Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Pörni, säsong 4 kommer i höst – på Netflix

I höst blir det mer tragikomik från Henriette Steenstrups oefterhärmliga Pörni.

Av / 2024-06-20 - 11:52
Pörni, säsong 4 kommer i höst – på Netflix

Henriette Steenstrups hjärtebarn Pörni tog både nordiska tittare och kritiker med storm.

Steenstrups egenkomponerade serie kom verkligen som en dark horse 2021. I december ’22 släppte Viaplay den tredje säsongen – som vi trodde var det sista kapitlet i sagan om den ensamstående mamman.

Läs också Tragikomedi-drottningen Ännu en gång bjuder Henriette Steenstrup på utmärkt, varmhjärtat, tragikomiskt vardagsdrama.

Men i april förra året överraskade Viaplay alla genom att plötsligt tillkännage nya säsonger av Pörni.

Pörni, säsong 4 (Foto: Netflix)

Sedan dess har det dock runnit mycket vatten under Rialtobron och Viaplay har skrotat, lagt ner eller sålt av det mesta av sin omfattande serieproduktion.

Läs också Viaplay säljer av familjesilvret! En hårt pressad strömningstjänst säljer nu ut kärninnehåll

Idag är det Netflix som äger rättigheterna till tidigare och framtida säsonger av serien.

Nu har den amerikanska streamingjätten meddelat att säsong 4 av den charmiga dramakomediserien kommer att lanseras i höst.

Pørni, sesong 4_b (6) Pørni, sesong 4_b (2) Pørni, sesong 4_b (7) Pørni, sesong 4_b (4) Pørni, sesong 4-5_1 (7) null Pørni, sesong 4-5_1 (3) Pørni, sesong 4-5_1 (1) Pørni, sesong 4-5_1 (2) Pørni, sesong 4-5_1 (4)
<
>
Pörni, säsong 4-5 (Foto: Netflix)

Steenstrup spelar den ensamstående mamman Pernille ”Pörni” Middlethon, med två krävande tonårsdöttrar, en introvert brorson, en nyfrälst homosexuell pappa (Nils Ole Oftebro) och ett psykiskt krävande jobb inom socialtjänsten.

Pörni har nått en ålder i livet där brösten inte längre mäts i kupstorlek, utan i meter. Fem år efter sin smutsiga skilsmässa från den egocentriske författaren Finn (Jan G. Røise) har hon fortfarande ett mycket ansträngt förhållande till det motsatta könet, och dessutom två krävande och påfrestande döttrar.

Pörni, säsong 4 (Foto: Netflix)

Den kommande säsongen kommer att bestå av sex avsnitt och är (som tidigare) skriven av Steenstrup. Regissör är Hallvar Witzø.

I huvudrollerna ser vi Henriette Steenstrup, Nils Ole Oftebro, Vivild Falk Berg, Ebba Bellarubin Jacobsen Öberg, Jon Ranes, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eiriksson, Deniz Kaya och Henrik Mestad.

Läs också Den starkaste säsongen! I den tredje omgången av komedisocialdramat Pörni gör Henriette Steenstrup sin starkaste säsong.

Inspelningen av den fjärde säsongen började i april förra året, med global Netflix-premiär den 8 augusti i år.

Om säsong 4

Det har gått två år och våren närmar sig. Pörni är i ett nytt förhållande och njuter av ett relativt stabilt liv – enligt Pörnis normer.

På flyget från Trondheim träffar Pörni plötsligt Bjørnar (Gunnar Eriksson), som är på resande fot och på väg tillbaka till huvudstaden. För tillfället väcker nyheten inte några gamla romantiska känslor hos Pernille, som har en ny pojkvän – och ett bonusbarn.

När Bjørnar är tillbaka i Oslo och tar över Yngvars gamla chefsposition tar livet en oväntad vändning. Kan de återgå till att vara vänner och kollegor med den historia de delar?

Pörni, säsong 4 (Foto: Netflix)

Hannah (Vivild F. Berg) har lyckats komma in på läkarlinjen och klarar sig bra i skolan, men är i övrigt ganska plågad både fysiskt och psykiskt. I klassisk Hannah-stil ställer hon sig själv frågan: Varför betala dyrt för ett svampinfekterat kollektiv när man kan få rena kläder och mat serverad hemma?

Hennes lillasyster Sigrid (Ebba J. Öberg) ska precis börja i 10:e klass och har haft pojkvän i två år, samtidigt som hon håller på att bli en duktig målvakt.

 

I samband med Pörnis nya hem, på Netflix, sade Steenstrup:

Mottagandet av de tre första säsongerna av Pörni har varit anmärkningsvärt positivt, och jag är glad över att de kommande säsongerna kommer att debutera på Netflix – jag hoppas att fans av Pörni kommer att fortsätta att titta, och kanske kommer serien till och med att locka en ny och färsk publik, som kommer att fascineras av Pörnis relaterbara men ibland kaotiska och ibland pinsamma liv.

Säsong 1-3 finns redan tillgängliga på Netflix, och streamingtjänsten har redan lovat oss en femte säsong av Pörni 🙂

Pörni, säsong 4 (Foto: Netflix)

Pörni, säsong 2

Vardagshjältinnan kämpar vidare

Ännu en gång bjuder Henriette Steenstrup på utmärkt, varmhjärtat, tragikomiskt vardagsdrama.

Läs mer

Pörni, säsong 3

Pörni har hittat formen – och stilen

I den tredje omgången av komedisocialdramat Pörni gör Henriette Steenstrup sin starkaste säsong.

Läs mer
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

MCU var inte dött!

En välkommen återförening av två åldrande gentlemän

Mayday! Mayday!

Bäst att du skyndar dig och dödar henne!

Ytterligare maffiakomplikationer från Stallone & Co!

Nu kommer aporna hem till dig!

Hon är tillbaka!

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

Rulla till toppen