Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sylvester Stallones Tulsa King återvänder i höst

Fans av den torre och hårdföre Sly Stallone kan se fram emot mer humor och förvecklingar i Tulsa i höst.

Av / 2024-07-02 - 09:05
Sylvester Stallones Tulsa King återvänder i höst

Serieskaparen och manusförfattaren Taylor Sheridan är förmodligen mest känd för sin episka westernserie som kretsar kring den mäktiga Dutton-klanen på boskapsranchen i Montana. Med Yellowstone, 1883 och 1923 satte Sheridan verkligen Paramount Pictures, och SkyShowtime, på streamingkartan.

Men hösten 2020 lanserar den mångsidige regissören en helt annan serie – och gav nytt liv åt ikonen Sylvester Stallone.

Läs också Väntan är nästan över! SkyShowtimes högsta ledning bekräftar att både Ford och Mirren arbetar hårt med inspelningen av säsong 2 av Yellowstone-prequeln.

I Tulsa King möter vi Dwight ”The General” Manfredi (Sylvester Stallone), en gangster av den gamla skolan. Han har precis avtjänat 25 år på vatten och bröd och har inte tjallat på en enda av sina maffiakompanjoner i New York.

När han kommer ut förväntar han sig mer än en klapp på axeln, men det han får är värre än så. Maffiafamiljen har ingen användning för en ”dinosaurie” i New York, så han skickas i ”exil” till en plats där han kan göra minsta möjliga skada; till ett gudsförgätet hillbilly-land i toadstool country (tänk ett stort Danmark, med boskap och oljepumpar istället för grisar) Oklahoma blir det.

Tulsa ska bli hans nya kungarike..

 

Dwight tänker förstås inte lägga sig ner och dö, han biter ihop tänderna och är övertygad om att han kan bygga ett nytt imperium – i en stad som är så gott som helt utan kriminalitet.

Komplikationer och skratt uppstår när den hårdföre, högljudde vintage-gangstern stormar in i närmaste marijuana-butik (som för övrigt är laglig) och kräver 20% av försäljningen för att skydda dem från kriminella gäng. ”Vilka gäng?” säger den förvirrade innehavaren.

Läs också Stallone gör en underhållande comeback Sly Stallone gör en mer än hygglig comeback som seriös skådespelare i en ojämn maffiakomedi.

Streamingtjänsten SkyShowtime har nu bekräftat att säsong 2 kommer att ha premiär den 18 september i år.

Det har redan bekräftats att Stallone återvänder i rollen som The General.

Tulsa King sesong 1 9
Tulsa King, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)

I ett tidigare pressmeddelande berättade Tanya Giles, från Paramount, mer om detta:

The huge success we’ve had with Tulsa King and Sylvester Stallone opens up possibilities with Taylor Sheridan, who consistently, his mind works in terms of universes and backstories, so I think there’s always a possibility that there’s more to that universe and more to that story.

Säsong 2 spelas för närvarande in i Oklahoma och Atlanta. Sheridan är fortfarande ombord som producent och medförfattare.

Förvänta dig fler kriminella upptåg och komiska situationer när storstadsmänniskan kolliderar med redneck-livsstilen i USA:s ”Heartland”.

Läs också Tumskruvarna dras åt I den tredje omgången står fixaren Mike McLusky inför sina största utmaningar i den infernaliska fängelsestaden – och levererar sjuhelvetes säsong.

Stallone återvänder som Manfredi i den andra säsongen och de flesta av huvudrollsinnehavarna återkommer i sina roller, inklusive Martin Starr som Bodhi, Andrea Savage som Stacy, Max Casella som Manny, Jay Will som Tyson, Domenick Lombardozzi som ”Chickie” Invernizzi, Vincent Piazza som Vince, Garrett Hedlund som Mitch och Dana Delany som Margaret. Medverkar gör också Tatiana Zappardino, Annabella Sciorra, Neal McDonough och Frank Grillo.

Tulsa King sesong 1 7
Tulsa King, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)

I säsong 2 fortsätter Dwight (Stallone) och hans gäng att bygga upp och försvara sitt växande imperium i Tulsa, men precis när de fått fotfäste inser de att de inte är de enda som vill göra anspråk på territoriet.

Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?

Med hot från Kansas City-maffian och en mycket mäktig lokal affärsman kämpar Dwight för att hålla sin familj och sina mannar i säkerhet och samtidigt hålla reda på alla sina affärer. Dessutom har han fortfarande en del ouppklarade affärer i New York…

Tulsa King sesong 1 2
Tulsa King, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se trailern till Citadel

MCU var inte dött!

En välkommen återförening av två åldrande gentlemän

Mayday! Mayday!

Bäst att du skyndar dig och dödar henne!

Ytterligare maffiakomplikationer från Stallone & Co!

Nu kommer aporna hem till dig!

Hon är tillbaka!

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Rulla till toppen