Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Säsong 2 av 1923 uppskjuten

Ytterligare en serie skjuts upp på grund av den pågående manusförfattarstrejken i Hollywood.

Skrivet av / 2023-06-25 - 15:20
Säsong 2 av 1923 uppskjuten

Serien som ”alla” pratar om och tittar på är för närvarande det moderna westerndramat Yellowstone, med Kevin Costner i huvudrollen. Men det var länge sedan vi kunde njuta av ett nytt avsnitt av Paramounts flaggskeppsserie.

Ända sedan januari i år har fullskaligt krig härskat i Yellowstone-lägret. Första kalla kriget, med dödläge och ständiga uppskjutningar. Under maj eskalerade konflikten mellan de två stora egona Taylor Sheridan (serieskapare) och Kevin Costner (som spelar John Dutton) till fullskaligt krig.

Allt slutade med att Costner lämnade serien och serien lades ner efter säsong 5 (men en ny spin-off-serie har tillkännagivits, med Matthew McConaughey i huvudrollen).

Läs också Slut på Yellowstone - ny Costner-western på gång Kevin Costner är för närvarande i konflikt med Paramount/Taylor Sheridan om Yellowstones framtid - nu skjuter han sin egen western. Samtidigt skiljer sig skådespelarlegenden.

Den här veckan bjöd på fler negativa nyheter för Yellowstone-fans.

I prequel-serien 1883 (premiär i januari förra året) serverade serieskaparen Taylor Sheridan oss den fascinerande historien om familjen Dutton och deras särdeles mödosamma resa för att etablera sig under pionjärtiden i Amerikas vildmark. I februari förra året meddelade Paramount att de hade beställt fler avsnitt av 1883. Men vad betydde det exakt? För till Dealine sa Taylor:

We wanted to make a 10-hour movie that ended, and that’s what we did. For me, as a storyteller it feels close ended. I’m going to peek through the window of a different era and see what I see then.

Och när Sheridan säger något så blir det så. Således kom den mångbegåvade på idén att följa Dutton-klanen i nästa generation, 40 år senare. Et voilà: 1923!

 

I 1923 följer vi en ny generation av familjen Dutton under den stora depressionen och förbudstiden i USA.

Alltså inte med samma karaktärer som vi lärde känna i 1883 – men fortfarande med Kevin Costners förfäder, Dutton-klanen, i händelsernas centrum.

Huvudrollerna spelas av inga mindre än de två legenderna Helen Mirren och Harrison Ford.

1923, sesong 1_1 (10) 1923, sesong 1_16 1923, sesong 1_1 (4) 1923, sesong 1_1 (13) 1923, sesong 1_1 (6) 1923, sesong 1_1 (11) 1923_1-2 1923_1-1 1923, sesong 1_1 (7) 1923, sesong 1_1 (9) 1923_1-6 1923, sesong 1_1 (5)
<
>
1923, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)

Det nya kapitlet om Dutton-klanen kretsar kring patriarken Jacob Dutton (Ford) och hans ståndaktiga fru Cara (Mirren) i deras strävan att leda familjen genom en tuff och svår period i amerikansk historia. Jacob är bror till James Dutton, som var en av huvudpersonerna 1883; spelad av Tim McGraw.

Läs också Sheridan gör det igen! Med Taylor Sheridan som serieskapare och duon Harrison Ford och Helen Mirren i huvudrollerna hade vi skyhöga förväntningar på 1923.

Säsong 1 slutade på ett dramatiskt sätt, med familjen Duttons ranch under attack och Spencer (Brandon Sklenar) och Alex (Julia Schlaepfer) skilda från varandra på väg till Montana för att hjälpa familjen.

Dessvärre kommer det att dröja länge innan fans av 1923 får se hur det går med Spencer, Alex, Jacob och Cara Dutton.

1923, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)

Inspelningen av säsong 2 skulle börja i juni, men på grund av den pågående manusförfattarstrejken i Hollywood har säsong 2 nu skjutits på framtiden …

Paramount hade hyrt Butte Civic Center för inspelning av säsong 2, men Civic Centers VD Bill Melvin säger nu till NBC Montana att projektet har ”försenats på obestämd tid” på grund av strejken.

Strejken bland medlemmarna i ”Writers Guild of America” har nu pågått i två månader – och visar inga tecken på en nära förestående lösning på den låsta konflikten, som har skjutit upp (och också lett till nedläggningar av) otaliga serier.

1923, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)Sheridan antydde ursprungligen att 1923 skulle bli en miniserie (som 1883), men avslöjade sedan att planen var att sluta efter säsong 2. Brandon Sklenar (Spencer Dutton) bekräftade nyligen detta för The Hollywood Reporter:

It’s still limited, but I think of it as one piece—there’s just a split in the middle, but it’s all one piece. It will conclude.

Vi håller tummarna!

Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?
1923, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

1 reaktion på ”Säsong 2 av 1923 uppskjuten”

  1. Hoppas hoppas på att allt löser sig, så att de snart kan fortsätta med filmningen av de bra serierna. Längtar tills de är klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kevin Costner presenterar "Horizon: An American Saga"

Aquaman kommer hem till dig

Veronika - se den nya trailern!

Ronja Rövardotter i tv-serieformat

Ny nordisk kriminalserie på SkyShowtime

Det blir inte snabbare än så här!

Senaste societetsnytt från London anno 1815

Slår alla rekord!

Redo för en ny omgång?

Popdrottningen kommer hem till dig!

Nu blir det nordisk seriefest!

Comeback kid?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen