Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Fullskaligt krig i Yellowstone – Costner lämnar showen!

Två stora egon står mot varandra i Yellowstone - nu är det bekräftat att Costner lämnar.

Av / 2023-04-24 - 20:44
Fullskaligt krig i Yellowstone – Costner lämnar showen!

Som de flesta observanta läsare förmodligen har märkt är det krig i Yellowstone-lägret.

Efter att Paramount (högst oväntat!) tillkännagav en paus i den femte säsongen av sin flaggskeppsserie, Taylor Sheridans Yellowstone, har det varit ett svåröverblickat kaos angående seriens framtid.

Yellowstone, säsong 5 (Foto: SkyShowtime)

Yellowstone utspelar sig i dagens Montana och kretsar kring den mäktiga Dutton-familjens bokskapsdynasti och alla deras intriger, konflikter och uppenbara maktbegär.

Familjeöverhuvudet är John Dutton, exemplariskt spelad av Costner. Under fyra säsonger har vi följt svårigheterna att bevara gården, boskapsuppfödningen och livsstilen – med alla tänkbara medel.

Läs också I Montana är det valår I femte säsongen av Taylor Sheridans succéserie läggs all Montanas makt i Dutton-dynastins händer.

Strax efter nyår släppte Paramount chocknyheten att säsong 5 av Yellowstone plötsligt fick en paus; samtidigt delades säsongen i två delar.

Den femte säsongen, som då knappt hade kommit halvvägs, tog en lååång paus så att avsnitt 8 (“A Knife and No Coin“) blev det sista på många månader! Så sent som i december sas det att säsongsavslutningen skulle äga rum den 20 februari – men nu är den (fortfarande) framskjuten på obestämd tid.

Hittills är det enda Paramount delat med fans och press att:

Season 5 is slated to return in the summer of 2023, though an exact date has not yet been set.

Produktionsstoppet beror uppenbart på oenighet mellan seriens skapare Taylor Sheridan och seriens obestridda stjärna: Kevin Costner.

Läs också Yellowstone skjuts upp! Produktionsstopp och en överarbetad Taylor Sheridan orsakar Yellowstone-uppehåll

Enligt Deadline är Costner missnöjd med att inspelningen av Yellowstone drar ut på tiden och därmed kommer i konflikt med andra projekt han är involverad i. Han har tydligen inte förbundit sig till så många inspelningsdagar som Sheridan & Co skulle vilja.

Att planera andra projekt är inte heller lätt med den oförutsägbara produktionen, där den mångsidiga Sheridan skriver serien under själva inspelningen och plötsligt kan lägga till ytterligare avsnitt.

En sak är säker, inte en sekund av serien har spelats in sedan oktober/november förra året…

Kevin Costner, ”Yellowstone, säsong 5” (Foto: SkyShowtime)

Strax efter att nyheten om säsong 5-uppehållet bröt ut började rykten virvla om att en ny stjärna skulle kliva in i Yellowstone-universumet: Matthew McConaughey.

Karaktärsskådespelaren McConaughey är verkligen ingen nybörjare i tv-mediet; 2014 spelade han en av huvudrollerna i en av de bästa TV-serierna genom tidernaTrue Detective, säsong 1.

Läs också True Detective I det vackra och mystiska Louisiana-landskapet skapar Matthew McConaughey och Woody Harrelson deckarmagi.

I en intervju med The Hollywood Reporter bekräftar nu CBSViacoms VD Chris McCarthy att företaget har kontrakterat McConaughey för Yellowstone-universumet:

Matthew McConaughey is lined up to star in a Yellowstone extension, which will move forward regardless of whether Costner returns to the original.

Det återstår att se om Matthew McConaughey kommer att spela i en ny spin-off-serie, eller kliva in som den nya huvudpersonen i “nya” Yellowstone. Om Yellowstone får en “reboot ” gäller det att lejonparten av dagens ledande skådespelare kommer att följa med.

Matthew McConaughey i ”Lone Star”, 1996 (Foto: Columbia Pictures)

När det gällde Costners framtid höll McCarthy fortfarande korten nära bröstet:

Yellowstone wouldn’t be what it is today without Kevin and we hope that that stays for a long time to come.

New York Post kan nu avslöja att Costner lämnar Yellowstone – möjligen har han redan haft sin sista inspelningsdag.

Paramount fokuserar nu på att han ska kunna få till en tillfällig uppgörelse med Sheridan och åtminstone slutför de fem sista schemalagda avsnitten av säsong 5.

Efter det kommer Costner garanterat att vara ute ur serien; oavsett om den läggs ner, får en reboot eller fortsätter.

 

Tidningens källa lägger huvuddelen av skulden för dödläget på serieskaparen Sheridan.

Källan hävdade att Costner, som också är en verkställande producent av serien, kände sig avvisad när han tog upp oro över den riktning historien tog – och att han då blev tillsagt av Sheridan att:

Stick to acting!

En kommentar som inte precis beredde marken för en bra dialog mellan de två stora stjärnorna/egona…

”Bara Taylor vet vad som verkligen händer”, säger källan till New York Post. ”Taylor tillbringade år utan att uppskattas i Hollywood, och nu när han är högst upp i hierarkin finns det definitivt ett ego involverat i allt detta.”

Cole Hauser (vänster) och Taylor Sheridan under inspelningen av ”Yellowstone” (Foto: Paramount)

Men även om vi får bevittna patriarken John Duttons död på sensommaren (på SkyShowtime) betyder det inte att Sheridan och Paramount är redo att säga adjö till Yellowstone och den excentriska Dutton-klanen ännu.

Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?

Det finns redan två prequel-serier från Yellowstone-universum, 1883 (2021) och 1923 (2023), dessutom är två spin-off-serier på gång:

 • 1883: The Bass Reeves Story(1883-spin-off)
 • 6666(Yellowstone-spin-off)
Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

9 reaktioner på ”Fullskaligt krig i Yellowstone – Costner lämnar showen!”

 1. Thomas Jansson

  Älskar yellowstone med kevin. Försvinner han ska man inte ersätta honom med någon annan, utan då kliver dottern fram o tar över för hon har både skin på näsan o har hårda nyper. Serien totalrasar om någon tar kevins roll , det blir familjen som driver detta vidare utom sonen ( advokaten) han kan dö någonstans i skogen.

  1. Björn Gille

   Försvinner Costner kan man likagärna lägga ned serien totalt.Hab gör hela serien intressant och bra

 2. Lena Renman

  Om John Duttton ”dör” dvs Codtner lämnar serien så låt dotter med make ta över 😀

 3. Peter Nordstedt

  Det måste finnas ett sammanhang, en gemensam faktor. Historien måste knytas ihop på något sätt…. alla tre episoder är enastående var och en för sig, men nu måste avslutningen överglänsa varje enskilt avsnitt 1883…1923…. Today.

  Avslutningen måste knyta ihop trådarna av -history och reality…. kanske en futuristisk fortsättning på var vi är idag…..!

 4. Håller med ovanstående. Ingen ska ersätta Costner,bättre då med en ”Dallas” dvs karaktären dör.

 5. Dallas döden!?…du menar att Coster ska återuppstå och komma ut ur duschen i säsong 6 som Bobby Ewing gjorde efter att han dog sin DALLAS död 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen