Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Officiellt: Yellowstone läggs ner!

Paramount bekräftar nu att Yellowstone-serien inte får någon fortsättning.

Av / 2023-05-05 - 21:32
Officiellt: Yellowstone läggs ner!

Som vi skrev om i förra veckan har det en längre tid varit fullskaligt krig i Yellowstone-lägret – och det är redan ett faktum att seriens största stjärna, Kevin Costner (som porträtterar boskapsägaren John Dutton) lämnar serien.

I dag bekräftas produktionsbolaget Paramount att seriens faktiskt läggs ner efter fem säsonger!

Läs också Kevin Costner lämnar Yellowstone Två stora egon står mot varandra i Yellowstone - nu är det bekräftat att Costner lämnar.

Idag bekräftar Paramount Networks till Vulture att del II av Yellowstone, säsong 5 kommer att ha sin (efterlängtade) premiär i december i år. Då släpps de sista fem avsnitten. Därefter är det definitivt game over för en av strömningshistoriens mest framgångsrika serier.

Ursprungligen skulle del II ha premiär i sommar.

Det är inte fortfarande inte klart om Costner faktiskt kommer att vara med i seriens sista avsnitt, eller om serieskaparen Taylor Sheridan redan har tagit livet av honom under säsongsuppehållet.

Läs också I Montana är det valår I femte säsongen av Taylor Sheridans succéserie läggs all Montanas makt i Dutton-dynastins händer.

Däremot bekräftar Paramount nu att den nya serien, med Matthew McConaughey i huvudrollen, kommer att vara en slags fortsättning på Yellowstone-historien och inte en prequel-historia som 1883 och 1923.

Matthew McConaughey i ”Lone Star”, 1996 (Foto: Columbia Pictures)

Den nya serien kommer inte att heta ”Yellowstone”, men kommer att ha ”Yellowstone” som en del av namnet …

Vilken karaktär McConaughey ska spela har inte offentliggjorts – men vi förväntar oss att det blir en Duttton.

Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?

I pressmeddelandet sa Showtime/MTV Entertainment Studios VD Chris McCarthy:

Yellowstone has been the cornerstone on which we have launched an entire universe of global hits — from 1883 to Tulsa King — and I am confident our Yellowstone sequel will be another big hit, thanks to the brilliant creative mind of Taylor Sheridan and our incredible casts who bring these shows to life.

Efter att Paramount, högst oväntat, tillkännagav en paus (!) i den femte säsongen av sin flaggskeppsserie, Taylor Sheridans Yellowstone, har det varit kaos angående succéseriens framtid.

Idag utvecklar Davis Glasser, VD för 101 Studios:

The Dutton story continues, picking up where Yellowstone leaves off in another epic tale.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Yellowstone utspelar sig i dagens Montana och kretsar kring den mäktiga Dutton-familjens bokskapsdynasti och alla deras intriger, konflikter och uppenbara maktbegär.

Familjeöverhuvudet är John Dutton, exemplariskt spelad av Costner. Under fyra säsonger har vi följt svårigheterna att bevara gården, boskapsuppfödningen och livsstilen – med alla tänkbara medel.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Produktionsstoppet beror uppenbart på oenighet mellan seriens skapare Taylor Sheridan och seriens obestridda stjärna: Kevin Costner.

Enligt Deadline var Costner missnöjd med att inspelningen av Yellowstone drog ut på tiden och därmed kom i konflikt med andra projekt han var involverad i. Han hade tydligen inte förbundit sig till så många inspelningsdagar som Sheridan & Co skulle vilja.

Att planera andra projekt var inte heller lätt med den oförutsägbara produktionen, där den mångsidiga Sheridan skrev serien under själva inspelningen och plötsligt kunde lägga till ytterligare avsnitt.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Strax efter att nyheten om säsong 5-uppehållet bröt ut började rykten virvla om att en ny stjärna skulle kliva in i Yellowstone-universumet: Matthew McConaughey.

Karaktärsskådespelaren McConaughey är verkligen ingen nybörjare i tv-mediet; 2014 spelade han en av huvudrollerna i en av de bästa TV-serierna genom tidernaTrue Detective, säsong 1.

Läs också Slut på Yellowstone - ny Costner-western på gång Kevin Costner är för närvarande i konflikt med Paramount/Taylor Sheridan om Yellowstones framtid - nu skjuter han sin egen western. Samtidigt skiljer sig skådespelarlegenden.

Tidigare denna vecka meddelades det att Costner redan var ingång med inspelningen av del två av sin egen episka western, Horizon: An American Saga.

 

 

Källor hävdade att Costner, som också var en verkställande producent av serien, kände sig avvisad när han tog upp oro över den riktning historien tog – och att han då blev tillsagt av Sheridan att:

Stick to acting!

En kommentar som inte precis beredde marken för en bra dialog mellan de två stora stjärnorna/egona…

”Bara Taylor vet vad som verkligen händer”, säger källan till New York Post. ”Taylor tillbringade år utan att uppskattas i Hollywood, och nu när han är högst upp i hierarkin finns det definitivt ett ego involverat i allt detta.”

Cole Hauser (till vänster) och Taylor Sheridan under inspelningen av ”Yellowstone” (Foto: Paramount)

Det finns redan två prequel-serier från Yellowstone-universum, 1883 (2021) och 1923 (2023), dessutom är två spin-off-serier på gång:

  • 1883: The Bass Reeves Story(1883-spin-off)
  • 6666 (Yellowstone-spin-off)
Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Rulla till toppen