniserie (som 1883), men avslöjade sedan att planen var att den skulle avslutas efter säsong 2. Brandon Sklenar (Spencer Dutton) bekräftade detta till The Hollywood Reporter:

It’s still limited, but I think of it as one piece—there’s just a split in the middle, but it’s all one piece. It will conclude.

Serien blev omedelbart populär och fick snabbt grönt ljus för en uppföljare. Tyvärr för fansen av 1923 sköts säsong 2 upp i det blå som en följd av den utdragna manusförfattar- och skådespelarstrejken som lamslog Hollywood förra året. Men NU händer det äntligen något!

Helen Mirren, ”1923, säsong 1” (Foto: SkyShowtime)

Till Deadline sade Monty Sarhan, vd för SkyShowtime, nyligen följande om 1923, säsong 2:

They are filming a new season right now, Harrison Ford and Helen Mirren are hard at work.

Läs också Väntan är över! Paramount bekräftar nu att den sista delen av Yellowstone säsong 5 verkligen kommer.

Till Fox News (i januari i år) sade skådespelaren Brandon Sklenar att inspelningen av säsong 2 var precis runt hörnet. Sklenar berättade för webbplatsen att han var tvungen att gå igenom ett ”cowboy-camp” för att förbereda sig för inspelningen i Montana.

I ett samtal med Fox News svarade Sklenar på frågan om han filmade med sina medskådespelare nu:

I will [get a chance to film with my costars] in the last eight episodes that we’re about to start.

1923, sesong 1_16 1923, sesong 1_1 (4) 1923, sesong 1_1 (13) 1923, sesong 1_1 (6) 1923, sesong 1_1 (11) 1923, sesong 1_1 (8) 1923, sesong 1_1 (2) 1923, sesong 1_1 (7) 1923, sesong 1_1 (9) 1923, sesong 1_1 (3) 1923, sesong 1_1 (5)
<
>
1923, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)

 

Inspelningen var planerad att starta i juli i år, i Austin – nu när de har börjat något tidigare än planerat, med en möjlig avslutning så tidigt som i september, är det mycket möjligt att vi får en premiär sen höst/tidig vinter i år.

Dessutom har en ny karaktär, Mamie Fossett, precis bekräftats för den andra säsongen. Hon kommer att gestaltas av Jennifer Carpenter (Dexter).

Fossett beskrivs som en mycket skicklig US Deputy Marshal som utfärdar häktningsorder och gör gripanden med ett självförtroende långt före sin tid.

Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?

PS! 1923 hedrades tidigare i år med tre Golden Globe-nomineringar, för Bästa TV-serie, Drama och Bästa kvinnliga huvudroll (Helen Mirren); men fick tyvärr gå hem tomhänt från prisutdelningen som ägde rum på natten till måndagen, där Oppenheimer var kvällens obestridliga vinnare.

1923, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mayday! Mayday!

Bäst att du skyndar dig och dödar henne!

Ytterligare maffiakomplikationer från Stallone & Co!

Nu kommer aporna hem till dig!

Hon är tillbaka!

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Rulla till toppen